OK

OK Cancel

Thank you

Close

Anti-huidveroudering: Voeding en cosmetica op het menu voor de rijpere huid

En als het geheim van een stralend mooie zestiger nu eens haar eetgewoontes zijn? De rijpere huid heeft speciale aandacht nodig. Profiteer zowel lichamelijk als geestelijk van de "à la carte-adviezen" van voedingsdeskundige Martine Pellaë en Florence Benech, Directrice van Laboratoires Cosmétique Active.

Voed de huid van binnenuit

Voor voedingsdeskundige Dr. Pellaë zijn de juiste voedingsmiddelen het geheime recept voor een mooie huid! « De menopauze veroorzaakt aanzienlijke fysiologische veranderingen. Aangepaste voeding kan helpen om bepaalde tekorten aan te vullen en gewichtstoename te beperken.

Wist u dat na de menopauze de calcium-opname daalt met 30% en dat de behoefte aan vitamine D verdubbelt? Belangrijk voor de botten is de calcium die in melkproducten zoals kaas en yoghurt (ook in magere) zit en vitamine D (in zalm, tonijn en schaaldieren).

En wat is belangrijk voor de huid? « Meer Essentiële Vetzuren van het type omega 3. » Met dit in gedachten heeft de blogschrijfster van de heerlijke Franse recepten-site « Papilles et Pupilles » voor u een schoonheidsrecept samengesteld.

Maar let op, benadrukt Dr. Pellaë: « het doel is een goede balans tussen omega 3 en omega 6. Fabrieksproducten die rijk zijn aan zonnebloemolie en dierlijke voedingsstoffen bevatten veel omega 6, en dat gaat ten koste van de omega 3. Neem wat minder van de een, en wat meer van de ander!

Droge huid zoekt vetstoffen!

Florence Benech bevestigt het: « Deze lipiden, de omega's 3 en 6, helpen de huidbarrière te versterken. » De leeftijd en de menopauze zorgen voor een vertraging van de stofwisseling van de huid. De huid lijkt minder stevig, minder glad, droger en doffer...

Florence Benech licht verder toe: « Uit een klinische studie van onze laboratoria is gebleken dat een droge huid een van de meest zichtbare tekenen is van de postmenopauze. Als de menopauze eenmaal is ingetreden, heeft de huid een lipidentekort van 57%. »

Dit tekort kan worden aangevuld door essentiële vetzuren toe te voegen aan cosmetica of aan specifieke voeding.

Een mandje vol …

Welke voedingsmiddelen zou u moeten kiezen om na de menopauze uw huidkwaliteit te verbeteren? Hierbij een lijstje met ingrediënten die essentieel zijn voor uw welzijn en uw schoonheid en die u rijkelijk kunt consumeren…

Schelvislever

(proberen op een toastje)

Oliën en zaden

Koolzaadolie (meng met olijfolie voor een betere smaak).
Lijnzaadolie of lijnzaden.
Notenolie – Sojaolie - Tarwekiemolie.

Vooral vette vis, maar ook magere

Zalm-Makreel-Haring-Sardines-Tonijn-Forel-Paling-Anchovis-Heilbot-Griet-Baars-Zwaardvis.
Tong-Wijting-Kabeljauw-Zeeduivel-Schar-Koolvis -Goudbrasem-Schelvis-Rivierbaars-Snoek-Alaska Koolvis-Rog-Zeeforel-Zeebaars-Gerookte schelvis -Zeewolf-Tarbot-Zeebarbeel.

Noten

Walnoten – Hazelnoten – Amandelen - Cashewnoten - Pistachenoten

Eieren, gevogelte, vlees, verrijkt met omega 3

Van dieren die in de buitenlucht zijn grootgebracht en gevoed zijn met gras, klaver en lijnzaden.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

go to top