OK

OKCancel

Thank you

Close

De kliniek voor haarverlies

Haarverlies

Alle antwoorden op uw vragen.

Cosmetische oplossingen

Voorbeeld 1

Ongeacht aan welk type alopecia (androgenetisch of telogeen effluvium ) men leidt, men wordt altijd geconfronteerd met 2 verschillende situaties.

Gevorderd haarverlies, de hoofdhuid is al zichtbaar. Bij mannen worden de inhammen en de kruin kaal. Bij vrouwen is de haardekking niet meer zo dicht, de hoofdhuid wordt zichtbaar.
In dit stadium ligt de prioriteit bij het voller maken van de haardos, door te richten op de omgeving van de stamcellen om haarvernieuwing te optimaliseren.

Oorsprong

Stemoxydine, een gepatenteerd molecuul, is geselecteerd uit meer dan 100 moleculen die kunnen inwerken op de stamcelomgeving van haar. Het is het resultaat van recente ontdekkingen over het belang van de rustfase en de betrokkenheid van de stamcellen bij de vorming van een nieuwe haar.
Deze innovatie is gepresenteerd tijdens 2 belangrijke congressen, die van het EHRS (European Hair Research Society) en van de EADV (European Academy of Dermatology and Venereology). Over Stemoxydine zijn 10 publicaties en 3 posters verschenen.

Werking

Een studie op een stamcel populatie van haarfollikels heeft aangetoond dat Stemoxydine in staat is om de effecten van een hypoxische omgeving na te bootsen en daarbij het goed functioneren van stamcellen te bevorderen.

  • Normaal gehalte O2
  • Laag gehalte O2
  • Normaal gehalte O2 + Stemoxydine

Effectieve werking

Een klinisch onderzoek is uitgevoerd in een ziekenhuis gespecialiseerd in verstoringen van het haar en de hoofdhuid. Dit onderzoek is uitgevoerd versus placebo bij 101 vrijwilligers met gebleken alopecia. De effectieve werking is geëvalueerd met behulp van een toonaangevende methode, het phototrichogram. Met dit apparaat kan objectief de ontwikkeling van de haardichtheid gemeten worden, door beelden te vergelijken die zijn gemaakt op verschillende meetmomenten.
Na 3 maanden behandeling, en versus placebo, werd een verhoging van 4% haardichtheid geconstateerd door de gebruikers van Stemoxydine. Dit is gelijk aan een toename van 1700 nieuwe haren versus placebo*.
*Gemiddelde waarde op hoofdhuid met Alopecia.

  • Hair number/cm2
  • M0
  • M1.5
  • M3

Stemoxydine® 5% (n=48)

Placebo (n=52)

  • M0
  • M3

Alopecia 

Alle definities
Alopecia

Progressieve haaruitval, op specifieke plekken of in het algemeen. Alopecia leidt tot kaalheid.

Aminozuur

Klein molecuul van 10 à 15 atomen, dat het belangrijkste bestanddeel is van de proteïnen van alle levende wezens. Met z'n twintigen bouwen ze een keten op om zo proteïnen te vormen.

Haarbulbus

Zone bij de haarwortel, bij het uiteinde van de haarschacht, die diep verankerd ligt in de lederhuid. Deze bestaat uit keratinocyten (cellen die het haar vormen) en melanocyten (pigmentcellen).
Bij de haarbulbus bevindt zich de huidpapil, een zone die rijkelijk voorzien is van bloedvaten, die de haarfollikel van alle noodzakelijke voedingsstoffen voorziet zodat het haar kan groeien.

De stamcellen

De cellen die aan de oorsprong liggen van de regeneratie van alle weefsels. Zij hebben het vermogen om hun hele leven lang cellen te produceren.

Intercellulair cement

Het intercellulaire cement is een extracellulaire vette substantie die zorgt voor de samenhang van de cellen binnenin een weefsel.

Collageen

Collageen, dat van nature geproduceerd wordt door bepaalde lichaamscellen (de fibroblasten in de huid), zorgt voor de weerstand, elasticiteit en souplesse van de huid. Bij het haar omhult en beschermt een omhulsel van collageenvezels het haarzakje.

Cortex

Het belangrijkste en centrale deel van de haarvezel, dat wordt beschermd door de cuticula.

Cuticula

Beschermende buitenkant van de haarvezel.

Haarfollikel

Ligt 4 mm onder de hoofdhuid verstopt en is het fabriekje waar het haar wordt gemaakt. Bij een haarfollikel hoort ook een talgkliertje.

Microcirculatie

Stelsel van bloed- en lymfevaatjes waardoor de extracellulaire uitwisseling van gas en vloeistoffen plaatsvindt.

Fototrichogram

Evaluatietechniek van de staat van een haardos, die bestaat uit het scheren van 1cm² hoofdhuid, en het fotograferen van deze zone, net na het scheren en opnieuw 2 dagen later.

Screening

Biologische methode om nieuwe moleculen te identificeren die een bepaalde werking hebben waarnaar gezocht wordt. Met deze HTS-techniek (High Throughput Screening) is het mogelijk om duizenden moleculen per dag te testen. Het is de eerste stap bij een zoektocht naar nieuwe actieve werkstoffen.

Vertex

Kruin, bovenkant van de schedel.