OK

OK Cancel

Thank you

Close

Beantwoord de volgende vragen voor een jouw persoonlijke analyse

met tips en advies van onze haarexperts.

1 Je bent...
2 Wat zijn jouw verwachtingen?
3 Verlies je momenteel haar?
Wist je dat?

50 tot 100 haren per dag verliezen is normaal. Om na te gaan of je meer haar verliest ga je even met de hand door jouw haar. Als er meer dan 10 haren uitvallen, verlies je meer haar dan normaal.

3 Hoe lang verlies je al haar?
4 Is jouw hoofdhuid zichtbaar?
Wist je dat?

Een zichtbare hoofdhuid duidt op geringe haardichtheid. Dit gaat gepaard met dun haar en een meer zichtbaar gedeelte bij vrouwen en een terugwijkende haarlijn en inhammen bij mannen.

5 Vind je dat jouw haar dun aanvoelt?
6 Geef met de schuiver aan hoe dik je haar is.
7 Zitten er vaak schilfertjes in jouw haar of op je schouders en kleren?
Wist je dat?

Er zijn 2 soorten haarroos: droge roos (2/3 van de gevallen) is fijn en los en valt van de hoofdhuid; vette roos is dik en blijft op het haar en de hoofdhuid zitten.

8 Hoe vaak?
9 Jeukt je hoofdhuid of voelt die strak aan?
Wist je dat?

De hoofdhuid staat bloot aan diverse factoren. Regelmatig borstelen, haardrogers en contact met agressieve producten kunnen hem gevoelig maken. Jeuk is het belangrijkste symptoom van een gevoelige hoofdhuid.

10 Ziet jouw hoofdhuid soms rood?
11 Hoe vaak was jij jouw haar?
Wist je dat?

Er is geen ideale frequentie wat betreft haar wassen. Alles hangt af van het haartype en de omgevingsinvloeden. Het belangrijkste is om de juiste shampoo te gebruiken!

12 Wordt jouw haar vetter in de loop van de dag?
Wist je?

Talg beschermt jouw haar en hoofdhuid tegen externe agressie. Talgklieren die teveel talg afscheiden maken het haar vet.

13 Is jouw haar:
14 Gebruik je vaak een haardroger?
Wist je dat?

Een föhn beschadigt het haar en kan het verzwakken. Hete lucht beschadigt de structuur van de haarvezel en dehydrateert het haar waardoor het uitdroogt en broos wordt.

15 Wordt jouw haar regelmatig gestraightend, gekleurd of op een andere manier behandeld?
Wist je dat?

Haarbehandelingen zijn agressief en beschadigen de structuur van de haarvezel bij veelvuldig gebruik. Verzwakt haar wordt beschadigd en broos.