getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BE_NL Test : 'BE_NL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 bekende ingrediënten tegen huidveroudering

  • favoriet

Uitleg over de werkzame stoffen in Anti-Ageing producten, door de Directeur Wetenschappelijke Communicatie van Vichy - ontdek waarom hyaluronzuur, retinol, vitamine C en Rhamnose echt werken.

Wat is een anti-ageing ingrediënt?

Dat is een groep moleculen die helpen celveroudering tegen te gaan. Het is bekend dat zij de celsynthese van de huid, die naarmate we ouder worden afneemt, kunnen ondersteunen. Anti-huidverouderingsproducten zouden bij voorkeur twee keer per dag moeten worden aangebracht, zowel 's morgens als 's avonds, omdat de huid er 's nachts het meest ontvankelijk voor is,” adviseert Pascale Mora.

Hyaluronzuur om rimpels zichtbaar gladder te strijken aan het huidoppervlak

Deze werkzame stof is een macromolecuul dat van nature voorkomt in de huid. “Hyaluronzuur trekt vocht aan en houdt het vast in de huid, waardoor een vol, "kussenachtig" effect ontstaat,” legt Pascale Mora uit. Het is vooral effectief tegen rimpels, een onregelmatige huidtextuur en een oneffen teint.

Retinol voor een intense rimpelbehandeling in de huid

Retinol is een derivaat van vitamine A dat ook van nature aanwezig is in de huid. Het ondersteunt de celregeneratie diep in de opperhuid. “Door het bijvullen van de  ‘actieve' laag van de opperhuid, kunnen rimpels zichtbaar worden geminderd door producten verrijkt met retinol,” legt Pascale Mora uit. En ze heeft ook nog een goede tip: “Retinol kan uw huid gevoeliger maken voor de zon, dus bescherm uw huid altijd tegen de zon met SPF 15 of hoger.”

LR2412 om de opperhuid te vernieuwen en te egaliseren

Dit derivaat van jasmijnzuur is een resultaat van onderzoek met behulp van biotechnologie en groene chemie. Het werkt op dezelfde manier als retinol, door rimpels van binnen zichtbaar gladder te strijken, maar helpt ook de hyaluronzuur-synthese. LR2412 is dankzij zijn anti-rimpeleigenschappen en zijn verstevigende werking een winnende combinatie.

Vitamine C voor een algemene werking tegen huidveroudering

Vitamine C, meestal in synthetische vorm, werkt op verschillende huidniveaus – het stimuleert huidcellen, verbetert de verbinding tussen de opperhuid en de lederhuid en helpt cellen om rimpelverminderende proteïnen zoals collageen te produceren. Het gebruik van crème met vitamine C helpt rimpels te bestrijden en de huid te verstevigen – heeft een dieet met veel vitamine C dan niet hetzelfde effect? “De huid krijgt altijd als laatste orgaan van uw lichaam de voedingsstoffen uit het eten, dus hoewel het natuurlijk nooit kwaad kan, is het eten ervan alleen niet het meest optimaal…,” waarschuwt Pascale Mora. Vitamine C heeft ook een preventieve, antioxidante werking.

Bekijk hier de verschillende anti-rimpelcrèmes in het Vichy assortiment.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

Onze expert

Pascale Mora
Directrice Wetenschappelijke Communicatie Vichy

Meest gelezen

Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

Ontdek Vichy

Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

Superfoods zijn enorm populair en daarom maken veel voedselproducenten gretig gebruik van deze term. Maar veel van deze superfoods hebben wij allang op ons bord liggen. Denk bijvoorbeeld aan havermout of groenten. Eigenlijk zijn alle soorten voeding die boordevol voedingsstoffen en vitamines zitten superfoods. Er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes jij aan je dieet moet toevoegen om je lichaam gezond te houden en je huid van binnenuit te voeden.

Lees het artikel

Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

Ingrediënten

Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

Lees het artikel

go to top