OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 handige tips om rimpels op het hoofd te voorkomen!

Erfelijke factoren en hormonale veranderingen zijn vaak de oorzaak van rimpels. Er bestaan echter nog externe factoren die negatief zijn voor uw huid. Ontdek ze hier!

Rimpels

Rimpels op het voorhoofd vermijden met 5 tips

5 handige tips om rimpels op het hoofd te voorkomen!

1. Let op uw gezichtsuitdrukking

Door uw wenkbrauwen op te trekken spant u de spieren op in uw voorhoofd. Als u dit lang en vaak doet bestaat de kans dat er rimpels zullen ontstaan op uw voorhoofd. Overmatig gebruik van een smartphone of computer speelt hier ook een rol, omdat we onze voorhoofdspieren aanspannen wanneer we naar het scherm kijken. Om de twintig minuten wegkijken van het scherm en proberen te ontspannen is hier aangewezen.

2. Niet roken

Nicotine, dat aanwezig is in sigaretten, zorgt voor een uitdroging van de huid. Ook worden de bloedvaten vernauwd, waardoor de afbraak van zuurstof niet meer goed verloopt. Verder worden voedingsstoffen niet optimaal opgenomen door de huid wanneer men rookt. Roken is dus schadelijk voor heel uw huid, en brengt dus niet enkel rimpels met zich mee.

3. Draag steeds een zonnebril

Naast een goede dagverzorging tegen schadelijke UV-straling wanneer het zonnetje schijnt, is het eveneens belangrijk om een zonnebril te dragen. Overmatig zonlicht zorgt er namelijk voor dat we vaak onze ogen dichtknijpen en het voorhoofd fronsen. Een goede zonnebril om dit tegen te gaan is dus erg belangrijk.

4. Ontspan

Stress is één van de belangrijkste factoren die rimpelvorming beïnvloeden. Het stresshormoon, dat cortisol genoemd wordt, komt vrij wanneer we stress ervaren en speelt een rol bij het vochtgehalte van de huid. Collageen, dat de huid elastisch houdt, wordt bovendien beschadigd wanneer we gestrest zijn. Combineer dit met veel fronsen en een drukke blik, en de rimpels zullen niet lang uitblijven. Vermijden dus!

5. Let op uw voeding

Het verouderingsproces van uw huid kan ook negatief beïnvloed worden door voedingsmiddelen die een hoog suikergehalte hebben. Er zijn gelukkig veel alternatieven die wel een goede invloed uitoefenen op uw huid. Denk hierbij aan vis, rauwe of gestoofde groente, bessen en andere soorten fruit.

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen rimpels en huidveroudering - Vichy Liftactiv

  LIFTACTIV SUPREME

  Supreme Dagcrème - Normale tot Gemengde Huid

  Dagcrème

  De eerste anti-aging dagcrème voor vrouwen met een anti-rimpel en verstevigend effect.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4