OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 handige tips om rimpels op het hoofd te voorkomen!

 • favoriet

Erfelijke factoren en hormonale veranderingen zijn vaak de oorzaak van rimpels. Er bestaan echter nog externe factoren die negatief zijn voor uw huid. Ontdek ze hier!

Rimpels

Rimpels op het voorhoofd vermijden met 5 tips

5 handige tips om rimpels op het hoofd te voorkomen!

1. Let op uw gezichtsuitdrukking

Door uw wenkbrauwen op te trekken spant u de spieren op in uw voorhoofd. Als u dit lang en vaak doet bestaat de kans dat er rimpels zullen ontstaan op uw voorhoofd. Overmatig gebruik van een smartphone of computer speelt hier ook een rol, omdat we onze voorhoofdspieren aanspannen wanneer we naar het scherm kijken. Om de twintig minuten wegkijken van het scherm en proberen te ontspannen is hier aangewezen.

2. Niet roken

Nicotine, dat aanwezig is in sigaretten, zorgt voor een uitdroging van de huid. Ook worden de bloedvaten vernauwd, waardoor de afbraak van zuurstof niet meer goed verloopt. Verder worden voedingsstoffen niet optimaal opgenomen door de huid wanneer men rookt. Roken is dus schadelijk voor heel uw huid, en brengt dus niet enkel rimpels met zich mee.

3. Draag steeds een zonnebril

Naast een goede dagverzorging tegen schadelijke UV-straling wanneer het zonnetje schijnt, is het eveneens belangrijk om een zonnebril te dragen. Overmatig zonlicht zorgt er namelijk voor dat we vaak onze ogen dichtknijpen en het voorhoofd fronsen. Een goede zonnebril om dit tegen te gaan is dus erg belangrijk.

4. Ontspan

Stress is één van de belangrijkste factoren die rimpelvorming beïnvloeden. Het stresshormoon, dat cortisol genoemd wordt, komt vrij wanneer we stress ervaren en speelt een rol bij het vochtgehalte van de huid. Collageen, dat de huid elastisch houdt, wordt bovendien beschadigd wanneer we gestrest zijn. Combineer dit met veel fronsen en een drukke blik, en de rimpels zullen niet lang uitblijven. Vermijden dus!

5. Let op uw voeding

Het verouderingsproces van uw huid kan ook negatief beïnvloed worden door voedingsmiddelen die een hoog suikergehalte hebben. Er zijn gelukkig veel alternatieven die wel een goede invloed uitoefenen op uw huid. Denk hierbij aan vis, rauwe of gestoofde groente, bessen en andere soorten fruit.

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen rimpels en huidveroudering - Vichy Liftactiv
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top