OK

OK Cancel

Thank you

Close

Probeer rust te vinden tijdens de menopauze

De menopauze zorgt ervoor dat de menstruatiecyclus stopt, maar het is ook een enorme verandering, vandaar ook de bijnaam ‘de overgang’. Het kan ook erg moeilijk zijn om aan deze overgang te wennen. De menopauze komt neer op een verandering in je lichaam die gepaard gaat met een heleboel fysieke gevolgen, maar kan ook een psychologisch effect hebben wat bij jou tot stress of onrust kan leiden. Voor elke verandering in je leven heb je de tijd nodig om je aan te passen. Om met de menopauze en de impact die het heeft op je geestelijke gesteldheid om te gaan is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Probeer een positieve mindset aan te houden tijdens de overgang en probeer stress zoveel mogelijk te vermijden.

5 geweldige manieren om met stress om te gaan

1. Doe aan meditatie

Meditatie heeft een gezonde invloed op geest en lichaam en kan heel goed werken als je op zoek bent naar innerlijke rust. Onlangs hebben een aantal wetenschappers aangetoond dat mindfulness stress en ontstekingen kan verminderen.. Door dagelijks vijf minuten te mediteren voel jij je energieker en geef jij je zenuwstelsel de kans om te ontspannen waardoor je minder last zult krijgen van stress en een onrustig gevoel.

2. Blijf sporten

Naast de voordelen die het heeft voor je lichaam, is sporten een geweldige manier om endorfine aan te maken in je lichaam die stress helpen tegengaan. Een ideale combinatie is een duursport met krachtsport om spieren op te bouwen, calorieën te verbranden en je hart te versterken. Probeer dit twee keer per week te doen in sessies van 30 tot 45 minuten en wissel dit af met een rustige vorm van beweging zoals yoga om te werken aan je balans, lenigheid en je spieren te vormen tijdens een sessie van twee uur lang.

3. Doe aan sophrologie

Net als hypnose, is Sophrologie een snelle en effectieve manier om je zelfvertrouwen en je gemoedstoestand een boost te geven. Dankzij de positieve visualisatie en ademhalingstechnieken kan jij je geest hiermee positief beïnvloeden. Dit is een geweldige manier om zorgen en stress weg te nemen.

4. Doe aan lachtherapie

Het heeft snel resultaat en het is nog leuk om te doen ook. Wist je dat dokters aanraden om 10 tot 15 minuten per dag te lachen om je algehele gezondheid te verbeteren? Door te lachen, versterk jij je immuunsysteem, verbeter je de zuurstoftoevoer voor de cellen in je lichaam, het verlaagt de bloeddruk, het verbetert de spijsvertering en het kan krampen en pijn weg nemen. Daarnaast neemt het stresshormonen weg en het stimuleert de aanmaak van endorfinen, hormonen die stress en onrust kunnen wegnemen. Daarnaast is het ook goed voor je zelfvertrouwen. Probeer stress, voor zover mogelijk, weg te lachen om je goed te voelen in lichaam en geest.

5. Goede nachtrust

Depressies, stress en een slaaptekort gaan vaak hand in hand. Een gebrek aan slaap veroorzaakt vaak een gebrek aan motivatie, enthousiasme, energie en daarbij veroorzaakt het vaak ook stress. Tijdens de menopauze, als het lichaam te maken krijgt met ingrijpende veranderingen, is het belangrijk om te profiteren van de herstellende effecten van een goede nachtrust.

Depressies en de menopauze

Rond het 50e levensjaar, hebben drie op de vier vrouwen te maken met depressies of symptomen daarvan. Terwijl slechts een op de vier mannen op deze leeftijd hier last van heeft. Symptomen van een depressie of een zekere mate van neerslachtigheid kunnen vaak voorkomen tijdens de perimenopauze. Vrouwen zeggen vaak dat zij niet lekker in hun vel zitten, dat zij veel piekeren, weinig interesse hebben en zichzelf ondergewaardeerd voelen. Ook al lijkt het misschien zo, er is geen wetenschappelijke verklaring die stress, onrust of een depressie verklaart aan de hand van een afname in oestrogenen. De afname van oestrogenen is dan niet de oorzaak van een depressie, maar het kan wel een factor zijn die hieraan bijdraagt. De hormonale veranderingen leggen simpelweg gevoelens van onzekerheid bloot en kunnen die zelfs versterken. De menopauze is vaak een moment in het leven van vrouwen waarbij ze terugkijken op wat zij bereikt hebben in hun leven. Afhankelijk van je persoonlijkheid, kan dit de bron zijn van jouw onzekere gevoelens. De menopauze is slechts een hoofdstuk in het verhaal van jouw leven, het is volledig aan jou hoe het verhaal verder gaat.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol

  NEOVADIOL

  Magistral Dagcrème

  Dagcrème

  Voedende, dichtheidsverbeterende verzorging. De ideale huid is geen droom meer, ook na de menopauze.

 • Lip en oogcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol

  NEOVADIOL

  Gf Lip en Oogcrème

  Oogcontour crème

  Voor vrouwen in de menopauze, die de gevolgen van de hormonale veroudering op de oog- en lipcontouren willen tegengaan.

 • Concentraat tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex

  NEOVADIOL

  Substitutief Complex - Serum

  Serum

  Voor vrouwen die de zichtbare invloed van de menopauze op de huid - afname van dichtheid, volume, frisheid en glans van de huid - willen beperken.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4