OK

OK Cancel

Thank you

Close

Menopauze: hoe kan jij je goed blijven voelen en wat kan je verwachten?

De menopauze betekent niet alleen het einde van de menstruatie. Het wordt bijgestaan door een hele reeks aan lichamelijke symptomen die lastig kunnen zijn om mee om te gaan.

Wat kan je verwachten van de menopauze?

Lichamelijke symptomen: van binnen en buiten

Per persoon kunnen de symptomen verschillen, maar de klassieke symptomen zijn o.a. een onregelmatige cyclus die uiteindelijk stopt, opvliegers, gevoelige borsten, stemmingswisselingen, lage sexdrive, vermoeidheid, vaginale droogheid en/of ongemak tijdens de seks, urinale problemen en slapeloosheid. Wanneer het aankomt op lichamelijke veranderingen die je van buiten kunt zien, merken vrouwen ook een vermindering van de uitstraling van hun teint, verslappende huid, een vermindering van stevigheid van de gezichtscontouren, dunnere huid en doffer of dunner wordend haar. Daarnaast worstelen veel vrouwen ook met gewichtsschommelingen je kan je bloed laten prikken om je hormoonlevels te laten checken.

Geestelijke symptomen

De menopauze heeft ook invloed op je mentale gesteldheid. Een op de drie vrouwen rond de vijftig ervaart depressieve gevoelens in vergelijking met een op de vier mannen. Tekenen van depressie en een toename in prikkelbaarheid komen vaak voor tijdens de perimenopauze

Vrouwen die vaker aangeven zich niet goed in hun vel te voelen zijn vatbaarder voor piekeren, verliezen eerder de interesse en voelen zich ondergewaardeerd. Er is geen wetenschappelijke correlatie tussen de afname van oestrogeen en depressie, angst en prikkelbaarheid. De hormonale veranderingen lijken het bestaande gevoel van ongemak te stimuleren.

Je goed voelen tijdens de menopauze

We willen allemaal gelukkig zijn toch? Toch voelt niet iedereen zich even gelukkig. En mensen met een gelukkig leven hebben niet per se een gemakkelijk leven. Nee, gelukkige mensen zijn mensen die hun eigen geluk creëren en niet verwachten dat het van externe factoren afhangt. Het geheim om gelukkig te zijn is dus dat je het niet vindt, maar het zelf creëert.

Het glas is halfvol

In plaats van overal het nadeel van in te zien kan je deze periode beter zien als een nieuwe start. Neem een voorbeeld aan de Indiase Ayurvedische traditie waarbij het leven wordt benaderd zonder te piekeren of negatieve gedachtes te hebben. In plaats daarvan ben je kalm en positief. Onze geestelijke gesteldheid heeft een grote impact op onze lichamelijke gesteldheid. Gelukkig zijn is je af te zien. Het is een vicieuze cirkel, een win-win situatie. Wanneer mensen gelukkig zijn straalt hun gezicht, wordt lijntje gladder en verbetert hun houding. Ze zien er jonger uit en veroorzaken een positieve reactie bij anderen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Lip en oogcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol

  NEOVADIOL

  Gf Lip en Oogcrème

  Oogcontour crème

  Voor vrouwen in de menopauze, die de gevolgen van de hormonale veroudering op de oog- en lipcontouren willen tegengaan.

 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex

  NEOVADIOL

  Substitutief Complex - Droge Huid

  Dagcrème

  Verrijk uw huid met jeugdigheid. Om de dichtheid, volumes en helderheid van de huid te verbeteren.

 • Concentraat tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex

  NEOVADIOL

  Substitutief Complex - Serum

  Serum

  Voor vrouwen die de zichtbare invloed van de menopauze op de huid - afname van dichtheid, volume, frisheid en glans van de huid - willen beperken.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4