OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe bereidt je de huid voor op de zon?

Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk er voor te zorgen dat je de huid goed beschermd tegen de hitte. Lees daarom onze tips over hoe je de huid thuis al kunt voorbereiden op een zonvakantie.

Voorbereiding voor de vakantie

Dus het vliegticket is geboekt, de koffer is bijna ingepakt en je hebt een oppas voor de hond geregeld. Jouw vakantie kan beginnen! Maar, wanneer je van plan bent veel tijd door te brengen op het strand is het belangrijk om de huid hier op voor te bereiden. Een gehydrateerde huid heeft minder snel last van zonnebrand1, Waarom? Hoe meer vocht de epidermis vast kan houden hoe beter hij kan vechten tegen exposoom gerelateerde beschadiging zoals UV-stralen en vervuiling. Zonder hydratatie vermindert de huid zijn elasticiteit en barrière functie. Geef uw huid daarom wat extra aandacht met bodylotion na het douchen. Puistjes die veroorzaakt worden door blootstelling aan zon zijn vaak het resultaat van een verdikte epidermis. Scrub daarom regelmatig om ophopingen van talg helpen tegen te gaan.

De huid verzorgen tijdens je vakantie

Het aller belangrijkste is: hydratatie! Als je een langeafstandsvlucht tegemoet gaat is het belangrijk om het vochtgehalte van je huid op pijl te houden tijdens de vlucht omdat de luchtdruk in de cabine ertoe kan leiden dat de huid uitdroogt. Dit kan je doen met een hydraterende gezichtsspray. Denk aan je huidtype wanneer je de huid na de vlucht wilt reinigen. Als je huid snel vet wordt is het goed om de huid tweemaal daags te reinigen met een formule die  geschikt is om overmatige talg te verminderen. Terwijl je bij een droge huid beter kunt kiezen voor een op crème gebaseerde reiniging om het vochtgehalte van de huid te herstellen na de reis.

Denk gelijk aan zonnebescherming zodra u geland bent, zeker als je midden op de dag landt als de zon op zijn sterkst is (tussen 11 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags). Idéal Soleil’s onzichtbare mist spray bevat niet alleen SPF 50, maar is ook verrijkt met antioxidanten die de negatieve effecten van UV gerelateerde oxidatieve stress helpen tegengaan. Tot slot, vergeet niet genoeg water te drinken. Wanneer je voor een uitgedroogde zomerhuid wilt zorgen is het ook belangrijk om van binnenuit te werken.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1]
Etude expérimentale sur les effets des UV sur la peau. L’Oréal Research & Development, mars 2007 (19 sujets), Etude UV et couche cornée Cunliffe, W. J.; Burton, J. L.; Shuster, S. The effect of local temperature variations on the sebum excretion rate. Br. J. Dermatol. 1970, 83, 650-654.

go to top