OK

OK Cancel

Thank you

Close

Mineraliserend Thermaal Water van Vichy: de geschiedenis van één van Frankrijks natuurlijke rijkdommen

Het begon allemaal 2.000 jaar geleden, diep in de vulkanen van de Auvergne. Water dat ten tijde van de Kelten en de Gallo-Romeinen werd aanbeden. Hier ontspringt een uniek water: puur, geneeskrachtig en van nature rijk aan 15 mineralen. Water dat vandaag nog evenveel mineralen bevat als duizend jaar geleden. Water dat een reis diep in de Franse bodem heeft afgelegd.

De Kelten hadden een cultus ter ere van dit water. De Gallo-Romeinen kenden zijn helende krachten en hun vrouwen gebruikten het om hun huid te verzachten en rode vlekken te genezen. Zij droegen de kostbare bron op aan de Godin van de Schoonheid. Vele eeuwen gingen voorbij en al die tijd bleef deze bron met zijn mineralenrijk water de mensheid boeien.

De Markiezin de Sévigné: de eerste ambassadrice van het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy

In de zeventiende eeuw was het stadje Vichy uitgegroeid tot een belangrijk hersteloord. Het was ook een ontmoetingsplaats voor de aristocratie, met een sociaal en medisch cachet. Toen de markiezin Madame de Sévigné de salons aan het hof van de Zonnekoning beu werd, trok ze naar Vichy, waar ze werd behandeld voor reuma. We hebben zelfs brieven van haar teruggevonden waarin ze zich lovend uitliet over de weldaden van het bronwater: “In de plaats van de huid te schuren en ruw te maken, maakt dit water ze zacht en glad”. Een beauty-blogster avant la lettre dus.

Toen Vichy het eerste Europese kuuroord werd

In 1861 werden de thermale bronnen van Vichy officieel van openbaar nut verklaard in een decreet van Napoleon III, die ook aan reuma leed. In die tijd werd “Vichy-les-Bains” het eerste door artsen voorgeschreven kuuroord van Europa en verwelkomde het zo’n 20.000 bezoekers per jaar.

Vichy en het begin van de dermocosmetica

Pas in 1931 ontdekte Dr. Haller (een Franse dokter uit het stadje Vichy) het ongelooflijke wondhelende vermogen van Vichy-water. Geïnspireerd door deze buitengewone werking begon hij de weldaden van dit water en zijn mineralensamenstelling te bestuderen en richtte het merk Vichy op. Calcium, ijzer, magnesium... zijn slechts een paar van de 15 verschillende mineralen die dit water bevat, een record dat het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy zijn regenererende, kalmerende en versterkende eigenschappen bezorgt. In 1996 bracht Vichy zijn mineraliserend water voor het eerst uit in een flesje met verstuiver, zodat de consumenten ook buiten Vichy vanhet water konden genieten.

Sedertdien is het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy een echte bondgenoot voor de huid geworden, als verfrissing bij warm weer, maar ook als natuurlijk schoonheidsproduct en huidverzorging voor het hele gezin. Het vormt nu de basis van het hele verzorgingsgamma van Vichy, om de huid sterker en daardoor ook mooier te maken. Het begon allemaal 2.000 jaar geleden, diep in de vulkanen van de Auvergne. Water dat ten tijde van de Kelten en de Gallo-Romeinen werd aanbeden. Hier ontspringt een uniek water: puur, geneeskrachtig en van nature rijk aan 15 mineralen. Water dat vandaag nog evenveel mineralen bevat als duizend jaar geleden. Water dat een reis diep in de Franse bodem heeft afgelegd.

De Kelten hadden een cultus ter ere van dit water. De Gallo-Romeinen kenden zijn helende krachten en hun vrouwen gebruikten het om hun huid te verzachten en rode vlekken te genezen. Zij droegen de kostbare bron op aan de Godin van de Schoonheid. Vele eeuwen gingen voorbij en al die tijd bleef deze bron met zijn mineralenrijk water de mensheid boeien.

Vichy Mineraliserend Water zit in al onze producten. Wilt u dit zelf ervaren? Shop dan nu bij uwdichtstbijzijnde apotheek!

De oplossing van Vichy

go to top