OK

OK Cancel

Thank you

Close

De traditionele geneeskunde en huidveroudering

Traditionele geneeskunde kan ons het een en ander leren over mooi oud worden. Chinese, Ayurvedische en Centraal-Amerikaanse geneeskunde kunnen een aanvullend perspectief bieden op de westerse anti-aging behandelingen. Ouder worden is onderdeel van het leven. Maar, deze vijf tips uit de traditionele geneeskunde kunnen bijdragen aan het behouden van uw  interne en externe gezondheid. Want, wanneer u u goed voelt ziet u er ook goed uit!

1. Gezond zijn van binnen, helpt u er goed uit te zien van buiten

Het behouden van een gezond immuunsysteem en goede spijsvertering wordt belangrijker naarmate we ouder worden. Centraal-Amerikaanse geneeskunde gebruikt de papajaplant om de spijsvertering te stimuleren en in de Caribbean zet men thee van mangobladeren om griepsymptomen te behandelen.

2. Het antwoord ligt misschien in uw keukenkastje

Soms zijn de simpelste oplossingen het meest effectief. In Zuid-Amerika verwarmd men geplette pimentbessen met wat olie als een kompres om pijnlijke gewrichten en spieren te behandelen. In China prijst men al duizenden jaren de helende eigenschappen van soepen.

3. Actief blijven vormt een goede basis

Het traditioneel Chinese Tai Chi draagt bij aan het behouden van je kalmte, mentale helderheid en het zorgt voor soepele gewrichten. Yoga is een hoofdonderdeel van Ayurvedische geneeskunde en heeft eenzelfde benadering als Tai Chi: voorkomen is beter dan genezen.

4. Minimaliseer stress om uw gezondheid te behouden

Meditatie is nog steeds erg belangrijk in de Oosterse benadering voor het voorkomen en behandelen van ziekten. Volgens  de Chinese geneeskunde helpt meditatie bij het beschermen van ‘qi’  oftewel de interne levenskracht van alle wezens.

5. Bekijk het grotere plaatje

Het Chinese ‘qi’ gaat niet alleen over medicijnen, maar ook over meditatie en Martial Arts. Psychische gezondheid, spiritualiteit en beweging vormen de drie factoren die in belangrijk zijn voor de bredere aanpak in ouder worden.

De oplossing van Vichy

 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  SLOW ÂGE

  Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  Dagcrème

  De 1e verzorging van Vichy tegen opkomende tekenen van huidveroudering, voor een stralend jeugdige huid.

 • Meest gelezen

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4