OK

OK Cancel

Thank you

Close

De traditionele geneeskunde en huidveroudering

Traditionele geneeskunde kan ons het een en ander leren over mooi oud worden. Chinese, Ayurvedische en Centraal-Amerikaanse geneeskunde kunnen een aanvullend perspectief bieden op de westerse anti-aging behandelingen. Ouder worden is onderdeel van het leven. Maar, deze vijf tips uit de traditionele geneeskunde kunnen bijdragen aan het behouden van uw  interne en externe gezondheid. Want, wanneer u u goed voelt ziet u er ook goed uit!

1. Gezond zijn van binnen, helpt u er goed uit te zien van buiten

Het behouden van een gezond immuunsysteem en goede spijsvertering wordt belangrijker naarmate we ouder worden. Centraal-Amerikaanse geneeskunde gebruikt de papajaplant om de spijsvertering te stimuleren en in de Caribbean zet men thee van mangobladeren om griepsymptomen te behandelen.

2. Het antwoord ligt misschien in uw keukenkastje

Soms zijn de simpelste oplossingen het meest effectief. In Zuid-Amerika verwarmd men geplette pimentbessen met wat olie als een kompres om pijnlijke gewrichten en spieren te behandelen. In China prijst men al duizenden jaren de helende eigenschappen van soepen.

3. Actief blijven vormt een goede basis

Het traditioneel Chinese Tai Chi draagt bij aan het behouden van je kalmte, mentale helderheid en het zorgt voor soepele gewrichten. Yoga is een hoofdonderdeel van Ayurvedische geneeskunde en heeft eenzelfde benadering als Tai Chi: voorkomen is beter dan genezen.

4. Minimaliseer stress om uw gezondheid te behouden

Meditatie is nog steeds erg belangrijk in de Oosterse benadering voor het voorkomen en behandelen van ziekten. Volgens  de Chinese geneeskunde helpt meditatie bij het beschermen van ‘qi’  oftewel de interne levenskracht van alle wezens.

5. Bekijk het grotere plaatje

Het Chinese ‘qi’ gaat niet alleen over medicijnen, maar ook over meditatie en Martial Arts. Psychische gezondheid, spiritualiteit en beweging vormen de drie factoren die in belangrijk zijn voor de bredere aanpak in ouder worden.

go to top