OK

OK Cancel

Thank you

Close

Donkere kringen, weg ermee!

Niemand wil wallen of kringen onder de ogen. Maar waar komen ze vandaan en hoe kom je er van af? Laten we eens kijken wat onze twee experts hierover weten: Dermatoloog Philippe Deshayes legt uit waar ze vandaan komen, en visagiste Pascale Guégan gaat ons leren hoe we ze kunnen camoufleren.

Wat zijn kringen eigenlijk?

« Ik maak over het algemeen onderscheid tussen twee soorten donkere kringen. De eerste soort worden vasculaire kringen genoemd en zijn blauwig en soms paarsachtig. De tweede zijn pigmentkringen en hebben eerder een beige, bruine of donkerbruine kleur, afhankelijk van de huidskleur. Soms is het ook een combinatie van de twee. Over het algemeen zijn vasculaire kringen zichtbaar op de lichte huid terwijl pigmentkringen voorkomen bij de donkerdere huid. »

Waardoor ontstaan ze?

« Etnische en erfelijke factoren spelen een rol waar we geen invloed op hebben. Maar bij vasculaire kringen speelt tevens vermoeidheid een belangrijke rol. 's morgens is er ook vaak sprake van verwijding van de bloedvaten en oedeemvorming, hetgeen tot iets anders vervelends leidt, namelijk wallen onder de ogen. »

Speelt leeftijd mee?

« Met de jaren nemen deze verschijnselen inderdaad toe. » De microcirculatie verslechtert en het teveel aan vocht hoopt zich op. Daardoor worden kringen duidelijker zichtbaar. « Onder het oog bevindt zich een kleine vetmassa met vezelwanden die in de loop der jaren verslappen. Dit in combinatie met de kringen onder de ogen, zorgt voor permanente donkere zones. »

Welke oplossingen zijn er?

Dr. Deshayes is voorstander van het aanbrengen van verzorgingsproducten die speciaal bedoeld zijn voor de oogcontour. Welk product geschikt is, hangt af van het probleem, en bevat ofwel actieve werkstoffen die de microcirculatie bevorderen (zoals Paardenkastanje-extracten), of bestanddelen die de pigmentatie beïnvloeden. Make-up aanbrengen en verwijderen dient overigens altijd voorzichtig te gebeuren, zonder te wrijven.

Camouflage

Is het moeilijk om deze kringen onder de ogen te laten verdwijnen en de blik te laten stralen? Pascale Guégan: « Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Er hoeft alleen maar een anti-kringenproduct of een sterk camouflerend product, dat rijk is aan pigmenten, aangebracht te worden. De fout die vaak gemaakt wordt, is dat het onder het hele oog wordt aangebracht. Over het algemeen is alleen de binnenhoek van het oog donker gekleurd. Breng op die plek in de holte een lichtere teint aan (twee tinten lichter dan de foundation). Als de kring meer verandert in een wal onder het onderste ooglid, is de huid al lichter. Het heeft dan geen zin om meerdere producten aan te brengen. Breng gewoon uw gebruikelijke kleur foundation aan op dit reliëfdeel. »

De oplossing van Vichy

 • Corrigerende Foundation
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4