OK

OK Cancel

Thank you

Close

Dunner wordend haar tegengaan tijdens de menopauze

Uw lichaam verandert tijdens de menopauze, daar is geen twijfel over mogelijk. Uw huid verandert en uw haar ontkomt er ook niet aan. De volle lokken die u voorheen met trots droeg worden vervangen door dunne plukken haar, waardoor u uw eigen soms een beetje verfomfaaid kunt voelen. Het is duidelijk dat de veranderingen in uw kapsel soms moeilijk te accepteren zijn.

Wat gebeurt er met ons haar als we ouder worden?

Als vrouwen ouder worden, is het heel gewoonlijk dat hun haren dunner worden. De mate waarin dat gebeurt, is afhankelijk van genetische factoren. Soms kan het zelfs heel ver gaan, zoals met haarverlies, ook wel alopecia genoemd. Dit leidt tot een geleidelijk verlies van haardikte.

Hoe kan ik mijn haar sterker maken?

Voor vrouwen in de menopauze zijn er verschillende producten ontwikkeld die kunnen helpen tegen haarverlies en dunner wordend haar.

Haaruitval bij vrouwen kan door allerlei factoren veroorzaakt worden. Echter is het niet zo dat haarverlies in de menopauze onvermijdelijk is. Door een lotion te gebruiken die haarverlies helpt tegengaan kunt u uw haar sterker maken en het dunner wordende haar in toom houden.

Aminexil

Vichy heeft een speciale kuur om haarverlies effectief tegen te gaan, namelijk Aminexil. Hiermee wordt de verankering van de wortel verbeterd. Dit helpt haarverlies tegengaan.

Aminexil Clinical 5

Aminexil Clinical 5 is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en bevat verschillende actieve ingrediënten die speciaal geselecteerd zijn om de hoofdhuid te helpen versterken en haar dikker te maken, waardoor het er sterker en gezonder uitziet. Voor het beste resultaat, raden we aan om het gedurende zes weken elke dag aan te brengen. Masseer de hoofdhuid met het product in, om de microcirculatie te stimuleren. Hoe brengt u het aan? Breng het product met uw vingertoppen aan en maak cirkelvormige bewegingen zodat de aanzet wordt opgetild en de hoofdhuid zachter wordt. Begin bij uw nek en oren en beweeg omhoog naar de kruin.

Pas uw voedingspatroon aan om haarverlies tegen te gaan

Meer ijzer en biotine

Neem meer ijzer en biotine op in je dieet. Beide stoffen zijn perfect om haarverlies helpen tegen te gaan. Biotine wordt ook wel ‘de haargroeivitamine’ genoemd en staat bekend als B7. Beide voedingsstoffen komen veel voor in vis, noten, bonen, gevogelte, sla, tomaten en wortels.

Kies voor Omega 3

Omega 3 kan de haargroei een boost geven. Deze goede vetten vindt u terug in tonijn, zalm, makreel, maar ook in lijnzaad en noten.

Maak gebruik van kruiden

Probeer Aloë Vera, Ginseng, Lavendel of rozemarijn. Van deze kruiden is bekend dat zij bijdragen aan het voeden van de haren en het stimuleren van de bloedcirculatie.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

go to top