getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BE_NL Test : 'BE_NL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Alles over de eerste symptomen van de menopauze

Alles over de eerste symptomen van de menopauze
 • favoriet

Elke vrouw heeft vragen over de menopauze. Misschien ervaar je fysieke of psychologische stress die je niet kan verklaren? Of misschien heb je al wel ontdekt dat je effectief last hebt van een aantal symptomen die aanduiden dat de menopauze aantreft. Maar misschien ben je gewoon nieuwsgierig en wil je voorbereid zijn op wat je te wachten staat. Bij Vichy willen wij jou graag helpen, ook tijdens deze fase.

Wat betekent ‘menopauze’?

In principe houdt de menopauze in dat je stopt met menstrueren. De menopauze stopt 12 maanden na je laatste menstruatie. Meestal komt de overgang voor tussen je 45e en 55e, maar dit is bij elke vrouw anders. De periode voordat de overgang begint wordt de perimenopauze genoemd. Wist je dat de term “menopauze” bedacht is in 1816 door de Franse arts Charles de Gardanne in zijn boek “Avis aux femmes qui entrent dans l’âge critique” (Advies voor vrouwen in de kritieke levensfase). Maar “kritieke leeftijd” klinkt niet echt positief. Bij Vichy geloven we dat de overgang absoluut niet het einde is. Het is eerder een nieuwe fase in je leven die je met opgeheven hoofd tegemoet moet treden.

Wat is de perimenopauze?

De perimenopauze of pre-menopauze zijn twee inwisselbare termen die allemaal hetzelfde aanduiden, namelijk: De periode tussen de eerste hormonale veranderingen en de volledige menopauze. Oftewel wanneer je helemaal niet meer menstrueert. Zoals eerder gezegd, is deze periode voor elke vrouw anders, maar de perimenopauze start zodra de eierstokken minder oestrogeen gaan aanmaken.
Het is niet makkelijk om de eerste tekenen van de overgang te herkennen. Misschien zit je nog niet in de fase dat jij je zorgen maakt, maar hier zijn een aantal symptomen waaraan je kan herkennen dat je in de overgang bent. - Onregelmatige menstruatie - Opvliegers - Gevoelige borsten - Stemmingswisselingen en pre menstrueel syndroom (PMS) - Minder zin in seks - Vermoeidheid - Vaginale droogte - Pijn tijdens de seks - Vaker moeten plassen - Incontinentie (met name bij het hoesten of niezen) - Verstoord slaappatroon Wil je zeker weten of jij in de peri-menopauze zit? Doe dan een eenvoudige bloedtest om je hormoonspiegel te controleren.

Houd symptomen in de gaten

Wees niet bang! Je kunt meerdere maatregelen treffen om de symptomen van de menopauze in bedwang te houden. Om niet te veel last te hebben van de opvliegers kan je het beste je huisarts raadplegen. Een gezondere levensstijl aannemen kan ook enorm helpen en daar is het nooit te laat voor. Stop bijvoorbeeld met roken en drink minder alcohol. Probeer een gezond gewicht te behouden en slaap voldoende. Kijk ook naar gezonde voedingsmiddelen voor een gebalanceerd voedingspatroon.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
 • Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën. Dag na dag een gevoel van jeugdigheid.
 • Nachtcreme tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  go to top