OK

OK Cancel

Thank you

Close

Gedragshuidveroudering

 • favoriet

Vrouwen hebben het vaak zo druk dat hun huid te maken krijgt met verschillende soorten spanning, zoals slaapgebrek, een onevenwichtig eetpatroon, stress etc. De talloze kleine excessen in het dagelijks leven en een intensieve en veeleisende levensstijl hebben een negatieve invloed op de huidkwaliteit. Hoe kunnen we onze huid beschermen zonder dat ons leven daardoor ingewikkelder wordt? We bespreken dit uitgebreid met onze expert, Patricia Pineau.

Gedragshuidveroudering

Naast erfelijkheid, het ouder worden en hormonale veranderingen, kan onze manier van leven en hoe we omgaan met onze omgeving de veroudering van onze huid versnellen en de huidkwaliteit beïnvloeden. Ons gedrag is medebepalend voor hoe onze huid zowel diep binnenin als aan het huidoppervlak veroudert. Patricia Pineau: "Jaren van geavanceerd onderzoek naar huidveroudering en het observeren van duizenden vrouwen per jaar heeft ertoe geleid dat wij dingen vanuit een nieuw perspectief zijn gaan bekijken en een nieuwe benadering hebben ontwikkeld van huidverhoudering. Uit een onderzoek in 6 landen onder 9600 vrouwen is uitgevoerd, blijkt dat bepaald gedrag bovenaan blijkt te staan als vijand van een ideale huidkwaliteit, zelfs boven bijvoorbeeld erfelijke factoren.. Voor deze vrouwen was bij 77% slaapgebrek de belangrijkste factor, bij 71% was dat luchtvervuiling, gevolgd door stress, slechte eetgewoonten en gebrek aan lichaamsbeweging."

Zichtbare gevolgen

Wat zijn de zichtbare effecten op de huid van deze, soms excessieve gedragspatronen? Onze expert schetst deze effecten aan de hand van elk vastgesteld probleem: "De huid in een rokerige, stedelijke omgeving, heeft de neiging grauw en dof te worden. De redenen hiervoor zijn vochtgebrek, droge ruimtes met airconditioning of verwarming, vervuiling van de lucht door fabrieken of het verkeer. De huid die het hele jaar door teveel wordt blootgesteld aan natuurlijke of kunstmatige UV-straling vertoont meer duidelijke contrasten. Dit veroorzaakt vaak pigmentvlekken. De huid die oververmoeid is door slaapgebrek of stress krijgt vaak een vaalgele teint. Vermoeide gelaatstrekken en wallen onder de ogen verraden direct een hectische levensstijl. En tot slot is de onevenwichtige aard van de slecht gevoede huid, met vette en droge zones en vergrote poriën, een weerspiegeling van een onevenwichtig eetpatroon van snelle afhaalmaaltijden of juist overmatig eten in combinatie met alcoholconsumptie. We zien dit fenomeen ook bij cosmetische verzorging die te agressief is of niet geschikt is om de huid te voeden."

Je huid beschermen tegen gedragshuidveroudering

Goed nieuws! Je kunt zelf actie ondernemen zonder dat je je schuldig hoeft te voelen, jezelf teveel hoeft te ontzeggen of extreme veranderingen hoeft te overwegen. Patricia Pineau: "Het vaststellen van de negatieve invloeden van gedragshuidveroudering stelde ons in staat de gevolgen te beperken of uit te schakelen door innovatieve verzorgingsproducten te ontwikkelen met een hoge concentratie werkzame bestanddelen." Als je wel eens wat te veel van jezelf vergt, maar wil je niet dat iemand dat terug ziet aan de kwaliteit van je huid, probeer dan eens onze tips:

Het ontbijt overgeslagen om langer te kunnen slapen? "Neem een handjevol hazelnoten en amandelen mee zodat je het redt tot aan de lunch zonder die knagende honger en zodat je niet naar vettige of zoete snacks grijpt."

Geen zin om make-up te verwijderen? Ga dan meteen naar bed maar neem 's morgens wat meer tijd om je gezicht schoon te maken en een serum aan te brengen om je teint te laten stralen.

Ziet dat terrasje in de zon er wel erg aantrekkelijk uit? Even een vleugje Compact poeder met UV-bescherming en klaar is kees! Makkelijk om altijd in de tas te hebben.

Heb je na een kort nachtje nog een belangrijke opdracht die af moet? Adem diep in, rek jezelf uit, ontspan en beweeg regelmatig om de vermoeidheid te verdrijven. En, als het af is, trakteer je jezelf op een grote, weldadige, vitaminerijke smoothie met kiwi, aardbei en banaan.

De oplossing van Vichy

 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top