OK

OK Cancel

Thank you

Close

Goede gewoontes om de dag te beginnen

Wilt u ‘s ochtends iets rustiger aan opstarten? Wij vroegen ontspanningstherapeute Angelique Roussey naar haar checklist voor goede gewoontes die wij allemaal zouden moeten inbrengen in onze ochtendroutine om ons niet direct af te laten leiden door onze telefoon.

#1: Ademhalen, een goede gewoonte?

In sommige gevallen is opstaan het moeilijkste deel van de dag, zeker wanneer u een drukke dag voor de boeg heeft. Dus welke gewoonte zouden we kunnen gebruiken in onze ochtendroutine om te voorkomen dat wij onszelf afleiden met social media. Angelique Roussey zegt hierover: “Een paar ademhalingsoefeningen voordat u, uw ogen opent kunnen ervoor zorgen dat u in het moment blijft.” Stel u voor dat uw positieve energie binnenkrijgt, terwijl u inademt, voordat u rustig uitademt en alle negativiteit laat varen. Herhaal dit drie of vier keer, voordat u rustig begint om uw spieren los te maken. Wilt u iets actievers? Bekijk dan deze yoga oefeningen.

#2: Maak van uw telefoon geen gewoonte

Angelique raadt aan om ‘s ochtends een half uur lang te wachten voordat u op uw telefoon of tablet gaat kijken, daarmee bedoelt zij ook het nieuws! Door uw hersens direct te confronteren met een massa aan informatie voordat ze de kans hebben gekregen om goed wakker te worden, kan leiden tot extra stress. Probeer de telefoon even aan de kant te leggen, voordat u, uw social media kanalen afgaat. Open ‘s ochtends de gordijnen en kijk naar buiten. Open uw ramen en adem de frisse buitenlucht in. Zorg ervoor dat moeder Natuur, niet Facebook, het eerste is wat u ziet. Dit is een echte omslag in uw humeur zijn elke ochtend.

#3: Leer te genieten van het moment

“Hier moet zult u voor moeten oefenen.”: zegt Angelique, maar het is essentieel om te voorkomen dat u ontmoedigd wordt door dagelijkse stress. Zoals eerder gezegd, zijn ademhalingsoefeningen geweldig om uw geest te ontwaken en uzelf bewust te laten worden van het nu. Door uw houding te verbeteren terwijl u inademt, beveelt Angelique een ademhalingstechniek aan die bekend staat als ‘de spons’. Adem in terwijl u uw spieren aanspant, de schouders, dijen en billen en ontspan langzaam terwijl u uitademt. Uiteindelijk betekent leven in het nu ook het loslaten van stress over dingen die al gebeurd zijn en waar wij niks meer aan doen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top