OK

OK Cancel

Thank you

Close

Haaruitval in de herfst: Waarom en wat kan je eraan doen?

Verlies je op dit moment meer haar dan gewoonlijk? Breekt je haar snel af en is het droog? Zou de herfst hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn? We zullen in dit artikel alle vragen beantwoorden die zouden kunnen gesteld worden wanneer de koude aanvangt.

De zomer is nog slechts een herinnering!

Helaas is de zomer reeds afgelopen, hij is er vandoor, samen met de zon. Maar de problemen die veroorzaakt zijn door de UV stralen, chloor, de warmte, enz... blijven een impact uitoefenen op je huid maar ook op je haren. Al deze factoren maken ons haar droog en breekbaar, waardoor we gevoelig kunnen zijn aan een lichte haaruitval bij het aanvangen van de herfst. Voeg hierbij de verwarming toe, de koude wind en regen en je hebt reeds een deel van de antwoorden op je vragen.

Gebrek aan vitamine D.

Vitamine D wordt voornamelijk aangemaakt als we onszelf blootstellen aan de zon. Het gaat hier om een chemische reactie die het lichaam toestaat om de nodige calcium op te nemen, voor de dichtheid van onze botten en het groeien van ons haar. Dit verklaart waarom een gebrek aan vitamine D verantwoordelijk kan zijn voor brekende haren en haaruitval. Dit verklaart de haaruitval in de herfst of in een periode waarin de zon in ons land veel minder schijnt.

Onze raad:

Het eerste wat je best kan doen is je haren herstellen voor het begin van de herfst. Hiervoor is je keuze van shampoo en conditioner zeer belangrijk. Let erop dat je zachte producten gebruikt, die je beschadigde haren wassen en tegelijk herstellen. Je haarverzorging is net zo belangrijk als je huidverzorging. Daarom heeft Vichy aandacht besteed aan een gamma haarproducten die je zo goed mogelijk kunnen helpen.  Aarzel niet: klik hier en vind je geluk.

● Nadat je je haar gewassen hebt, laat je het drogen door het droog te deppen met een handdoek in plaats van het in een handdoek te draaien. Dit vermindert de haarbreuk aanzienlijk.

● Vermijd warmtebronnen zoals een haardroger of een stijl- of krultang, deze maken de haren droog en daardoor breken ze. Laat je haar aan de lucht drogen.

● 10 tot 20 minuten blootstelling aan zonlicht per dag verhoogt het gehalte aan vitamine D in het lichaam aanzienlijk. Vergeet niet om het hele jaar door een zonnebrandcrème te gebruiken.

● Was je haar minder vaak, het dagelijks wassen van je haar maakt het fragiel.

● Houd een gezond voedingspatroon aan. Het is heel belangrijk voor je gezondheid maar eveneens voor het onderhoud van je huid en je haren. Vette vis is heel goed, deze helpt om je vitamine D op peil te brengen op momenten dat de zon minder schijnt.


Door deze tips op te volgen, verhoog je de kans om je haren het hele jaar door gezond te houden. Voor nog meer doeltreffendheid, aarzel niet om het haarverzorgingsgamma van Vichy te raadplegen of neem even de tijd om onze online vragenlijst in te vullen om te weten te komen wat je haarbehoeften zijn.

go to top