OK

OK Cancel

Thank you

Close

LEER MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG
EN MAAK EEN HOOFDHUIDDIAGNOSE.

Start mijn analyse

Dercos diagnosis background

Haarverzorging: tips voor gezond haar

Föhnen, verven of te hard borstelen zijn nefast voor uw haar. Vichy geeft u enkele haarverzorgingstips die u helpen uw haar gezond te houden.

Als het op haarverzorging aankomt, staat föhnen heel hoog op het lijstje van boosdoeners. Laat best je haar op natuurlijk wijze drogen, en vermijd dus de haardroger. Wilt u dan toch föhnen? Laat uw haar eerst zoveel mogelijk drogen vooraleer u de haardroger erbij neemt. Benut ook eerst een beschermend haarproduct tegen warme, droge lucht en zet zeker niet de föhn op de hoogste stand.

Chemische haarproducten vermijden

Chemische haarproducten zijn uit den boze. Een adequate haarverzorging kan u ook bereiken met milde haarproducten, zonder gebruik te maken van allerlei andere producten zoals gel en haarlak. Hoe minder, hoe beter. Als u dan toch deze chemische haarproducten overmatig gebruikt, kan uw haar op termijn uitvallen. 
Tijdens het wassen brengt u ook shampoo best aan op nat haar, en zou u het ook een beetje aanlengen met water. Een handvol shampoo is voor niets goed, een kleine hoeveelheid is meer dan voldoende.

Onderschatte haarverzorging tips: niet te hard borstelen en geen strakke paardenstaart!

Hard borstelen en een gevoelige hoofdhuid zorgen voor gespleten haarpunten. Borstel dus zacht, en niet te lang. Wanneer het haar nat is, is het gevoeliger en meer breekbaar, dus voor de beste haarverzorging borstelt u best uw haar wanneer het zo goed als droog is.

We denken er niet vaak aan, maar ons haar reageert slecht wanneer het te strak wordt vastgebonden. Een strakke vlecht of staart is dan ook geen synoniem voor goede haarverzorging. Hoe strakker, hoe slechter dus. Een uitzondering kan natuurlijk altijd, maar maak hier zeker geen gewoonte van! Dit is ook het geval bij haarextensies.Wilt u weten welke haarverzorging voor u het beste is? Doe dan de haardiagnose. Bekijk hier het volledige aanbod haarverzorging van Vichy.

go to top