OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe kies je de juiste deodorant?

Anti-transpirant of deodorant… spray, stick, hydraterende roller of poederspray… Het klinkt allemaal goed, maar welke kies je? Onze experts laten hun licht schijnen over deze vraag, zodat u kunt beslissen.

No sweat…

Wist u dat zweet – of met een mooier woord transpiratie – voor 99% uit water bestaat? De resterende 1%, die bestaat uit lipiden en mineraalzouten, veroorzaakt de problemen!
“Zweet blijft op het huidoppervlak liggen en naarmate de dag vordert, komen daar bacteriën bij. De onaangename geur komt niet van het zweet zelf, maar ontstaat wanneer bacteriën de bestanddelen in het zweet gaan afbreken,” legt Pascale Mora uit.

Wat is het verschil tussen een deodorant en een anti-transpirant?

Anti-transpiranten: een constant regulerend effect gedurende 24, 48 of 72 uur
Anti-transpiranten verminderen de transpiratie of blokkeren de transpiratie volledig. “Ze bevatten werkzame stoffen die de zweetklieren opvullen zodat ze geen zweet meer kunnen afscheiden naar het huidoppervlak,” legt Pascale Mora uit. Ze zijn bedoeld voor mensen die dagelijks veel transpireren, mensen die snel gaan zweten bij stress of mensen die niet in verlegenheid gebracht willen worden tijdens het sporten of bij warm weer.

Natuurlijke aluinsteen: regulerende werking gedurende 8 uur
“Aluinsteen moet worden aangebracht op de natte huid. Houd de steen daarvoor onder de kraan of wrijf ermee onder uw oksels na het douchen,” adviseert Carole Brahim. “Aluinsteen is niet geparfumeerd maar heeft een aantal anti-bacteriële eigenschappen,” voegt Pascale Mora daar aan toe. Het werkt slechts een paar uur lang.

Gewone deodoranten: geen regulerend effect, werking 8 uur 
Deodoranten reguleren de transpiratie niet, maar hebben twee andere belangrijke functies: sommige voorkomen of bestrijden de bacteriën die zweet afbreken en andere vangen en verbergen eventuele onaangename geuren die zich al gevormd hebben.

Vindt het product dat bij u past!

Deodoranten en anti-transpiranten zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen dus u bepaalt zelf wat voor u het prettigst is. Goed om te weten is dat sticks en rollers het beste 's morgens na het douchen aangebracht kunnen worden op een schone huid, zodat u er geen bacteriën bij kunnen komen die infecties kunnen veroorzaken. Sprays kunnen indien nodig meerdere keren per dag worden aangebracht.

Voorkeur voor droge texturen
Vrouwen die droge oksels willen houden zouden moeten kiezen voor droge sticks of poedersprays die precies de juiste hoeveelheid afgeven. “Dit is een goede keuze voor wie veel zweet,” aldus Carole Brahim. 

Fris gevoel
Sprays die bestaan uit een mengsel van water en alcohol met anti-bacteriële eigenschappen zijn vaak sterk geparfumeerd en kunnen zelfs gebruikt worden als parfum. 

Verzorging voor uw huid
Rollers kunnen een goede keuze zijn voor de gevoelige huid omdat ze vaak hydraterende ingrediënten bevatten die zorgen voor een kalmerende, poederige laag onder de oksels. Crème-deodoranten zijn ook een goed alternatief – ze bevatten een niet-vette formule die makkelijk door de huid wordt opgenomen. Zorg echter wel dat u kiest voor een “onzichtbare” roller die geen vervelende witte strepen achterlaat op uw kleding.

Haargroeiremmers
Die zijn bedoeld voor gevoelige, onthaarde of geschoren huid. Ze bevatten geen alcohol en parabenen en zijn niet geparfumeerd. Ook hier zijn het vaak de rollers waarmee u precies de juiste hoeveelheid aanbrengt om de aangroei van het haar te vertragen, vaak met meer dan een week.Bekijk hier het gehele deodorant en anti-transpiratie lijn van Vichy en kies welke bij u past!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

Anti-Transpiratie beauty deodorant roller | VIchy

Anti-transpiratie Beauty Deodorant
Roller 48u

( 3 mening(-en) )

Anti-Transpiratie Deodorant Stress Resist | Vichy

Overmatige Transpiratie Deodorant Stress Resist
Roller 72u

De intensieve antitranspirantbehandeling, zelfs onder stressvolle omstandigheden.

go to top