OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe kies je de juiste haarverzorging?

Hoe zorg je het best voor droog, gekleurd, beschadigd of kwetsbaar haar? Met alle haarmaskers, conditioners, oliën, etc. zijn er meer dan genoeg oplossingen voor mooi haar, maar de grote vraag is wanneer en hoe je ze moet gebruiken. Nooit meer een 'bad hair day' dankzij de tips van Yoana TG, die alles voor ons duidelijk maakt.

Multifunctionele haarolie

Haarolie zit boordevol rijke ingrediënten, waardoor het ideaal is voor droog, dof of gekleurd haar dat moeilijk in model te brengen is."Het voedt het haar, maakt het glanzender en helpt bij het creëren van een gladde of juist warrige look" bevestigt Yoana, die dol is op haarolie! Kies voor plantaardige oliën die rijk zijn aan antioxidanten (bijvoorbeeld druivenpitolie) met een extra UV-filter om het haar mooier te maken en te beschermen.

Extra voeding vóór het wassen: Spray voor het wassen wat water over het haar om het een beetje vochtig te maken. Breng 4 à 5 pompjes olie aan op het haar en werk vanaf de punten over de lengte van het haar. Kam verschillende keren met de vingers van boven naar beneden door het haar. Masseer de olie in het haar zodat het diep in de haarvezel trekt. Maak een handdoek warm in de magnetron en wikkel die om het haar. Laat de handdoek 15 à 30 minuten zitten (hoe dikker en weerbarstiger het haar, hoe langer de handdoek moet blijven zitten). Extra tip van Yoana: ga in bad tijdens het wachten, zodat de stoom, die ontstaat door de warmte en de vochtigheid, kan helpen om de werkzame stoffen beter in de haarvezel te laten doordringen.

Glans-brushing: Droog het vochtige haar. Maak de olie warm tussen de handen en wrijf het over de lengte en de punten van het haar. "Hierdoor glijdt de borstel soepel door het haar, en gaat het föhnen makkelijker en sneller", bevestigt Yoana.

Beach Look: Breng de olie aan op de lengte en de punten van licht vochtig haar en wrijf het in met de handen. Voeg aan het eind nog een beetje meer olie toe om losse plukken te coaten, en föhn het haar met een diffuser om het te temmen. Neem op vakantie de olie mee en gebruik hem voor een wetlook. Dit maakt het bovendien makkelijker om later zand, zout of chloor uit het haar te wassen.

Dagelijkse styling en bescherming: Verwarm de olie tussen de handen en breng het aan op de lengte en de punten van het haar, door het zachtjes in de haarvezel te masseren. Met een laagje olie is het haar beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf (luchtvervuiling, zon, etc.), is het makkelijk in model te brengen en ruikt het lekker. Tip van Yoana als je wat teveel olie hebt gebruikt: ga met een borstel door het haar en droog het even snel met de haardroger. Het teveel aan olie wordt opgenomen door het haar en er blijft geen vettig laagje achter.

Verzorging voor en na het wassen en herstellende maskers

Kies eenshampoo die past bij uw haartype (droog, vet, met roos, schilferend). Als uw haar erg kwetsbaar is, gebruik dan ook een filloxane verzorging om de haarvezel diep binnenin te herstructureren. Eindig met een conditioner of masker om het haar te ontwarren en te verzachten, dit geeft het de intensieve voeding die het nodig heeft.

Verwen uw haar door de haarverzorging rijkelijk met uw handen aan te brengen, en richt u daarbij meer op de punten en lengte van het haar dan op de haaraanzet. Verdeel het gelijkmatig over het haar met een grove kam en laat het 10 minuten intrekken. Tip van Yoana: "Wring het haar goed uit voordat u de haarverzorging aanbrengt, zodat de verzorgende eigenschappen niet verdund worden door het water in het haar."

Omdat elke huid en elk haar uniek is, kunt u ook online een diagnose doen en ontdekt u de adviezen en de verzorgingsproducten die passen bij uw haar. Doe hier de diagnose.

go to top