OK

OKCancel

Thank you

Close

Hoe vermijd je een droge huid in de winter?

 • favoriet

Heeft u vaak last van een droge huid in de winter en weet u niet wat u hiertegen kan doen? Ontdek de tips van Vichy en zeg gedag tegen uw droge huid.

Het is simpel, de huid droogt uit bij een tekort aan water. Ze droogt uit, wordt ruwer en minder soepel. De omgevingsfactoren zoals de temperatuur (koude of warmte), droogte, verwarming, wind en luchtvervuiling (smog) hebben de neiging om de huid uit te drogen. Om goed gehydrateerd te blijven heeft de huid een beschermende stof of vetlaagje nodig dat we talg noemen. Talg vertraagt de verdamping van water, wat betekent dat onze huid ook langer gehydrateerd blijft. De primaire rol van crèmes en hydraterende producten is om deze beschermlaag te bewaren en te herproduceren. Hier zijn dus enkele tips om een zachte huid te hebben met een stralende tint, ook in de winter.

De oorzaken van een droge huid

· De weersomstandigheden en blootstelling aan regen, wind en zon.
· Te warm baden en gebruik van douche gels of zepen die beetje bij beetje de natuurlijke beschermlaag van onze huid verwijderen.
· Een droge lucht die alle vochtigheid absorbeert dat de huid afgeeft. Dat is meteen ook de reden waarom onze huid vaak droger is in de winter.

Beschermen om beter te bewaren

Wanneer de beschermende laag aangetast is, droogt de huid sneller uit omdat water op onze huid zich vlug verdampt. Om deze laag te bewaren alsook de hydratatie die het biedt, is het belangrijk de huid goed te reinigen met zeep of een voedende en hydraterende melk. Nadien goed spoelen, afdrogen en hydrateren. We kiezen best een melk of hydraterende crème die rijk is aan vitaminen en op basis van vetstoffen. Hydraterende lotions op basis van thermaal water zijn een goed alternatief omdat dit water welgekend is om zijn hydraterende kwaliteiten.

Dagelijkse zorg

We hebben allemaal wel ergens wat droge huid. Naarmate we ouder worden riskeert de huid wat droger te worden omdat de talgklieren, die alle talg produceren, minder actief zijn. Een droge huid maakt echter alle imperfecties en rimpels van de huid zeer goed zichtbaar. Geregelde verzorging met producten rijk aan vitaminen en op basis van vetstoffen (zoals sheaboter of zachte amandelolie) zijn dan ook aanbevolen voor geregeld gebruik. Peeling of hydraterende zorg, dag- of nachtcrème, Vichy beschikt over alle producten die de dagelijkse huidverzorging steeds in goede banen leiden.

Onze handen in de winter

Onze handen zijn de ledematen die het meest lijden tijdens de winter. Koude kan uitdroging, barsten en zelfs sneetjes veroorzaken. Ook de nagels kunnen uitgedroogd geraken. De eerste seinen hiervan zijn beschadigde nagelriemen en kleine stukjes huid op de nagelranden. Belangrijk is dat we hier niet aan prutsen om pijn en infecties te voorkomen. Om onze handen te verzorgen kunnen we beroep doen op Vichy en een peeling ondergaan. Het is dan mogelijk om, masserend, te stukjes huid te verwijderen en de bloedsomloop tot in de vingertoppen te bevorderen. Nadien goed spoelen met water.

We eindigen met hydratatie en bescherming. Voor een diepgaande verzorging bestaan ook handmaskers. In de winter is het best handschoenen te dragen, zeker bij vriestemperaturen. De handen zijn een weerspiegeling van onze persoonlijkheid en onze gezondheid. Ze dienen dus dagelijks goed beschermd te worden. Een goede hygiëne begint bij de handen, en een dagelijkse reiniging ervan. Laat ons niet vergeten: een mooie huid, betekent ook evenwichtig eten!

Wilt u meer weten? Bekijk dan de video waarin Dermatologe Daphne Thioly Besoussan uitlegt wat de ultieme verzorging is voor een droge huid in de winter.

Meer info? Dermatologe Daphne Thioly Besoussan legt in onderstaande video uit welke huidverzorging het meest aangeraden is om een droge huid te behandelen tijdens de winter.

Hoe overleef ik de winter?

Heeft u een gevoelige huid die snel reageert op kou? Leer hoe u uw huid kunt beschermen en wat haar kwetsbaar maakt. Dermatologe Daphne Thioly Besoussan legt uit wat de optimale verzorging is bij kou.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • 8953Nacht Spa
  53AQUALIA THERMALFACE CARENachtcrèmeHydratatie voor het gezicht
  Nacht Spa
 • 8952Dag Spa
  00AQUALIA THERMALFACE CAREDagcrèmeHydratatie voor het gezicht
  Dag Spa
 • 11707Dynamisch Hydratatie Lichte Crème4.58AQUALIA THERMALFACE CAREDagcrèmeHydratatie voor het gezicht
  Dynamisch Hydratatie Lichte Crème
 • Meest gelezen

  Expert talk

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

  Lees het artikel

  go to top