getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BE_NL Test : 'BE_NL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Vervuiling: de oorzaak van een droge, doffe huid?

Vervuiling: de oorzaak van een droge, doffe huid?
 • favoriet

Vraagt u zich wel eens af of het leven in de grote stad impact heeft op uw huid? Lees dan de vijf meest voorkomende symptomen van vervuiling op de huid en wat u er tegen kunt doen om het te stoppen.

Een gedehydrateerde huid

Bij een droge huid, kan vervuiling vaak de boosdoener zijn. Dit in combinatie met andere factoren zoals het weer, stevige wind of een verwarming die extra hoog staat, kan ertoe leiden dat onze huid direct droog aanvoelt. Maar hoe kunt u dit tegengaan? Zelfs in de winter is het belangrijk dat u een crème met SPF gebruikt. Maar een moisturizer met een crème-achtige textuur, vooral een met hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, zijn erg belangrijk in uw dagelijkse gezichtsverzorging bij extreme temperaturen.

Rimpels door de zon

Vervuiling op zich is al erg genoeg voor onze huid, maar onderzoek heeft aangetoond dat de huid in een vervuilende omgeving gevoeliger wordt voor UV-stralen.[1] Zonneschade kan pas na jaren te zien zijn op het gezicht, maar het is bewezen dat UVA-stralen de zichtbare effecten van fotoveroudering (veroudering door de zon) versnelt. Dat betekent dat u de huid extra goed moet verzorgen tijdens zonnige dagen, zeker bij veel vervuiling en als de zon op zijn hoogst staat. Als u zich een dag buiten begeeft, dan is SPF 25 eigenlijk al de minimale factor om u er van te verzekeren dat de huid goed beschermt is.

Last van een doffe huid

Een van de voornaamste oorzaken achter een doffe huid is een slechte bloedcirculatie. Dit komt vaak doordat de bloedtoevoer beperkt is naar bepaalde delen van het gezicht. Dit is een bekend verschijnsel bij een slechte luchtkwaliteit. Exfolieer de huid regelmatig voor een heldere en gezondere teint. En probeer uw gezicht eens een goede massage om de bloedcirculatie te bevorderen en donkere kringen en wallen te bestrijden.

Hyperpigmentatie door vervuiling

Vervuiling, met name de soort vervuiling die u in grote stedelijke gebieden hebt, kan ervoor zorgen dat de huid een gelige tin krijgt.[2] Het blijkt dat hyperpigmentatie meer voorkomt bij mensen die in stedelijke gebieden wonen[3]. Ervoor zorgen dat uw huid goed gereinigd is, zou een essentieel onderdeel moeten zijn voor de schoonheidsroutine om de opbouw van vuil diep in de poriën te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat uw dagelijkse dagcrème met SPF in staat is om zowel UVA- als UVB-stralen te weerstaan. Vooral UVA-stralen zijn vaak verantwoordelijk voor hyperpigmentatie4.


[1] ‘Study: Oxidation of squalene, a human skin lipid: a new reliable marker of environmental pollution studies’, D-M Pham, International Journal of Cosmetic Science
[2] ‘Study: Consequences of urban pollution upon skin status. A controlled study in Shanghai area’. M Pham, International Journal of Cosmetic Science [3]http://dermatologytimes.modernmedicine.com/dermatology-times/content/tags/anti-aging/pollution-stress-take-toll-skin-aging

De oplossing van Vichy

 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
 • Meest gelezen

  Mee-eters verwijderen: wat u wel en juist niet moet doen

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen: wat u wel en juist niet moet doen

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top