getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BE_NL Test : 'BE_NL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Vervuiling: de oorzaak van een droge, doffe huid?

Vervuiling: de oorzaak van een droge, doffe huid?
 • favoriet

Vraagt u zich wel eens af of het leven in de grote stad impact heeft op uw huid? Lees dan de vijf meest voorkomende symptomen van vervuiling op de huid en wat u er tegen kunt doen om het te stoppen.

Een gedehydrateerde huid

Bij een droge huid, kan vervuiling vaak de boosdoener zijn. Dit in combinatie met andere factoren zoals het weer, stevige wind of een verwarming die extra hoog staat, kan ertoe leiden dat onze huid direct droog aanvoelt. Maar hoe kunt u dit tegengaan? Zelfs in de winter is het belangrijk dat u een crème met SPF gebruikt. Maar een moisturizer met een crème-achtige textuur, vooral een met hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, zijn erg belangrijk in uw dagelijkse gezichtsverzorging bij extreme temperaturen.

Rimpels door de zon

Vervuiling op zich is al erg genoeg voor onze huid, maar onderzoek heeft aangetoond dat de huid in een vervuilende omgeving gevoeliger wordt voor UV-stralen.[1] Zonneschade kan pas na jaren te zien zijn op het gezicht, maar het is bewezen dat UVA-stralen de zichtbare effecten van fotoveroudering (veroudering door de zon) versnelt. Dat betekent dat u de huid extra goed moet verzorgen tijdens zonnige dagen, zeker bij veel vervuiling en als de zon op zijn hoogst staat. Als u zich een dag buiten begeeft, dan is SPF 25 eigenlijk al de minimale factor om u er van te verzekeren dat de huid goed beschermt is.

Last van een doffe huid

Een van de voornaamste oorzaken achter een doffe huid is een slechte bloedcirculatie. Dit komt vaak doordat de bloedtoevoer beperkt is naar bepaalde delen van het gezicht. Dit is een bekend verschijnsel bij een slechte luchtkwaliteit. Exfolieer de huid regelmatig voor een heldere en gezondere teint. En probeer uw gezicht eens een goede massage om de bloedcirculatie te bevorderen en donkere kringen en wallen te bestrijden.

Hyperpigmentatie door vervuiling

Vervuiling, met name de soort vervuiling die u in grote stedelijke gebieden hebt, kan ervoor zorgen dat de huid een gelige tin krijgt.[2] Het blijkt dat hyperpigmentatie meer voorkomt bij mensen die in stedelijke gebieden wonen[3]. Ervoor zorgen dat uw huid goed gereinigd is, zou een essentieel onderdeel moeten zijn voor de schoonheidsroutine om de opbouw van vuil diep in de poriën te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat uw dagelijkse dagcrème met SPF in staat is om zowel UVA- als UVB-stralen te weerstaan. Vooral UVA-stralen zijn vaak verantwoordelijk voor hyperpigmentatie4.


[1] ‘Study: Oxidation of squalene, a human skin lipid: a new reliable marker of environmental pollution studies’, D-M Pham, International Journal of Cosmetic Science
[2] ‘Study: Consequences of urban pollution upon skin status. A controlled study in Shanghai area’. M Pham, International Journal of Cosmetic Science [3]http://dermatologytimes.modernmedicine.com/dermatology-times/content/tags/anti-aging/pollution-stress-take-toll-skin-aging

De oplossing van Vichy

 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  go to top