OK

OK Cancel

Thank you

Close

De invloed van de herfst op een onzuivere huid

Heeft u last van een vette huid en regelmatig last van puistjes of ontstekingen? De herfst kan dit verergeren, maar gelukkig kunt u hier iets aan doen.

De herfst: vriend of vijand?

Het is niet onbekend dat de zomermaanden een positieve invloed hebben op een vette huid. De huid is namelijk droger dan normaal, waardoor puistjes verdwijnen. Helaas is dat slechts één kant van het verhaal. De puistjes drogen namelijk niet uit, maar juist in en komen in de herfst weer terug en soms zelfs erger. De herfst staat daarom ook wel bekend als een lastig seizoen voor de vette, onzuivere huid.

Waar ligt de oorzaak?

Door de zon droogt de huid uit en wordt er minder talg aangemaakt en neemt het aantal puistjes af. Tegelijkertijd wordt de huid ook dikker, waardoor er na de zomer sneller puistjes ontstaan omdat talgklieren verstopt raken. Wat kunt u hier aan doen? De eerste stap in de verzorging van een onzuivere, vette huid is het tweemaal daags grondig reinigen van de huid. Zorg ervoor dat het overtollige talg en het vuil dat daarin blijft liggen, weggehaald wordt. Hierdoor voorkomt u verstopte poriën (lees: mee-eters) en puistjes.

Reinig met liefde

Sommigen vinden hun vette huid vaak ‘onprettig aanvoelen’, zelfs na het reinigen. Als gevolg hiervan reinigen ze hun gezicht vaker dan gewenst met veel wrijving. Dit is echter niet de oplossing en vergroot de kans op irritaties. Kies voor een reiniging die speciaal is ontwikkeld voor de vette huid. Wist u dat Normaderm een nieuwe reiniging op de markt heeft gebracht? Een heerlijke, zachte mousse waarbij wrijven niet eens nodig is! ’s Ochtends reinigt de mousse uw huid zacht, en ’s avonds kunt u de mousse ook gebruiken als make-upverwijderaar!

Kies voor een dag- en nachtverzorging die specifiek zijn ontwikkeld voor de vette huid. Kies voor een product dat past bij uw grootste probleem: een glimmende huid, een ongelijkmatige huid (ruwe huid, veel bultjes) of juist veel puistjes. Heeft u (soms) last van lokale puistjes of grotere ontstekingen? Ga dan de strijd aan door ze een paar keer per dag aan te stippen met de Normaderm Hyaluspot. Deze werkt snel en gericht en voorkomt littekens. Vanaf 48 uur is het puistje zichtbaar verminderd!*

Wilt u meer weten over verzorging voor de onzuivere huid ? Lees hier verder.

* klinische studie, 36 personen.

Ontdek welke verzorging voor uw huid geschikt is, doe hier de diagnose voor de onzuivere huid.
Meer weten? Kijk hier voor meer informatie en artikelen over de onzuivere huid.

go to top