OK

OK Cancel

Thank you

Close

Wat is juist en wat is onjuist over anti-ageing en de juiste verzorging tegen huidveroudering!

Beginnende lijntjes onder de ogen, verslappende gezichtscontouren... Daar wil je snel iets aan doen! Maar wat kunnen we verwachten van een crème tegen rimpels? Kan deze worden vervangen door een serum? Wat is de meerwaarde van anti-aging producten voor specifieke huidzones? Florence Benech maakt ons wegwijs en geeft toelichting bij de nieuwste inzichten tegen huidveroudering.

Een crème tegen rimpels is hetzelfde als een crème tegen huidveroudering

Fout. “Een anti-rimpelcrème treedt per definitie alleen op tegen rimpels. Producten tegen huidveroudering werken veel globaler: ze pakken ook alle parameters aan die een rol spelen voor de leeftijd die bepalen hoe je huid er uitziet: stevigheid, pigmentvlekken*, gezichtscontouren en frisse teint**”, aldus Florence Benech.

Een hydraterende crème is de eerste verzorging tegen huidveroudering

Juist. “Als de huid niet genoeg vocht krijgt, kunnen de cellen zich niet correct vernieuwen. En dat zie je!”, onderstreept Florence Benech. “Droogtelijntjes onder de ogen, uitdrukkingsrimpeltjes…” Om die te voorkomen, raadt onze expert aan om het vochtpeil van de huid constant te houden en de huid te beschermen tegen agressies (UV, vrije radicalen…).

Er is voor elke leeftijd een anti-ageing product

Fout. “Weliswaar zijn er een aantal gemeenschappelijke factoren waarmee huidveroudering gepaard gaat, zoals de eerste rimpeltjes, een verlies aan stevigheid, huidverslapping… Maar elke vrouw heeft een eigen genetisch erfgoed, leeft in een andere omgeving, heeft een eigen levensstijl... En dus zijn de eerste tekenen van huidveroudering niet voor iedereen gelijk”, legt Florence Benech uit. “Afhankelijk van de leeftijd maar ook van de impact van leefomstandigheden op de huid, is elk geval anders. Het komt er dus op aan het product te kiezen dat voor jouw huid het meest geschikt is”.

Een serum is doeltreffender dan een crème tegen huidveroudering

Zowel juist als onjuist. Een serum**** bevat een hogere concentratie actieve bestanddelen dan een dagcrème. Mede dankzij de vloeibare, lichte formule die de actieve bestanddelen optimaal helpt op te nemen, geeft dit vaak betere resultaten dan een  gewone crème… Maar toch kan een serum een dag- en/of nachtcrème niet vervangen, want die geven de huid het comfort en alle voedingsstoffen die ze nodig heeft. Die essentiële dagelijkse verzorging kan al een corrigerend effect brengen. De oplossing? Breng eerst een serum aan, en daarna een crème tegen huidveroudering. Een winnend duo!

Ik kan mijn anti-agingcrème ook gebruiken voor de oogcontour en de lippen

“Zowel juist als onjuist. Alles hangt af van de actieve bestanddelen in je verzorgingscrème. Sommige, zoals Rhamnose, zijn geschikt voor deze tere zones, terwijl andere, zoals AHA’s of fruitzuren, tolerantieproblemen kunnen geven. In elk geval moet je nagaan of je verzorgingscrème is getest onder dermatologisch en/of oogheelkundig toezicht. Specifieke producten voor bepaalde huidzones bevatten bestanddelen die speciaal zijn aangepast aan de behoeften van deze zones: opspannende bestanddelen voor de lippen en stoffen die wallen of donkere kringen tegengaan voor de oogcontour”, legt Florence Benech uit. “Voor de nog teerdere zones van lippen en wimpers kun je het beste uitsluitend aangepaste producten kiezen, om alle gevaar voor irritatie uit te sluiten”.

Eén enkel product tegen huidveroudering voor overdag en ’s nachts volstaat

Fout. De behoeften van de huid overdag en ’s nachts verschillen immers. Overdag moet de huid weerstand bieden tegen externe agressies. ’s Nachts legt ze zich toe op haar celvernieuwing: ze is dan meer doorlaatbaar, waardoor ze actieve bestanddelen beter opneemt maar ook meer vocht verliest. Voor het slapengaan kun je dus het beste een voedende nachtcrème aanbrengen, die meer actieve bestanddelen bevat. Zo is je huid bij het ontwaken “gevulder” en oogt ze stralend jong!

De oplossing van Vichy

 • Verfraaiende verzorging tegen onzuiverheden - Vichy Normaderm

  NORMADERM

  Corrigerende Verzorging Tegen Onzuiverheden

  Dagcrème

  Ontdoet de huid dag na dag van onzuiverheden, zelfs terugkerende. De huid is zichtbaar stralender.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4