OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vraag uw dermatoloog: wat is het effect van de menopauze op de huid?

Als wij de overgang moeten accepteren zijn sommige kenmerken zichtbaarder dan anderen. Helaas is een doffe teint een veel voorkomend kenmerk, net als een slappere huid rond de contouren van het gezicht. Het is niet iets dat onze levens verandert, maar het kan wel moeilijk zijn om je nieuwe ik te accepteren in de spiegel. We praten met dermatologen met veel ervaring als het aankomt op de variaties van de huid van vrouwen en het begrijpen van de veranderingen in de huid.

Hoe verandert de huid?

Dermatoloog en endocrinoloog, Dr. Christos Zouboulie vertelt ons: “Huidveroudering wordt bepaald door twee dingen. De invloed van de omgeving en onze genen. Een van de voordelen van de huid vergeleken met andere organen is dat deze veroudering geleidelijk is. Dus wij kunnen in actie komen en het vroegtijdige huidveroudering vertragen.”

Kunnen wij huidveroudering tegengaan?

Dr. Zoubouli legt uit: “Als we omgevingsfactoren effectief willen tegengaan, dan is preventie essentieel. Voor het interne verouderen moeten we focussen op de veranderingen van de huid die geassocieerd worden met de afname van hormonen. Door op beide gebieden te focussen hopen we dat wij, in de nabije toekomst, de mogelijkheid hebben om het uiterlijk van de huid van vrouwen effectief te verbeteren tijdens de menopauze.”

De wetenschap: het ligt aan de hormonen

“We beschikken over verschillende groepen hormonen: waaronder de hormonen die verantwoordelijk zijn voor groei en hormonen die veroudering veroorzaken. De eerste groep is afhankelijk van de insuline-achtige groeifactor (IGF), terwijl de laatste groep wordt afgegeven door onze voortplantingsorganen”, legt Zoubouli uit.

Wist u dat DHEA, oftewel dehydroepianodrosteron, een minder bekend steroïde hormoon geproduceerd uit het cholesterol van de bijnieren, dat zich in uw huid bevindt de sleutel kan zijn tot een jeugdig ogende huid.

Is een mooie huid tijdens de menopauze afhankelijk van de huidkwaliteit?

Dermatoloog Shannon Humphrey vertelt ons: “Vandaag de dag kijken wij op een holistische manier naar de menopauze en post-menopauze. Het is belangrijk om de algemene gezondheid erbij te betrekken. Een gezond uiterlijk en een gezonde huid zijn slechts een onderdeel van uw eigen welzijn. Een gezond dieet, voldoende sporten, met stress omgaan, het verbeteren van de kwaliteit van leven, deze factoren moeten allemaal meegenomen worden om een soepele menopauze te hebben.”

Wat adviseert u vrouwen bij de huidverzorging tijdens de menopauze?

“Zij moeten zich met hun verzorgingsroutine effectief richten op de problemen die gerelateerd zijn aan de menopauze”, zegt Dr. Humphrey. “Ten eerste, moeten zij het herstel van de huidbarrière ondersteunen, om er zeker van te zijn dat de huid goed gehydrateerd blijft. Ongeacht hun huidtype, moeten zij goed beschermd zijn tegen uv-stralen. Daarna pas komt het verzorgen van fijne lijntjes, rimpels en een doffe teint. Zij kunnen kiezen uit een reeks van ingrediënten die de huid er weer jeugdiger en gezonder uit kunnen laten zien.”

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Nachtcreme tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex

  NEOVADIOL

  Substitutief Complex - Nacht

  Nachtcrème

  Voor vrouwen die de invloed van de menopauze op de huid en de bijkomstige nachtelijke problemen voor de huid, willen beperken.

 • Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën. Dag na dag een gevoel van jeugdigheid.

  NEOVADIOL

  Magistral Elixir

  Serum

  Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën

 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol

  NEOVADIOL

  Magistral Dagcrème

  Dagcrème

  Voedende, dichtheidsverbeterende verzorging. De ideale huid is geen droom meer, ook na de menopauze.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4