OK

OK Cancel

Thank you

Close

Omgaan met de menopauze, hoe doet u dat?

Het is moeilijk om met de veranderingen om te gaan die de menopauze met zich meebrengen. Wij vertellen u hoe u de huidverzorgingsroutine kunt aanpassen om de huid in de menopauze te laten stralen en we geven een aantal tips van experts om effectief met de menopauze om te gaan.

De verzorgingsroutine aanpassen tijdens de menopauze

Dermatoloog Shannon Humphrey geeft aan dat vrouwen een specifieke huidverzorging nodig hebben die aangepast is op de menopauze. “Om de huidbarrière te versterken, zodat de huid goed gehydrateerd blijft. Daarnaast is het erg belangrijk dat de huid beschermd wordt tegen zonneschade”, vertelt Humphrey.

Hoe ziet de huidverzorging tijdens de menopauze eruit?

We nemen de vier gouden regels voor uw nieuwe verzorgingsroutine met u door.

Verwijder effectief alle make-up

Verwijder make-up elke avond. En zelfs als u geen make-up draagt, is het belangrijk om de huid te reinigen zodat overtollig talg, vuil en dode huidcellen worden verwijderd. Dit is essentieel voor de huid om zichzelf te kunnen herstellen tijdens de nacht. De huid heeft het al niet makkelijk tijdens de menopauze dus het is belangrijk dat dit probleem niet verergerd wordt door de huid te verstikken in vervuilende stoffen. Het duo voor een ideale reiniging tijdens de menopauze? Een reinigingsmelk in combinatie met een toner.

Gebruik altijd een SPF

Gebruik altijd een SPF, vooral als de zon schijnt, want uv-stralen versnellen de huidveroudering en dragen bij aan de ontwikkelen van pigmentvlekken.

Exfolieer de huid regelmatig

Exfolieer uw huid één of twee keer per week met een, enzymatische scrub zonder korrel

Hydrateer, hydrateer, hydrateer!

Geef de huid een hydraterend en voedend gezichtsmasker zodra uw huid trekkerig aan begint te voelen. Het is een ideaal moment om direct hierna te exfoliëren. Probeer Vichy’s Neovadiol Substitief Complex, dit product is speciaal ontwikkeld voor deze periode in uw leven en is ook verkrijgbaar als serum.

Verstevigende en liftende verzorging tijdens de menopauze

Een dagcrème is goed, een dagcrème in combinatie met een massage is nog veel beter! Vichy Laboratoires heeft speciale massagetechnieken ontwikkeld voor bepaalde producten. Onze aanpak? De professionele massagetechnieken overdragen die gebruikt worden in het Schoonheidsinstituut van Vichy en gemakkelijk te leren zijn. Ons doel? De werking van onze producten optimaliseren, of met andere woorden, ervoor zorgen dat de liftende en verstevigende effecten van de actieve ingrediënten in onze producten verhoogd worden, zodat het volume en de contouren van het gezicht worden verbeterd.

Masseren met dagcrème

4 tips om de huid te helpen herstellen en de slappe huid te verstevigen:
1. Breng 5 à 6 druppels crème aan op uw gezicht en de nek.
2. Verspreid de crème door omhoog en naar buiten te werken vanuit het midden van uw gezicht.
3. Druk stevig op de neuslippenplooi (de huid van de neus tot uw mondhoeken) en beweeg omhoog naar het voorhoofd. Sluit af door uw slapen te masseren met uw duimen. Deze bewegingen zijn ook erg ontspannend, omdat ze plaatsvinden op spanningsgebieden zoals de slapen en de ruimte tussen de wenkbrauwen.
4. Activeer de diepere weefsels door stevig te drukken en glijdende bewegingen te maken onder de jukbeenderen en de nek.

De yoga trainer: Jane Mountain

“Yoga geneest de menopauze niet, maar door regelmatig te trainen kunt u leren omgaan met de menopauze. Slapeloosheid, opvliegers, pijntjes en hormonale pieken kunnen ervoor zorgen dat u enorm in de stress raakt. Door even te zitten en diep in en uit te ademen tijdens een ontspannende yoga sessie kunt u stress effectief verminderen. Yoga verbetert ook de flexibiliteit van spieren en gewrichten. Een rustige training ’s ochtends kan de pijn in uw lijf verzachten. Een aantal rustige zonnegroeten, gevolgd door een korte meditatie vlak voordat u naar bed gaat kan ervoor zorgen dat u minder last heeft van slapeloosheid.”, aldus Jane Mountain. Yoga kan ook bijdragen aan het controleren van uw emoties, eetlust of drang om te roken. Verder verbeteren de hersenfuncties, het geheugen en het concentratievermogen. Daarnaast heeft het ook een positieve invloed op uw humeur. Hierdoor krijgt u een positievere instelling en kunt u uw eigen zelfvertrouwen verbeteren.

De voedingsdeskundige: Sandra Greenbank

Voedingsdeskundige Sandra Greenbank is gespecialiseerd in gezondheid en vruchtbaarheid bij vrouwen en deelt met ons tips voor vrouwen tijdens de overgang.

1. Voeg fyto-oestrogenen toe aan uw voeding

Een bepaalde groep plantaardige hormonen, de fyto-oestrogenen, zijn zwakke plantaardige oestrogenen die terug te vinden zijn in veel plantaardige soorten voedsel. Daarbij kunt u denken aan lijnzaad, maar ook havermout, kikkererwten, appels en wortels. Deze planten kunnen helpen om uw oestrogeen weer in balans te brengen. Als u soja eet, kunt u het beste kiezen voor gefermenteerde soja, zoals het vanouds gegeten wordt. Misopasta is heerlijk als u het verwerkt in soepen, stoofpoten, rijst of met sausjes!”

2. Eet meer vezels

“Uw lichaam verwijdert ‘oude’ hormonen via uw darmen. Als oestrogeen niet efficiënt wordt afgevoerd, worden deze hormonen weer opgenomen in het lichaam. Een vezelrijk dieet kan helpen om deze hormonen af te voeren en de hormoonbalans te verbeteren.”

3. Beperk cafeïne, alcohol en pittig eten tot het minimum

“Deze kunnen bijdragen aan opvliegers. Houd uw eigen opvliegers in de gaten om er achter te komen of deze worden opgewekt door uw voeding en probeer ze zo veel mogelijk te vermijden.”

4. Meer Omega 3 en meer vetzuren

“Veel vrouwen proberen af te vallen door vetten uit hun voedingspatroon te verbannen, maar dat leidt meestal tot een tekort aan essentiële vetzuren, met name Omega 3. Een gebrek aan Omega 3 kunt u herkennen aan een droge huid, futloos haar, brosse nagels, vermoeidheid, droge ogen, pijntjes en concentratieproblemen. Dit zijn allemaal symptomen die worden toegedicht aan de menopauze. Het is de moeite waard om vette vis of visolie supplementen op te nemen in uw voeding. Ons huidige voedingspatroon bevat over het algemeen te weinig Omega 3.”

De geluksprofessor: Dr. Florence Servan-Schreiber

“Het klinkt logisch, maar geluk overkomt u niet, daar moet u zelf voor zorgen”, zegt geluksprofessor Florence Servan-Schreiber. Ze legt uit aan ons dat geluk voor 50% in ons is vastgelegd (vanwege het 5HTT gen), 10% komt van het geluk komt van buitenaf en 40% ligt aan hoe wij onze ervaringen ervaren. “Het is niet wat er gebeurt dat telt, maar hoe wij daar mee omgaan.”, aldus de geluksprofessor. Haar advies? “Als u meer uit het leven wil halen, voordat u alles om gaat gooien, verzin dan eerst drie dingen waar u zelf dagelijks dankbaar voor bent. Dankbaar zijn helpt ons niet alleen bij ons geluk, want door ons geluk leven we ook nog eens langer!”

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

[1] h
ttp://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0116057

go to top