Wat u moet weten over peptiden in anti-aging skincare

Van nature in het lichaam aanwezig, heel klein en krachtig middel tegen rimpels. Peptiden worden graag gebruikt in de cosmetica omwille van hun anti-huidverouderingseigenschappen, maar peptiden alleen zullen uw rimpels niet tegenhouden. Lees alles wat u moet weten over deze krachtige molecule, die een hoofdrol speelt in uw dagelijkse anti-aging huidverzorging.

Hou ouder we worden, hoe trager ons huidmetabolisme wordt. De huid zal zichzelf minder efficiënt vernieuwen en gaat ook langzamer en minder kwalitatief collageen – de belangrijkste vezel in onze huid- aanmaken. Zo zal uw huid, die eens zo sprankelend en fris was, aan stevigheid en elasticiteit gaan inboeten. Het gevolg: de huid verslapt en heeft dus alle extra hulp nodig om zich te blijven herstellen en vernieuwen. De reddende engel, in dit geval, is het bestanddeel peptide.

Wat zijn peptiden ?

Peptiden zijn opgebouwd uit aminozuren die op hun beurt dienen als materiaal om eiwitten aan te maken. De functie van eiwitten voor ons lichaam is elementair, zij zijn de bouwstoffen van ons lichaam.

Omdat de aminozuren in ons lichaam zich op vele manieren combineren, ontstaan er ook verschillende soorten peptiden. Elke soort peptide creëert een ander type eiwit, de belangrijkste voor onze huid zijn collageen, keratine en elastine.

Peptiden zijn daarom een belangrijke troef om het verouderingsproces van de huid te vertragen, omdat ze de natuurlijke processen van de huid (die vertragen naarmate we ouder worden) blijven stimuleren. Daarnaast versterken peptiden de epidermis, maken ze de huid resistenter tegen externe agressies, werken ze in op pigmentvlekken en spelen ze een rol in de glans van uw nagels en haar.

Pas wel op! Enkel peptiden zullen het verouderingsproces niet tegenhouden, u moet ze steeds combineren met andere actieve bestanddelen

Een peptide is een teamspeler, geen soloslim

Huidveroudering speelt zich af op verschillende vlakken in ons lichaam en jammer genoeg zijn peptiden in uw skincare routine geen oplossing voor al uw problemen. Voor een globale en effectieve anti-aging huidroutine is het aangeraden om peptiden te combineren met andere actieve bestanddelen.

  • Peptiden combineren met hyaluronzuur creëert een forse hydraterende werking die de huid zal laten stralen en oneffenheden opvullen.
  • Vitamine E en peptiden zijn een preventieve cocktail tegen vrije radicalen, die huidveroudering in de hand werken.
  • Als u iets wilt dat gericht inwerkt tegen pigmentvlekken, dan heeft u het krachtduo Vitamine C en peptiden nodig.

Peptide-C Anti-aging Ampullen: een krachtige combinatie

Krachtige bestanddelen combineren met peptiden, met die stelregel hebben wij van Vichy de Peptide-C Anti-aging Ampullen ontworpen. 10% zuivere vitamine C wordt samen gecombineerd met peptiden en hyaluronzuur om gericht in te werken tegen rimpels.

Het is één van de recentste innovaties tegen huidveroudering van Vichy Laboratoires. Door de ampullen te combineren met LiftActiv Collagen Specialist, die ook verrijkt zijn met peptiden type I en II, wordt het effect van de peptiden versterkt.

Hoe integreer ik peptiden best in mijn skincare routine?

Het antwoord hierop is volmondig: ja! Peptiden in uw skin care routine opnemen is een echte aanwinst voor uw huid. Elke soort peptide speelt een rol in de strijd tegen de oorzaken van huidveroudering. Zo zijn er peptiden die de elasticiteit van de huid behouden, maar er zijn ook peptiden die inwerken op pigmentvlekken of die de effecten van oxidatieve stress tegengaan.

De stimulerende werking van deze krachtpatser, gecombineerd met een ander actief element, is iets wat iedere anti-aging routine nodig heeft. Om de vele gevolgen van huidveroudering tegen te gaan, adviseren wij om een behandeling te kiezen die peptiden combineert met herstellende, beschermende, antioxiderende en hydraterende bestanddelen, zoals de Peptide-C-ampullen gecombineerd met de dagelijkse verzorging van LiftActiv Collagen Specialist.

Peptiden hebben ook het belangrijke voordeel dat ze een actief bestanddeel zijn dat goed door het lichaam wordt verdragen, het is een tolerant bestanddeel. Ze zijn makkelijk te integreren in uw anti-aging huidverzorging omdat ze al aanwezig zijn in talrijke dag- of nachtcrèmes, die geschikt zijn voor alle huidtypen.

U kunt niet in de fout gaan door een anti-verouderingsbehandeling te kiezen met peptiden, Het is uw beste bondgenoot tegen huidveroudering!

De redactie

De oplossing van Vichy

LIFTACTIV

Collagen Specialist Nacht

Nachtcrème - Default

Samengesteld uit verstevigende Peptiden, verhelderende Vitamine Cg + en Resveratrol

Meest gelezen

Wat is collageen?

Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

Meer info

Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

Meer info

Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

Superfoods zijn enorm populair en daarom maken veel voedselproducenten gretig gebruik van deze term. Maar veel van deze superfoods hebben wij allang op ons bord liggen. Denk bijvoorbeeld aan havermout of groenten. Eigenlijk zijn alle soorten voeding die boordevol voedingsstoffen en vitamines zitten superfoods. Er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes jij aan je dieet moet toevoegen om je lichaam gezond te houden en je huid van binnenuit te voeden.

Meer info