OK

OK Cancel

Thank you

Close

Wat is het verschil tussen een serum & crème?

Zijn er zoveel gezichtsverzorgingsproducten dat u soms echt verward bent? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een gezichtscreme en een serum? Vichy beantwoord al uw vragen!

Zijn er zo veel gezichtsverzorgingsproducten dat u soms echt verward bent? Zoekt u een gezichtscrème of serum voor uw dagelijkse verzorging? Of net allebei? Wat is het verschil tussen een gezichtscrème en een serum? Vichy beantwoordt al uw vragen in dit artikel!

Wat is een gezichtscrème?

Een gezichtscrème is belangrijk om uw dagelijkse huidverzorging te kunnen uitvoeren en uw huid te kunnen hydrateren. Hierbij bestaat wel een verschil tussen dag- en nachtcrème. Een dagcrèmezal u overdag beschermen tegen schadelijke invloeden zoals de zon, luchtvervuiling en wind. Nachtcrèmes zijn vaak rijker en voeden de huid intensief tijdens de slaap. Kortom: dag- en nachtcrèmes zijn erg belangrijk in uw dagelijkse verzorgingsroutine. Bij dag – en nachtcrèmes bestaat bovendien nog verdere categorisatie: zo zijn er crèmes aangepast aan het zuiveren van onreinheden, verminderen van fijne lijntjes en het verstevigen van de huid.

Wat is een gezichtsserum?

Een serum klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Serums bevatten meestal dezelfde bestanddelen als crèmes, maar ze zijn er wel veel geconcentreerder in verwerkt. Een gezichtsserum heeft ook vaak een veel kleinere verpakking, omdat we door die concentratie slechts enkele druppels van het product nodig hebben om de huid te voeden. Bovendien bevatten serums ook meer actieve bestanddelen, om specifieke huidproblemen op te lossen. Van anti-huidveroudering tot meer hydratatie: een serum kan uw specifieke behoeftes bevredigen.

Gezichtscrème of een serum?

Nu het verschil duidelijk is, had u graag willen weten welke van beiden het beste bij u past. Een gezichtsserum kan als aanvulling dienen op uw gewoonlijke dagelijkse gezichtsverzorging. Een serum kan u aanbrengen vooraleer u uw dag- en of nachtcrème insmeert. Op die manier krijgt uw huid de extra boost die het soms zoekt.Omdat er veel keuze is op het vlak van serums en gezichtscrèmes heeft Vichy een gezichtsverzorgingsdiagnose ontwikkelt.

Ook de apotheek kan u van een huidanalyse en advies voorzien. De dichtstbijzijnde apotheek vindt u hier: https://www.vichy.be/nl/vichy-apotheken/alle-regios/sl.aspx

go to top