OK

OKCancel

Thank you

Close

Speciaal voor de man: hoe verzorgt u uw baard, sik of snor?

 • favoriet

Wilt u graag een baard, sik of snor laten staan, maar weet u niet zo goed hoe u dit het beste kunt aanpakken? Dan is dit een mooi moment om te beginnen! De Barbier van Parijs* deelt namelijk 4 tips voor het verzorgen van een baard, sik of snor. Lees hieronder meer...

1. Zo draagt u een verzorgde baard

Een baard kan het accent leggen op bepaalde sterke punten van het gezicht en minder mooie aspecten, zoals acne, verwijde poriën of littekens, juist goed verbergen. Er zijn veel manieren om een baard, sik of snor te dragen. Bepaal eerst de vorm van uw gezicht door een foto van uw gezicht te maken. Bij twijfel kunt u eerst kiezen voor een paar-dagen-baard om te kijken of het u staat. 

 • Heeft u een rond gezicht? Kies dan voor een korte en niet te volle baard. Een sik of ringbaard maakt het gezicht langer.
 • Heeft u een lang gezicht? Een korte baard op de kin en (lange) bakkebaarden op de bovenkaak compenseren de vorm van het gezicht.
 • Heeft u een vierkant gezicht? Probeer dan eens een korte ringbaard of een snor om het gezicht een fijne structuur te geven.

2. Een baard helpt te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf

Hoe voller de baard, hoe sterker het schild dat gevormd wordt tegen deze aanvallen. U kunt bij schadelijke invloeden denken aan UV-straling die de huid verouderen, maar ook aan vervuiling van scheren en uitdroging als gevolg van wind. Een baard vermindert de gevoeligheid van de huid. Voor sommige mannen is het dragen van een baard zelfs een fijne manier om stof, pollen en andere allergenen op afstand te houden.

3. Zowel de baard verzorgen als de huid eronder hydrateren

De huid onder uw baard droogt uiteindelijk uit als er geen hydraterende verzorging bij kan komen. De huid gaat schilferen en dode huidcellen komen tevoorschijn. De huid onder uw baard heeft daarom baat bij een optimale reiniging en hydratatie. Het is dan ook slim om uw baard in de loop van de dag door te kammen om te ontwarren, te luchten en te reinigen. Kies een multifunctioneel product voor een ideale verzorging van uw baard en huid.

4. DIY: trimmen of knippen van uw baard of snor

Een 3-dagen-baard trim je 1 keer per week tegen de haargroeirichting in, met een baardtrimmer en een opzetkam van 3 tot 5 mm. De hals en de contouren dienen twee keer per week kortgeschoren te worden. Om irritatie te voorkomen moet u de huid en de haartjes dagelijks hydrateren met een multifunctionele crème.

Om een ringbaard of een baard te laten groeien, kunnen wel een paar weken nodig zijn. Knip regelmatig de contouren van uw lippen en hals bij. Dun het haar uit met een trimmer en breng dagelijks een hydraterende verzorging aan voor zowel uw baard als uw gezicht.

Heeft u een lange baard? Werk dan de contouren bij de lippen en de hals bij en dun het haar uit met een precisietrimmer. Knip eigenwijze haartjes bij met een kam en een schaar. Als uw baard krult, maak dan de natte baard steil door hem te drogen met een föhn en een borstel. Vergeet de hydraterende multifunctionele verzorging niet voor een glanzend effect! 

Als u een snor wilt laten staan dient u die, na ongeveer 2 weken groei, om de dag bij te houden. Ga voor een goed verlichte spiegel staan en kam uw snor tegen de haargroeirichting in en trim de snor gelijkmatig bij. Werk tot slot de lipcontour bij met een schaar. 

*De Barbier is van oudsher een herenkapper die zowel hoofd als baard en snor verzorgt.

Wilt u meer weten over het verzorgen van de mannenhuid?

Sarah Daniel-Hamizi

De Barbier van Parijs

De oplossing van Vichy

 • 13672Idealizer - 3 Dagen Baard51VICHY HOMMEMENAftershaveScheren, aftershave
  Dagcreme voor de man met of zonder baard
 • 13673Idealizer - Frequent Scheren00VICHY HOMMEMENGezichtscrème voor mannenScheren, aftershave
  Dagcreme voor de man met of zonder baard

  VICHY HOMME

  Idealizer - Frequent Scheren

  Gezichtscrème voor mannen

 • 4876Anti-Irritatie Scheergel00VICHY HOMMEMENScheerschuimScheren, aftershave
  Anti-irritatie scheergel - Vichy Homme
 • 4881Anti-irritatie Scheerschuim43VICHY HOMMEMENScheerschuimScheren, aftershave
  Anti-irritatie scheerschuim mannen
 • 4884Sensi-Baume51VICHY HOMMEMENAftershaveScheren, aftershave
  Aftershave balsem voor gevoelige huid - Vichy Homme
 • Meest gelezen

  Expert talk

  Deze 5 cadeaus zijn perfect voor hem, voor Vaderdag, verjaardag, of gewoon zomaar!

  Daar is ie weer.. hét dilemma wat koop je voor een man? Op 18 juni is het weer Vaderdag, maar ook bij verjaardagen en andere gelegenheden blijkt het vaak toch niet zo gemakkelijk om een cadeau te verzinnen voor speciale mannen in je leven. Helaas weten mannen vaak zelf niet eens wat ze willen hebben, laat staan jij. Maar de oplossing is in zicht! Wij helpen je met een aantal mooie cadeaus die je veel tijd zullen besparen in je zoektocht naar het perfecte cadeau en hem zeker zullen bevallen.

  Lees het artikel

  go to top