OK

OK Cancel

Thank you

Close

Superfoods: de feiten en de fabeltjes

Wanneer we de laatste food trends in kaart willen brengen is het gemakkelijk om overrompeld te raken door de overvloed aan informatie. We scheiden de feiten van de fabels en bespreken de favoriete superfoods van onze experts.

Superfoods..?

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat de term superfood niet wetenschappelijk is onderbouwd. Experts verwoorden het als voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten, polyfenolen en andere anti-verouderingsingrediënten die niet alleen goed zijn voor onze huid, maar ook voor onze gezondheid in het algemeen.

Waarom draagt superfood dan zo’n naam? Het is allemaal relatief.

Ingrediënten die vaak worden omschreven als ‘super’ of ‘miracle’ foods hebben doorgaans meer vitaminen en mineralen in vergelijking met andere foods van dezelfde grootte. Guaves bevatten bijvoorbeeld meer vitamine C dan sinaasappelen. Daarentegen bevatten kiwi’s minder vitamine C, maar zitten ze wel boordevol vitamine E en K en zijn ze rijk aan vezels. Een andere favoriet onder de superfoods die bevorderlijk is voor onze huid is gefermenteerde zwarte thee-extract (beter bekend als Kombucha). Dit extract gaat glycatie van de huid tegen, wat een slappe huid helpt voorkomen en zorgt voor een maximaal glanzende huid. Bosbessen zijn ook favoriet aangezien ze, meer dan 9 keer zoveel antioxidanten bevatten dan druiven!

Mythes ontkracht: voor- en nadelen

Er zijn tal van onderzoeken die laten zien dat voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten onze gezondheid aanzienlijk kunnen verbeteren. Het is vanzelfsprekend dat geen enkele superfood de schade van een ongezonde levensstijl, zoals roken, veelvuldig alcoholgebruik, geen tot weinig lichaamsbeweging en een saai dieet kan opheffen. Hoe haalt u het meeste uit deze mythische ingrediënten? De doeltreffendheid van superfoods lijkt in relatie te staan met de hoeveelheden die we tot ons nemen. Dus een gevarieerd dieet dat focust op verse, onbewerkte producten is van groot belang.
Hoe zeer we ook fan zijn van de krachtige werking van antioxidanten, een kilo bosbessen klinkt nu niet meteen erg smakelijk.
Het mixen en combineren van deze krachtige ingrediënten is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw lichaam alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt om optimaal te kunnen functioneren. Dus maak van uw levensstijl uw hoogste prioriteit.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia

  IDÉALIA

  Serum

  Serum

  Het 1ste 'life proof' serum van Vichy voor een opvallende verbetering van de huidkwaliteit.

 • Meest gelezen

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4