getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BE_NL Test : 'BE_NL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Tips om goed te eten na je vijftigste

Tips om goed te eten na je vijftigste
 • favoriet

Goede eetgewoontes zijn van jongs af aan belangrijk maar door de menopauze zijn sommige vrouwen soms genoodzaakt om de basis van hun eetgewoontes te herzien. Hierbij enkele tips om goed en beter te eten na je vijftigste.

Vijftig worden is in veel opzichten een "overgang" voor vrouwen. Deze tweede helft van het leven, synoniem aan menopauze, gaat vaak gepaard met lichamelijke veranderingen, zodat het belangrijk is om het eetpatroon zo aan te passen dat er goed te leven valt met de veranderingen die verband houden met de leeftijd en het stoppen van de menstruatiecyclus.

 • Eerste reactie: pas op met die trek in vet en zoetigheid! Hierdoor vermindert de behoefte aan goede voedingsmiddelen die rijk zijn aan onmisbare voedingsstoffen (zoals proteïnen) en worden er extra kilo's opgeslagen rond de buik. In het dagelijkse leven betekent dit minder consumptie van boter, olie (2 eetlepels per dag) en kaas (niet meer dan 30 g/dag).
 • Let ook op koolhydraten. Zonder ze helemaal uit het menu te schrappen, is het wel verstandig om te kiezen voor koolhydraten met een lage glycemische index zoals linzen, granen en volkorenbrood.
 • Ook het hart en de botten hebben meer aandacht nodig. Om die te beschermen is het belangrijk om te kiezen voor « goede vetten » (vette vis en lijnolie) en te zorgen dat u meer calcium binnenkrijgt. Eet echter ook voldoende proteïnen en producten die rijk zijn aan vitamine D (vis, boter, eieren, champignons).
 • En tot slot zou het jammer zijn om van eetpatroon te veranderen zonder voedingsmiddelen toe te voegen die bekend staan om hun antioxidante werking (zoals kool, knoflook, groene thee, rode vruchten, citrusfruit etc.)

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie en artikelen over anti-huidveroudering.

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
 • Lip en oogcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
 • Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën. Dag na dag een gevoel van jeugdigheid.
 • Concentraat tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Meest gelezen

  Gezond leven

  Vervang koffie met een gezonde tonic in de morgen

  Heeft u ‘s ochtends een kop koffie met een flinke schep suiker nodig om op te starten? Begrijpelijk, maar om een ochtendhumeur te bestrijden en voor uw huid te zorgen, zou u één van deze supertonics eens moeten proberen. Lekker en gezond, misschien merkt u het verschil.

  Lees het artikel

  go to top