OK

OKCancel

Thank you

Close

Tips van experts om alles uit gezichtsmaskers te halen

 • favoriet

Een masker? Zeker, maar wanneer en hoe? Hier alvast wat tips om een gezichtsmasker zo efficiënt mogelijk te maken en de methoden waarmee het volgens onze experts wordt aangebracht.

Juiste plaats, juiste tijd

Wanneer heeft u tijd om een masker aan te brengen? Altijd! Telkens als u tien minuten tijd hebt, kunt u wat “me-time” inlassen - 's avonds na het werk, voor een etentje of zelfs tijdens het stofzuigen (voor de multi-taskers onder ons). Deze tien minuten hoeven geen tijdverlies te betekenen, ook al is het natuurlijk heerlijk ontspannen in een bad met een gezichtsmasker op. Maak van de gelegenheid gebruik om even bij te praten met vrienden of familie, een maaltijd te bereiden of uzelf een manicure/pedicure te geven.Hoe vaak per maand u een gezichtsmasker aanbrengt, hangt af van uw huidtype en het masker zelf. Het Poriezuiverend Kleimasker en het Exfoliërend Masker van Vichy worden bij voorkeur één of twee keer per week aangebracht - het masker 5 minuten laten inwerken en afspoelen.Het Hydraterend Mineraal Masker kan tot drie keer per week worden aangebracht. Laat het masker 5 minuten inwerken en haal de restanten weg met een wattenschijfje.

Correct aanbrengen & tips

Om alles uit een masker te halen, moet het juist worden aangebracht. Je weet ongetwijfeld dat een masker moet worden aangebracht op een schone huid, ook al wordt dat nog wel eens vergeten. Vergeet ook de hals en het decolleté niet, want als die worden verwaarloosd kunnen daar snel lijntjes en droogheid optreden.

Vochtinbrengend Mineraal Masker

Smeer een middelgrote hoeveelheid Vochtinbrengend Mineraal Masker over de huid met de vingertoppen en klop het zachtjes voorwaarts en achterwaarts in op voorhoofd, wangen en kin voor maximale absorptie.

Tip van onze experts: Breng een dunne laag Aqualia Thermal oogbalsem aan rond de oogcontouren alvorens het vochtinbrengende masker aan te brengen op de rest van het gezicht, hals en decolleté. Voor een extra verfrissend gevoel kan je wat Mineraliserend Thermaal Water van Vichy verstuiven om de huid van meer mineralen te voorzien!

Exfoliërend Masker

Breng het Exfoliërend Masker aan door het met de wijsvinger in kleine kringetjes te wrijven voor een zacht scrubeffect. De eerste 4 minuten werkt de AHA-peeling, terwijl de scrub met vulkanisch gesteente plaatsvindt in de laatste minuut.

Tips van onze experts: verstuif wat thermaal water over je gezicht alvorens in kringetjes te wrijven met de vinger voor een extra scrubeffect.

Poriezuiverend Kleimasker

Het Poriezuiverend Kleimasker wordt aangebracht met het platte gedeelte van de vingers, waarbij zachtjes van het midden naar de buitenkant van het gezicht omlaag wordt geduwd om het product beter te laten intrekken, vooral in de T-zone die vaak het meest onzuivere deel van het gezicht is. 

Tip van onze experts: Laat een kleimasker nooit volledig uitdrogen. Je gezicht zien kruimelen oogt misschien fascinerend, maar dit betekent ook dat de huid volledig is uitgedroogd  5 minuten volstaan om een masker zijn ding te laten doen!
Leg eventueel een warme handdoek enkele seconden op het gezicht alvorens het kleimasker aan te brengen.Nadat het kleimasker is afgespoeld, kan je het ritueel afronden met wat Pureté Thermale tonic op een wattenschijfje. Dit verwijdert niet alleen de resten van het kleimasker, het verkwikt ook de huid en verfijnt de poriën.

De oplossing van Vichy

 • 19336Masker met dubbele peelingwerking voor een stralende huid51NewMINERAAL MASKERSFACE CAREGezichtsreinigingZuiverende verzorging

  Nieuw

  Masker met dubbele peelingwerking voor een stralende huid
 • 19334Porïenzuiverend kleimasker
  41NewMINERAAL MASKERSFACE CAREGezichtsreinigingZuiverende verzorging

  Nieuw

  Porïenzuiverend kleimasker
 • 19335Verfrissend Mineraal Masker41NewMINERAAL MASKERSFACE CAREGezichtsreinigingZuiverende verzorging

  Nieuw

  Verfrissend Mineraal Masker
 • Meest gelezen

  Expert talk

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

  Lees het artikel

  go to top