OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vijf trucjes om tijd te besparen en uw dag te versnellen

Als u het idee hebt, net zoals velen van ons, dat u altijd maar van afspraak naar afspraak aan het rennen bent zonder ook maar enige tijd over te hebben, dan neemt u best uw dagelijkse gewoonten eens goed onder de loep. Na het lezen van deze tips zal u uw ochtendroutine nooit meer hetzelfde zijn? Het nieuwe mantra is: meer snelheid, minder haast.

Verbind u met handige apps

We spenderen gemiddeld 4 uur per dag aan onze smartphone of andere vergelijkbare apparaten, dus kunt u er maar beter goed gebruik van maken. Een handige app die uw productiviteit kan verhogen is Pocket: ideaal om populaire nieuwsitems in op te slaan die u later op een rustig moment kan terugkijken. Zo hoeft u niet gedurende de dag tussendoor op kantoor social media te checken. Als u van lijstjes houdt dan is Evernote een goede app om uw gedachten, inspiraties, to-do-lijstjes en post-its te ordenen. Dan schakelt u tenminste niet meer tussen elk social mediaplatform om te zoeken wat dat ene adres nu ook alweer was.

Uw routine aan uw levensstijl aanpassen

Zorg ervoor dat uw levensstijl niet in een routine terechtkomt. We weten inmiddels hoe belangrijk het is om ’s nachts goed te slapen, maar om het meeste uit uw slaap te halen is het belangrijk om uw dagelijkse routine aan te passen aan uw dagelijkse gewoonten. Als u een ochtendmens bent, probeer dan eens om uw work-out of administratie te doen voordat u naar uw werk gaat, of omgekeerd, als u meer energie in de avond hebt. Het resultaat? U heeft meer tijd om te relaxen na een lange werkdag óf u kan langer in bed blijven liggen, afhankelijk van wat u het fijnste vindt.

Efficiënt beauty regime

Wees eerlijk, wie van ons heeft er ’s ochtends nu echt een half uur de tijd in de badkamer om zich klaar te maken? Als u op zoek bent naar manieren om uw dagelijkse routine te versnellen, kan u eventueel een product met meerdere mogelijkheden in 1 kopen. We hebben het over onder andere BB-creams met ingebouwde huidverzorging, een bronzer die ook als oogschaduw dient, of een wang/lip blush die uw innerlijke glow naar buiten laat komen. U heeft waar voor uw geld én meer ruimte in uw make-uptas: we like!

Ontbijten in minder dan 30 seconden

Als u nog geen blender hebt dan raden we u sterk aan om er een aan te schaffen. Zo bespaart u ’s ochtends wat minuten. Doe simpelweg ingrediënten in de blender die ook nog eens goed zijn voor uw huid: blauwe bessen, frambozen en bananen zijn allemaal slimme keuzes en ideaal voor ’s werelds snelste (en lekkerste) ontbijt. Bovendien duurt het maar een paar seconden om de blender schoon te maken: vul hem met water en afwasmiddel, spoel hem af en klaar is kees! Er is geen excuus meer om uw ontbijt over te slaan als u al laat bent voor die ochtendvergadering.

Mobiele apparaten ‘s avonds en ’s ochtends uitschakelen

We trappen tegenwoordig allemaal in deze tijdverspillende val: ‘even snel kijken’ door uw Instagramfeed terwijl u nog in bed ligt en voor u het weet bent u laat voor uw werk en heeft u nog steeds niet gedoucht. Tijd verspillen op uw toestellen op het eerste moment van de dag is ongeveer het ergste wat u kunt doen om uw dag te starten. Maak dus een afspraak met uzelf en check social media alleen wanneer u uw huis heeft verlaten. Natuurlijk, tegen een boom lopen terwijl u het voorpaginanieuws checkt kan pijn doen, maar het is lang niet zo erg als 3 dagen achter elkaar te laat op uw werk aankomen!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top