OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe het leven in de stad uw gevoelige huid kan beïnvloeden.

Mede dankzij luchtvervuiling, openbaar vervoer of het kantoorleven kunnen vrouwen met een gevoelige huid aardig last hebben van het dagelijks leven in een stad. Lees hier meer over de meest voorkomende oorzaken van een geïrriteerde gevoelige huid.

De gevolgen van de dagelijkse blootstelling op uw gevoelige huid

Om onze huid zo lang mogelijk gezond en mooi te houden weten we dat het belangrijk is om onze huid te beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf. Dit wordt ook wel dagelijkse blootstelling genoemd en kan een mogelijk negatief effect hebben op het weefsel onder het huidoppervlak. Het is daarom ook geen wonder dat de grootste bedreigingen voor onze huid, zoals UV-straling, luchtvervuiling en stress ons meer in de stad treffen, waar openbaar vervoer en luchtvervuiling grotere kwesties zijn dan buiten de stad. Dit is al erg genoeg voor degenen met een normale huid, maar vrouwen met een gevoelige huid moeten hier extra op letten. Een zeer gevoelige huid kan veel heftiger reageren op externe factoren, zoals luchtvervuiling, UV-straling, diëten en stress. Dus als u een hele dag in de stad doorbrengt is het belangrijk om extra goed op uw huid te letten.

Bescherm uw huid dagelijks

De kenmerken van een gevoelige huid gelinkt aan het leven in een stad kunnen gelukkig worden verlaagd door het opvolgen van het volgende advies. Extreme weersomstandigheden kunnen een uitdrogende werking op de huid hebben dus kies producten die uw huid goed hydrateren, zodat de huid beter bestand blijft tegen factoren van buitenaf. Hydratatie zorgt ervoor dat de vochtbalans in de epidermis stabiel blijft, wat cruciaal is bij extreme zomerhitte of winterse kou.
Ga bij schade aan de huid veroorzaakt door UV-straling en luchtvervuiling voor ingrediënten met een antioxiderende werking, die helpen vrije radicalen stoppen nog meer schade aan te richten onder het huidoppervlak. Mocht u zich specifiek zorgen maken dat uw gevoelige huid schade oploopt door blootstelling aan UV-straling, zorg er dan voor dat u meerdere malen per dag uw SPF-zonneproduct aanbrengt.
Tot slot weten we dat lichaamsbeweging goed is voor een gezonde huid. Zweten is met name goed voor een gevoelige huid, doordat de bloedcirculatie een boost krijgt en daarmee schadelijke stoffen worden geëlimineerd. Zorg ervoor dat u vóór het sporten uw huid goed reinigt en dat u ná het sporten uw vochtniveau weer aanvult, voor een mooiere en sterkere huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

Wat is collageen?

Ingrediënten

Wat is collageen?

Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4