OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe het leven in de stad uw gevoelige huid kan beïnvloeden.

Mede dankzij luchtvervuiling, openbaar vervoer of het kantoorleven kunnen vrouwen met een gevoelige huid aardig last hebben van het dagelijks leven in een stad. Lees hier meer over de meest voorkomende oorzaken van een geïrriteerde gevoelige huid.

De gevolgen van de dagelijkse blootstelling op uw gevoelige huid

Om onze huid zo lang mogelijk gezond en mooi te houden weten we dat het belangrijk is om onze huid te beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf. Dit wordt ook wel dagelijkse blootstelling genoemd en kan een mogelijk negatief effect hebben op het weefsel onder het huidoppervlak. Het is daarom ook geen wonder dat de grootste bedreigingen voor onze huid, zoals UV-straling, luchtvervuiling en stress ons meer in de stad treffen, waar openbaar vervoer en luchtvervuiling grotere kwesties zijn dan buiten de stad. Dit is al erg genoeg voor degenen met een normale huid, maar vrouwen met een gevoelige huid moeten hier extra op letten. Een zeer gevoelige huid kan veel heftiger reageren op externe factoren, zoals luchtvervuiling, UV-straling, diëten en stress. Dus als u een hele dag in de stad doorbrengt is het belangrijk om extra goed op uw huid te letten.

Bescherm uw huid dagelijks

De kenmerken van een gevoelige huid gelinkt aan het leven in een stad kunnen gelukkig worden verlaagd door het opvolgen van het volgende advies. Extreme weersomstandigheden kunnen een uitdrogende werking op de huid hebben dus kies producten die uw huid goed hydrateren, zodat de huid beter bestand blijft tegen factoren van buitenaf. Hydratatie zorgt ervoor dat de vochtbalans in de epidermis stabiel blijft, wat cruciaal is bij extreme zomerhitte of winterse kou.
Ga bij schade aan de huid veroorzaakt door UV-straling en luchtvervuiling voor ingrediënten met een antioxiderende werking, die helpen vrije radicalen stoppen nog meer schade aan te richten onder het huidoppervlak. Mocht u zich specifiek zorgen maken dat uw gevoelige huid schade oploopt door blootstelling aan UV-straling, zorg er dan voor dat u meerdere malen per dag uw SPF-zonneproduct aanbrengt.
Tot slot weten we dat lichaamsbeweging goed is voor een gezonde huid. Zweten is met name goed voor een gevoelige huid, doordat de bloedcirculatie een boost krijgt en daarmee schadelijke stoffen worden geëlimineerd. Zorg ervoor dat u vóór het sporten uw huid goed reinigt en dat u ná het sporten uw vochtniveau weer aanvult, voor een mooiere en sterkere huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top