getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BE_NL Test : 'BE_NL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Verzorgingstips voor de vette huid

Verzorgingstips voor de vette huid
 • favoriet

Een vette huid heeft een goede reiniging nodig en een aandachtige verzorging. Vichy geeft advies over de dagelijkse verzorging van de vette huid voor elke leeftijd.

Waar herken je de vette huid aan?

Een vette huid is te herkennen aan de hand van de volgende kenmerken:

De huid voelt glad aan
De bovenmatige productie van talg kan er voor zorgen dat de huid olie-achtig aan voelt.
Een glanzende T-zone
Dit kan je checken door een uur nadat je de huid gereinigd hebt, een papieren zakdoekje op je voorhoofd deppen. Als je een vette huid hebt zal het doekje vies zijn.
Vergrote poriën
De opbouw van overtollig talg zal ervoor zorgen dat je last krijgt van grove poriën.
De huid heeft een neigen tot uitbreken van acne en vlekken
Je make-up blijft niet goed zitten

Hoe komt een vette huid tot stand?

Mensen met een vette huid ervaren dat hun huid regelmatig veranderingen door maakt. Ons huidtype wordt bepaald door onze genen, maar de dagelijkse talgproductie wordt ook sterk beïnvloed door hormonale veranderingen. Piekperiodes van hormonale activiteit hebben een direct effect op de conditie van de vette huid.

De puberteit is de eerste piekperiode van hormonale activiteit die wordt doorgemaakt. De hoge talgproductie veroorzaakt ontstekingen, puistjes, veel glans op de huid, mee-eters en grove poriën. Het ontstekingsproces in de huid zorgt voor een rode huid. Wanneer al deze kenmerken aanwezig zijn, wordt het een acne huid genoemd.

De onrustige acne huid is in de puberteit zeer gevoelig voor de vorming van littekens. Deze ontstaan door puistjes en ontstekingen, maar kunnen ook ontstaan door het verkeerd verwijderen van mee-eters. Dit type huid moet daarom met beleid verzorgd worden om littekens te voorkomen.

Na de puberteit verandert de vette huid opnieuw; ontstekingen nemen af maar kenmerkend voor de fase tussen de 20 en 40 jaar is een onregelmatig huidoppervlak. Verhoogde hyperkeratinisatie gecombineerd met een hoge talgproductie zorgt voor kleine bultjes die vaak op het voorhoofd zichtbaar en voelbaar zijn. Door de hoge talgproductie komen grove poriën en mee-eters nog steeds regelmatig voor in deze periode terwijl puistjes voornamelijk voorkomen onder invloed van stress of maandelijkse cyclus.

Zwangerschap verandert de hormonale balans waardoor de vette huid weer net zo onrustig kan worden als in de puberteit; puistjes, ontstekingen, mee-eters en een rode huid. Het is belangrijk om de gezichtsverzorging aan te passen aan de veranderingen van de huid om deze zo goed mogelijk in balans te houden.

Na de 40 jaar wordt de huid droger door een dalende talgproductie en nemen de specifieke kenmerken van de vette huid af.

De overgang is ook een periode met veranderde hormoonproductie en dit kan soms leiden tot overgang acné.

Iedereen kan een vette huid hebben

Een vette huid komt niet alleen voor bij tieners. 41% van de vrouwen boven de 25 geven aan dat ze last hebben van een vette huid met een neiging tot acné. Deze symptomen kunnen verergeren bij hormonale pieken, zoals de menstruatie, zwangerschap of de menopauze. Een regelmatige huidverzorging kan ervoor zorgen dat je huid er goed uitziet en kan onzuiverheden aanpakken. De belangrijkste aandachtspunten voor de vette huid zijn reinigen en hydrateren. Door te reinigen verwijder je vet, vuil en dode huidcellen en door te hydrateren versterk je de huidbarrière tegen externe agressies. Als de huid gekalmeerd is zal de talgproductie verminderen, waardoor uitbraken van acné en het glanzen van de huid zullen afnemen.

Verzorging van de vette huid

Bij de keuze van een passende huidverzorging is het belangrijk te kiezen voor een verzorging die de poriën niet verstopt en die de talgproductie reguleert waardoor puistjes, ontstekingen en mee-eters afnemen. Daarnaast is het belangrijk dat de huidverzorging ingrediënten bevat die het ontstekingsproces afremmen en zo de rode huid verminderen.

Stap 1: begin met het reinigen van de vette huid

Het is belangrijk om je huid goed te reinigen, zodat vuil, make-up en olie je poriën niet kunnen verstoppen. Kies voor producten die exfoliërende bestanddelen, zoals LHA, bevatten. Normaderm Reinigingsgel is speciaal ontworpen om onzuiverheden aan te pakken, zonder de huid uit te drogen. Dit zeepvrije product, bevat salicylzuur, totarol, eperuline en glycolzuur en is geschikt voor dagelijks gebruik. In een test gaven 75% van de respondenten aan dat hun huid schoner en zuiverder aanvoelde na het product 28 dagen lang te gebruiken. Nog eens 67% gaf aan dat de textuur van hun huid er op vooruitgegaan was.[3]

De hoge talgproductie van de vette huid zorgt ervoor dat de poriën meer zichtbaar zijn. Gebruik na het reinigen een adstringerende lotion zoals Normaderm zuiverende lotion. De actieve ingrediënten zorgen voor een porie vernauwende werking en verwijderen de laatste restjes van het reinigingsproduct.

Druk zelf geen mee-eters uit! de schade die hieruit ontstaat, leidt meestal tot litteken vorming. Een schoonheidsspecialiste kan de mee-eters op professionele wijze verwijderen.

Stap 2: Hydrateer de vette huid

Een vette huid wordt veel gereinigd en gescrubd om overtollig talg te verwijderen, maar hierdoor worden de poriën en talgklieren gestimuleerd om nog meer talg en olie te produceren. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar de beste manier om deze vicieuze cirkel te doorbreken is hydrateren. Als de huid goed gereinigd is, volg je met een dagcrème die de vette huid met onzuiverheden aanpakt. De Normaderm dagcrème bevat het hydraterende glycerine en hydrateert en kalmeert de huid, terwijl de glans van je huid wordt gematteerd. Na een gebruik van vier weken, gaf 90% van de respondenten aan dat hun huid minder vet aanvoelde en dat poriën minder zichtbaar waren terwijl hun huid wel gehydrateerd was. Daarnaast namen 75% van de onzuiverheden af bij dagelijks gebruik.


Toch nog af en toe last van een puistje? Kies dan voor Normaderm Hyaluspot. De anti-spot corrector die het puistje binnen 24 uur laat afnemen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Hyaluspot - verzorging tegen onzuiverheden voor een gezondere huid - Vichy Normaderm

  NORMADERM

  Hyaluspot

  Lokale gezichtsverzorging
 • Verfraaiende verzorging tegen onzuiverheden - Vichy Normaderm
 • Micellaire reinigingslotion - verzorging tegen onzuiverheden voor een gezondere huid - Vichy Normaderm
 • Reinigingsgel die de huid grondig zuivert - Vichy Normaderm
 • Reiniging van de huid - verzorging tegen onzuiverheden voor een gezondere huid - Vichy Normaderm
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  go to top