OK

OK Cancel

Thank you

Close

Verzorgingstips voor de vette huid

Een vette huid heeft een goede reiniging nodig en een aandachtige verzorging. Vichy geeft advies over de dagelijkse verzorging van de vette huid voor elke leeftijd.

1. Verwijder dagelijks je make-up

Het is essentieel om je make-up te verwijderen als je zo lang mogelijk een mooie huid wil behouden, ook als je geen make-up gebruikt is dit noodzakelijk.

Make-up, stof, vervuiling, het weer enz. ... maken deel uit van de vele huidagressoren waar we elke dag onder te lijden hebben, maar ze zijn niet de enige. Dode cellen die zich opstapelen en het overtollige talg dat de vette huid produceert, kunnen de poriën immers verstoppen. Al deze factoren kunnen de oorzaak zijn van huidonzuiverheden zoals puistjes, mee-eters of het vroege ontstaan ​​van rimpels. Daarom hebben we er alle voordelen bij om ons gelaat dagelijks te reinigen.

2. Make-up op de correcte manier verwijderen

Begin bij het verwijderen van je make-up altijd met de oogcontouren. De huid is daar dunner en dus veel gevoeliger.
●      Kies de juiste producten voor je ogen, deze bevatten meer olie, waardoor je je make-up kunt verwijderen zonder teveel te wrijven.
●      Vervolgens kan je de rest van je gelaat reinigen, deze methode voorkomt dat er resten achterblijven van het verwijderen van de oog make-up.
●      Wij bevelen aan om voor een vette huid gels te verkiezen boven melk, zoals bijvoorbeeld de reinigingsgel van het assortiment Normaderm, speciaal ontworpen voor dit huidtype dankzij zijn lichte textuur.
●      Als je jouw huid net dat tikkeltje meer wil geven, aarzel dan niet om na het verwijderen van je make-up een lichte tonic lotion te gebruiken die je huid zal opfrissen.
●      Tenslotte, om je dagelijkse verzorging te vervolledigen, vergeet nooit om je huid te beschermen met een dagcrème, een hydra-matterende crème zoals de dagcrème van Normaderm (anti-imperfectie, verfraaiende zorg) van Vichy, ideaal voor de vette huidtypes. Deze hydrateert je huid de hele dag door en geeft een comfortabel gevoel.

3. Exfolieer de huid 1 tot 2 keer per week

De vette huid heeft vaak de eigenschap om dik te zijn. Hierdoor kan je zonder zorgen de huid vaker scrubben dan andere huidtypes. Een regelmatige exfoliatie van de huid verwijdert de dode huidcellen die verantwoordelijk zijn voor onze verstopte poriën. Het heeft tevens een positief effect op de tekenen van huidveroudering en het egaliseert de teint.

Wij raden je aan om chemische peelings te gebruiken, deze zijn minder agressief dan scrubs met korreltjes. Deze elimineren naast de dode huidcellen immers ook onbedoeld de gezonde huidcellen.

4. Gebruik producten die salicylzuur bevatten

Salicylzuur is een natuurlijk zuur dat we terugvinden in wilgenbast en in voedingsmiddelen zoals champignons, bosbessen, amandelen en nog zoveel meer ...

Wat zijn de eigenschappen van cosmetica die salicylzuur bevatten, op een huid met onvolkomenheden?

●      Ze verzachten de huid, wat het verwijderen van dode huidcellen vergemakkelijkt.
●      Salicylzuur is ook een zeer goed exfoliatiemiddel, het is ideaal en respecteert je huidtype.
●      Het verwijdert overtollige talg en helpt om het ontstaan van puistjes te verminderen.

Hierdoor is het een ​​perfect actief ingrediënt voor de huid met onvolkomenheden. Daarom gebruikt Vichy het in de meeste producten van het assortiment Normaderm, zoals de Hyaluspot Normadem (plaatselijke behandeling van acne).

go to top