OK

OK Cancel

Thank you

Close

Oogcrème: waarom uw gewone moisturizer niet voldoende is.

We hebben allemaal wel eens, als we weinig tijd hebben, onze oogcontouren verzorgd met een gewone moisturizer. Maar voor de oogcontouren is een toets moisturizer niet voldoende. Ontdek waarom het zo belangrijk is om een speciaal product te gebruiken voor deze gevoelige plek.

Waarom de oogcontouren een speciale oogcrème nodig hebben

Het beslaat slechts een klein deel van uw gezicht, maar de oogcontouren zijn een van de actiefste delen van uw gelaat. Wist u bijvoorbeeld dat de oogcontouren zo’n 10.000 keer knipperbewegingen maken? De huid naast de oogcontouren is ook nog eens extra gevoelig voor de zon en uv-stralen, simpelweg omdat de huid erg dun is. Vandaar dat de oogcontouren de eerste plek is waar huidveroudering optreedt.

De huid rond de oogcontouren zijn drie tot vijf keer zo dun dan elders op uw gelaat. Daarnaast heeft de oogcontour een gebrek aan vetcellen die uw gelaat een volle en jeugdige blik geven. In tegenstelling tot de rest van de huid, heeft de onderhuid, waar het vet wordt opgeslagen, geen vetcellen. Daardoor kunnen de oogcontouren snel volume verliezen.

In het kort, de huid rond de ogen is gevoeliger, kwetsbaarder en vatbaarder voor externe invloeden. Daarom kan de huid zakken of hangen bij de oogcontouren, wanneer ze niet goed verzorgd worden. De oogcontouren hebben andere behoeftes ten opzichte van de rest van uw huid. Daarom is de gewone moisturizer waarschijnlijk niet in staat om uw oogcontouren de juiste verzorging te bieden.

Waarom oogcrème beter werkt dan een gewone moisturizer

Waarom is oogcrème zo belangrijk? Laten we dan eerst kijken naar wat u vooral niet moet doen als u de oogcontouren wilt meenemen in uw verzorgingsroutine. Terwijl wij voor elk probleem en voor elke zorg een speciaal product hebben, denken de meeste vrouwen dat hun dagelijkse dag- of nachtcrème wel voldoende is om de oogcontouren te behandelen. Net als het wassen van uw gelaat met douchegel, heeft dagcrème op de oogcontouren smeren weinig effect ten opzichte van een goede oogcrème. Huidverzorgingsproducten ontwikkeld om vocht beter vast te houden is goed voor als u last heeft van droge wangen, maar als u vaak wakker wordt met gezwollen oogleden kan het ertoe leiden dat water vast blijft zitten.

Dus, waar is de balans tussen onvoldoende hydratatie en overmatige hydratatie. Als u op zoek bent naar een oogcrème die effectief de meest voorkomende klachten kan bestrijden, zoals wallen, donkere kringen en fijne lijntjes. Probeer dan een dunnere gel of crème die goed over de huid glijdt.

Het geheim? Smeer niet te veel op de oogcontouren. Uw gezichtsverzorging goed afronden doet u door een effectieve oogcrème, verrijkt met actieve ingrediënten, te combineren met een gezichtsmassage. Dit is een geweldige manier om het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan en bovendien helpt dit ook als u last hebt van gezwollen ogen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  SLOW ÂGE

  Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  Dagcrème

  De 1e verzorging van Vichy tegen opkomende tekenen van huidveroudering, voor een stralend jeugdige huid.

 • Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  SLOW ÂGE

  Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  Oogcontour crème

  Voor alle vrouwen die zich bewust zijn van de gevolgen van omgevingsfactoren en levensstijl en die de eerste tekenen van huidveroudering willen vertragen.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4