OK

OK Cancel

Thank you

Close

Wat is de ideale verzorging voor een gevoelige lichaamshuid?

Een gevoelige huid is deels genetisch bepaald. Mensen met een lichte huidskleur hebben vaker last van een gevoelige huid. Bovendien is hun opperhuid (de bovenste huidlaag, die onder andere beschermt tegen invloeden van buitenaf) dunner. Daarnaast kan een gevoelige lichaamshuid samenhangen met huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of rosacea. Indien je denkt te lijden aan één van deze huidaandoeningen, ga dan langs bij je huisarts om de juiste behandeling te bepalen.
Een gevoelige huid kan zich na verloop van tijd ook ontwikkelen door externe factoren. Denk hierbij aan: 

 • Temperatuurschommelingen
 • Overmatig gebruik van zeep
 • Luchtvervuiling
 • Uv-straling van de zon
 • Uw levensstijl: roken of alcohol drinken kan je huid uit balans brengen.
 • Huidveroudering: wanneer de huid veroudert, wordt die ook dunner en daardoor gevoeliger. Maar ook jonge kinderen hebben vaak een gevoelige huid.
 • Ontharen

Hoe herken je een gevoelige lichaamshuid?

Een gevoelige lichaamshuid kenmerkt zich door heftige reacties op prikkels van verzorgingsproducten of andere eerder genoemde externe factoren. De huid kan signalen zoals jeuk en roodheid vertonen, of branderig, schraal of trekkerig aanvoelen.

Verzorging kiezen voor gevoelige lichaamshuid

Logischerwijs zal je eerder merken dat je gelaatshuid gevoelig is, dan bijvoorbeeld de huid van je benen. Voor het gelaat worden heel vaak verzorgingstips gegeven, maar de rest van het lichaam krijgt vaak minder aandacht. Toch is het heel belangrijk om je hele lichaam goed te verzorgen. De huid is immers ons grootste orgaan en het gelaat is daar slechts een klein onderdeel van.

Reiniging

Zorg ervoor dat je je niet met te heet water wast, want dat versnelt het uitdrogen van de huid. De ideale temperatuur voor een douche of een bad is 37 graden. Pas ook op dat u doucheproducten gebruikt die uw huid niet verder uitdrogen. De Ideal Body Douche Gel-Crème en Ideal Body Douche Gel-Olie bevatten beide actieve ingrediënten die de huid hydrateren en stralend mooi maken.

Daarna rest je nog de keuze uit een lotion, een olie of een crème! Je huidtype bepaalt die keuze. Niet enkel een droge huid kan immers last kan hebben van een gevoelige huid, dit kan bij ieder huidtype voorkomen.

 • Een lotion is vaak wat lichter van structuur en geschikt voor een wat vettere huid die van nature al soepel is. De Ideal Body Serum-melk voedt de huid intensief - Olie is het meest geschikt voor de droge huid. Ideal Body olie zorgt voor een satijnzacht aanvoelende  huid, is hypoallergeen en is geschikt voor een gevoelige huid. Voor de zomer stellen we    Ideal Body 3 Gouden oli voor, met een combinatie van 3 parelmoeren (goud, koper en brons) voor een stralende huid.
 • Een crème heeft een vollere textuur wat haar geschikt maakt voor de normale huid. De Ideal Body balsem heeft een rijke, smeuïge textuur en is getest op de gevoelige huid.

Bescherming

Uv-straling is een externe factor die op termijn een gevoelige huid kan veroorzaken. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is je huid dagelijks te beschermen tegen de zon met zonneproducten. Doe de gelaatshuidtypetest om je huidtype te bepalen en welke verzorging voor jou het meest geschikt is.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Serum-Melk - Vichy Ideal Body
 • Meest gelezen

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Lichaam

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Naarmate we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: een slapper wordende huid. Dit geldt zowel voor het gezicht als voor de rest van het lichaam. In de loop der jaren neemt de elasticiteit van de huid af waarmee het natuurlijke verouderingsproces van de huid zijn intrede doet. Hoe snel dit proces verloopt is afhankelijk van genetische factoren (20%) en daarnaast zijn andere factoren in je levensstijl (80%) en externe factoren bepalend voor de mate van veroudering en verslapping van je huid. Er zijn tal van behandelingen om de huid te verstevigen, maar er zijn ook een aantal oorzaken die jij kunt wegnemen om een slappe huid tegen te gaan.

  Lees het artikel

  De huid verzorgen na het sporten

  Expert talk

  De huid verzorgen na het sporten

  Sporten is belangrijk voor een gezonde levensstijl en een stalende huid. Maar wat ook belangrijk is, is dat we na het sporten de mineralen, die ons lichaam verloren heeft, aanvullen. Ontdek wat u na het sporten kunt doen voor een huid met een stralende gloed.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4