OK

OKCancel

Thank you

Close

Wat is een rimpel? Wat is zijn oorsprong?

 • favoriet

Ouderdomsrimpels, uitdrukkingsrimpels, leeuwenrimpels, … diep of oppervlakkig, rimpels doen ons denken aan de tijd die vliegt, onderstreept onze persoonlijkheid en kenmerken ons dagelijks leven. Wetenschappelijk gezien is het een barstje dat te wijten is aan een verzakking van de huidstructuur. Ongeacht onze leeftijd dienen we onze huid goed te verzorgen om er stralend uit te zien. Hier zijn de Vichy tips om een huidverzorging te kiezen naargelang uw persoonlijkheid.

Voor elke leeftijd, een anti-leeftijd

Op 30, 35, 45 of 55 jarige leeftijd heeft onze huid verschillende noden. Om de effecten van veroudering tegen te gaan, moeten onze handelingen ook wijzigen met de tijd. We krijgen de eerste ouderdomstekens op ongeveer 26 jarige leeftijd. De huidstructuren zullen zich langzamerhand veranderen onder invloed van de leeftijd, maar ook door omgevingsfactoren. Tussen 20 en 25 jaar zouden we nog in volle verzorging moeten zijn waarbij we onze huid nagenoeg dagelijks reinigen en hydrateren. Nadien is het zaak om de huid tegen de zon te beschermen. Vanaf 35 jaar kan men beginnen met het gebruik van een herstellende anti-rimpelcrème. Na het veertigste levensjaar wordt best de omschakeling gemaakt naar crèmes op basis van phytohormonen. Vichy beschikt over een ruim gamma aan verzorgingsproducten voor alle leeftijden. Bij mensen ouder dan 50, en afhankelijk van het type huid, zal men overschakelen tot het gebruik van natuurlijke zuren (van fruit) en alle afgeleide stoffen van vitamine A, zodat het herstel van de huid kan versneld worden.

Essentiële proteïnen

Het collageen bevindt zich in de vezels tussen cellen, en verzwakt wanneer het de huid in ons gezicht overmatig wordt uitgerekt (grimas, glimlach,…) of door externe factoren (koude, hitte, verwondingen,..). De elastine reageert en zorgt voor de soepelheid van de huid, maar de verzwakking van elastine verhoogt het volume aan huid (wat men ook merkt in de zogenaamde “dubbele kin”).

De rimpels van het gezicht verminderen

Rimpels kenmerken verschillende delen van het gezicht. Ze kunnen zowel voorkomen rond de ogen, voorhoofd, naast de mond, boven de lippen of rond de wangen. Naargelang hun gevoeligheid is het van belang de rimpels op de juiste manier te verzorgen. Vooral de zone rond de ogen is erg fragiel, om die reden bestaan ook gerichte verzorgingsproducten om rimpels rond de ogen te behandelen. Gezichtsmassages kunnen ook de huid op het gezicht doen heropleven. Vichy heeft een compleet gamma aan gezichtsverzorgingsproducten (nachtcrèmes, zonnecrèmes, hydratatie, etc…) De juiste reflex is om nu reeds te beginnen met een goede huidbescherming. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor correcte en evenwichtige voeding en een goede hygiëne.

Raadpleeg een deskundige en vraag om tips

Wenst u de rimpels op een meer radicale manier bestrijden, bestaat altijd de optie van de plastische chirurgie, waarbij er verschillende soorten ingrepen mogelijk zijn. Daarom heeft ook elke rimpel zijn eigen oplossing!

Optimisme en welzijn

Alle verzorging in de wereld en de bestaande technieken zullen al uw rimpels nooit doen verdwijnen. Rimpels zullen er altijd zijn, en maken deel uit van ons ouder worden. De beste remedie, is om dit met optimisme te omarmen.

De oplossing van Vichy

 • 10567Oogcrème4.52IDEALIAFACE CAREOogcontour crèmeSpecifieke gezichtsverzorging
  Oogcrème - Vichy Idealia
 • 4936Dagcrème - Normale tot Gemengde Huid4.84IDEALIAFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Gladmakende crème met stralend effect - Vichy Idealia
 • 9333Serum4.312IDEALIAFACE CARESerumTegen huidveroudering
  Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
 • 4937Dagcrème - Droge Huid53IDEALIAFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Gladmakende crème met stralend effect - Vichy Idealia
 • Meest gelezen

  Expert talk

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

  Lees het artikel

  go to top