OK

OK Cancel

Thank you

Close

Wat zit er in mijn gezichtsverzorging? Bestanddelen uitgelegd

 • favoriet

Als het aankomt op het kiezen van geschikte  hoofdbestanddelen voor de gezichtsverzorging, kan de keuze die u heeft wat overweldigend zijn. Lees hier over de bestanddelen die het beste en het passen bij een gevoelige huid, zodat u weet of u de routine dient aan te passen.

Waarom u moet weten wat er in uw gezichtsverzorging zit

Het spreekt voor zich dat we allemaal graag goed voor onze huid willen zorgen. Terwijl we weten dat het belangrijk is gezond te eten en er voor te zorgen dat onze huid gehydrateerd blijft, is het net zo belangrijk om te weten wat er in de verzorgingsproducten zit om zo uw huid te beschermen. Een gevoelige huid en een allergische reactie ervaren vaak dezelfde symptomen, maar zijn niet het hetzelfde. Dus wanneer u vermoed dat de huid slecht reageert op een bepaald ingrediënt uit uw dieet, is de beste oplossing om alle ingrediënten die volgens u verdacht zijn volledig te schrappen uit het dieet, om ze daarna één voor één weer toe te voegen. Vichy Aqualia Extrasensitive is zorgvuldig getest met een focus op Vichy Mineraliserend Thermaal water (geschikt voor een gevoelige huid) en ultra-hydraterend hyaluronzuur voor een effectieve gezichtsverzorging die de natuurlijke balans van een gevoelige huid helpt behouden.

Gezichtsverzorging: Zondaars en heiligen

Hoewel de symptomen van een gevoelige huid kunnen verschillen, afhankelijk van de leeftijd, levensstijl en  de genen, zijn er een aantal bestanddelen waar vrouwen met een overgevoelige huid zich bewust van moeten zijn. Dermatologen raden vaak aan om producten te vermijden met fruitzuur, inclusief ruwe scrubs en gezichtspeeling, omdat dit de huid strak, glimmend en ruw kan laten aanvoelen. Alcohol kan uw huid hetzelfde gevoel geven. Het verwijdert de natuurlijke barrière van de huid waardoor de epidermis gevoeliger word voor bacteriën.
Producten met een hoge hoeveelheid minerale oliën kunnen daarentegen de poriën verstoppen en er voor zorgen dat de huid zich niet van afvalstoffen kan ontdoen. Tot slot kunnen retinol en geparfumeerde producten ook een geïrriteerde huid veroorzaken.

Wanneer u een gevoelige huid hebt is het daarom het beste om producten te kiezen die de huid hydrateren zonder dat deze vet of plakkerig aan gaat voelen. Denk hierbij aan vitaminerijke ingrediënten zoals shea butter en let op dat u niet te veel aanbrengt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Extrasensitive
 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top