OK

OK Cancel

Thank you

Close

Wat zit er in mijn gezichtsverzorging? Bestanddelen uitgelegd

Als het aankomt op het kiezen van geschikte  hoofdbestanddelen voor de gezichtsverzorging, kan de keuze die u heeft wat overweldigend zijn. Lees hier over de bestanddelen die het beste en het passen bij een gevoelige huid, zodat u weet of u de routine dient aan te passen.

Waarom u moet weten wat er in uw gezichtsverzorging zit

Het spreekt voor zich dat we allemaal graag goed voor onze huid willen zorgen. Terwijl we weten dat het belangrijk is gezond te eten en er voor te zorgen dat onze huid gehydrateerd blijft, is het net zo belangrijk om te weten wat er in de verzorgingsproducten zit om zo uw huid te beschermen. Een gevoelige huid en een allergische reactie ervaren vaak dezelfde symptomen, maar zijn niet het hetzelfde. Dus wanneer u vermoed dat de huid slecht reageert op een bepaald ingrediënt uit uw dieet, is de beste oplossing om alle ingrediënten die volgens u verdacht zijn volledig te schrappen uit het dieet, om ze daarna één voor één weer toe te voegen. Vichy Aqualia Extrasensitive is zorgvuldig getest met een focus op Vichy Mineraliserend Thermaal water (geschikt voor een gevoelige huid) en ultra-hydraterend hyaluronzuur voor een effectieve gezichtsverzorging die de natuurlijke balans van een gevoelige huid helpt behouden.

Gezichtsverzorging: Zondaars en heiligen

Hoewel de symptomen van een gevoelige huid kunnen verschillen, afhankelijk van de leeftijd, levensstijl en  de genen, zijn er een aantal bestanddelen waar vrouwen met een overgevoelige huid zich bewust van moeten zijn. Dermatologen raden vaak aan om producten te vermijden met fruitzuur, inclusief ruwe scrubs en gezichtspeeling, omdat dit de huid strak, glimmend en ruw kan laten aanvoelen. Alcohol kan uw huid hetzelfde gevoel geven. Het verwijdert de natuurlijke barrière van de huid waardoor de epidermis gevoeliger word voor bacteriën.
Producten met een hoge hoeveelheid minerale oliën kunnen daarentegen de poriën verstoppen en er voor zorgen dat de huid zich niet van afvalstoffen kan ontdoen. Tot slot kunnen retinol en geparfumeerde producten ook een geïrriteerde huid veroorzaken.

Wanneer u een gevoelige huid hebt is het daarom het beste om producten te kiezen die de huid hydrateren zonder dat deze vet of plakkerig aan gaat voelen. Denk hierbij aan vitaminerijke ingrediënten zoals shea butter en let op dat u niet te veel aanbrengt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water

  MINERALISEREND THERMAAL WATER

  Mineraliserend Thermaal Water

  Gezichtsreiniging

  Rijk aan een hoge diversiteit van mineralen. Maakt de huid sterker en zichtbaar stralend.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4