OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hard werken en een perfecte huid? Ja, het kan.

Het beklimmen van de carrièreladder kan soms zijn tol eisen op onze huid. We vroegen dermatoloog Dr. Nina Roos hoe u een druk leven kunt leiden zonder dat uw huid hier last van heeft.

De meest voorkomende problemen gelinkt aan stress op werk

Te veel tijd doorbrengen op kantoor en er niet voor zorgen dat u ontspant aan het einde van een lange dag is niet alleen slecht voor onze mentale gezondheid, maar kan ook voor huidproblemen zorgen. We vroegen Dr. Nina Roos wat de meest voorkomende stressgerelateerde problemen zijn bij haar drukste klanten.

Volgens Nina kan chronische stress voor onzuiverheden en acne zorgen. Daarnaast kan na verloop van tijd uw teint er grauw en vermoeid uitzien. Tevens kan een langdurig lichtelijke stress er voor zorgen dat huidaandoeningen verergeren en zelfs leiden tot veranderingen in uw huidtype. Zo kan een droge huid schilferig worden of een vettere huid nog meer talg produceren.

Hoe verzorgt men de huid bij toenemende werkdruk?

Hoewel iedere huid anders reageert op stress en vermoeidheid, geeft Nina aan dat de huid van vrouwen over het algemeen dunner en gevoeliger is dan die van mannen. Zo ziet u bij vrouwen sneller tekenen van vermoeidheid terug op de huid. Het is daarom belangrijk om te anticiperen op stressvolle periodes om te voorkomen dat onze huid in de problemen komt. Wanneer het aankomt op het dagelijks beheersen van stress raadt Nina aan om dagelijks ademhalingsoefeningen te doen. Wanneer u dit combineert met regelmatige lichaamsbeweging zoals wandelen of joggen, zullen de microcirculatiefuncties van de huid verbeteren en voor een gezonden gloed zorgen.

Welke huidverzorging is het best om stress tegen te gaan?

Dr. Nina Roos raadt aan om regelmatig een exfoliërend masker te gebruiken en tevens een dermatoloog te raadplegen wanneer de symptomen van stress op uw huid te zien zijn. Vichy heeft een poriezuiverend kleimasker in haar assortiment, maar ook een hydraterend mineraalmasker voor de droge huid. Nina geeft daarnaast aan dat voorkomen beter is dan genezen. Wacht daarom niet tot het te laat is! In combinatie met regelmatige lichaamsbeweging is het kiezen van de juiste gezichtsverzorgingsproducten uw wapen in de strijd tegen de tekenen van stress.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top