OK

OKCancel

Thank you

Close

Zonnebrand: wat is het en hoe kan Vichy helpen?

 • favoriet

Een verbrande huid is allesbehalve goed, dat weten we allemaal. Echter, wat kunnen we ertegen doen? Zonnebrand heeft u wellicht al eens opgelopen wanneer de zon scheen. U heeft last van een rode, trekkerige huid, wat vaak een onplezierig en soms pijnlijk gevoel met zich kan meebrengen. Een verbrande huid ziet er niet zo goed uit, en is bovendien nog eens erg schadelijk voor de huid.

Zonnebrand, wat is het precies?

Bij langzame en lichte blootstelling aan de zon is de huid meestal  zelf in staat om zich te beschermen tegen UV-straling: er vindt pigmentvorming plaats en uw bovenste huidlaag zal verdikken. Deze pigmentvorming zorgt voor een bruine verkleuring van de huid, wat bij ons, de Westerse cultuur, vaak als mooi wordt beschouwd. Echter, wordt de huid overmatig blootgesteld aan UV-straling kan deze zich niet meer voldoende beschermen en kan men dus te maken krijgen met zonnebrand. De huid zal rood kleuren en warm en pijnlijk aanvoelen. In ergere gevallen kan zelfs zwelling en blaarvorming plaatsvinden. Ook wordt de huid droog en vindt uiteindelijk schilfering en vervelling van de huid plaats.

Vervellen van de huid

Om beschadigde cellen  te verwijderen zal het lichaam een mechanisme in werking zetten: het vervellen van de huid. Eigenlijk zal bij een verbrande huid de bovenste laag (hoornlaag) loslaten, om plaats te maken voor een nieuwe laag huid. Dit is een natuurlijk proces en zal ervoor zorgen dat mogelijke schadelijke cellen worden afgevoerd van het lichaam. Het is aan te raden om niet zelf de huid los trekken, aangezien de huid alleen maar verder kan beschadigen. Bovendien kunnen er ook infecties optreden.

Wat te doen bij zonnebrand?

Bij een verbrande huid is het belangrijk dat u direct uit de zon gaat en daar ook blijft. Dit zorgt ervoor dat de huid niet verder zal verbranden en ook kan herstellen. Om het herstelproces van uw huid te bevorderen is het zaak dat u inzet op een goede hydratie van uw huid. Dit is mogelijk door voldoende te drinken en daarnaast is het aan te raden een vocht inbrengende crème te gebruiken. De IDÉAL SOLEIL - Aftersun Melk houdt het vocht vast en hydrateert de door zon uitgedroogde huid weer op intensieve wijze. Is de verbranding dusdanig pijnlijk dan kan het helpen om de pijn te verlichten door verkoeling van de huid met water. IDÉAL SOLEIL - Aftersun voor onder de douche is een ideale oplossing ter verkoeling en hydratatie van de huid. Voor directe kalmering van de verbrande huid, gebruikt u IDÉAL SOLEIL - Aftersun SOS Balsem. Deze balsem zorgt ervoor dat uw gevoelig geworden huid aangenaam wordt gekalmeerd en vermindert roodheid van de huid.

Voorkomen van zonnebrand door bescherming van de huid

Rond het middaguur is de straling van de zon het meest intens. Daarom is het best de zon te vermijden tussen 12:00 en 15:00 uur. Houd er rekening mee dat UV-straling weerkaatst, en dat u zelfs onder een parasol of in de schaduw hier nog aan kan worden blootgesteld en alsnog kunt verbranden. Gebruik daarom altijd een zonneproduct en bescherm uzelf met een hoofddeksel zoals een hoed of pet.

IDÉAL SOLEIL

IDÉAL SOLEIL is het zonnebeschermingsgamma van Vichy die de huid beschermt tegen UVstraling. Voor alle huidtypen, ook gevoelige huid, heeft Vichy een passend zonneproduct. Naast zonnecrème en aftersun is er een aanbod aan zonnemelken, zonnesprays, zonneoliën, om een voor u passend zonneproduct te kiezen. Zonneproducten zijn verrijkt met Mineralierend Thermaal Water van Vichy en bieden het lichaam een uitstekende beschermingslaag tegen de zon.

Ideaal voor op het strand: IDÉAL SOLEIL - Ultrasmeltende melkgel voor gebruik op vochtige of droge huid. Dit product werd ontwikkeld met een nieuwe technologie, waarbij de melkgel direct in trekt én ultragoed beschermt.

De oplossing van Vichy

 • 18083Ultrasmeltende melkgel SPF3000IDEAL SOLEILSUN CAREZonnemelkBescherming van het lichaam
  Ultrasmeltende melkgel SPF30
 • 15686Hydraterende melk voor gezicht en lichaam SPF 3000IDEAL SOLEILSUN CAREZonnemelkBescherming van het gezicht
  Hydraterende melk voor gezicht en lichaam SPF 30
 • 15682Crème dry touch SPF 3051IDEAL SOLEILSUN CAREZonnecrèmeBescherming van het gezicht
  Crème dry touch SPF 30
 • 15679Bronze gel SPF 5041IDEAL SOLEILSUN CAREZonnefluïdeBescherming van het gezicht
  Bronze gel SPF 50
 • 15690Onzichtbare hydraterende mist spray SPF 5051IDEAL SOLEILSUN CAREZonnesprayBescherming van het lichaam
  Onzichtbare hydraterende mist spray SPF 50
 • Meest gelezen

  karin

  Expert talk

  Expert advies: 5 belangrijke tips voor zonbescherming

  We vinden het allemaal aangenaam als de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen en kunnen niet wachten om naar buiten te gaan en van het heerlijke weer te genieten. Toch is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken. We stelden onze huid- en haarexpert Karin Voorkamp daarom 5 belangrijke vragen over zonbescherming en zonnebrandcrèmes.

  Veel mensen zijn al bekend met het belang van zonbescherming en zonnebrandcrèmes, maar toch is er soms onduidelijkheid over wat het nou precies doet, welke factor past er bij uw huid en hoelang is zonnecrème houdbaar? Karin, wat is uw advies voor goede zonbescherming en zonnebrandcrèmes?

  Lees het artikel

  Expert talk

  Checklist: pas je schoonheidsroutine aan op de zomer

  Blijft u deze zomer thuis of gaat u lekker op vakantie? Hoe dan ook, vergeet niet deze essentiële huidverzorgingsproducten. Aan de hand van deze checklist kunt u zien welke producten u nodig hebt om de huid te beschermen tegen de zon en de hele zomer door kunt genieten van een mooie, bruine huid.

  Lees het artikel

  go to top