Gezichtsverzorging: welke producten heb ik nodig?

Het belang van een goede gezichtsverzorging

Een goede gezichtsverzorging is belangrijk om je huid gezond te houden. En dat niet alleen: een gezonde huid betekent ook een mooi uitziende huid. Je huid wordt voortdurend blootgesteld aan verschillende externe en interne exposoom factoren. Van luchtvervuiling in een drukke stad tot stress op het werk. Maar ook koudere temperaturen en UV-stralen tijdens de zomerperiode hebben invloed op de conditie van je huid.
 
Om de beste resultaten te behalen, raden we je aan om een dagelijkse routine te volgen. In de ochtend kun je je huid beschermen tegen schadelijke externe factoren, terwijl je 's avonds je huid kunt reinigen en weer in balans kunt brengen. 

Welke producten heb ik nodig voor mijn skincare routine?

Bij het creëren van een goede skincare routine vormen deze huidverzorgingsproducten de basis:

  • een milde gezichtsreiniger om onzuiverheden en overtollig talg te verwijderen; 
  • een toner om de pH-waarde van de huid te herstellen; 
  • een dagcrème met SPF tegen UV-stralen; 
  • een nachtcrème met huidherstellende ingrediënten;  
Deze vier huidverzorgingsproducten zijn een must-have voor elke huid zonder specifieke problemen, zoals eczeem, hevige acne of psoriasis.  

In 4 stappen naar een goede gezichtsverzorging

De juiste huidverzorgingsproducten kiezen is één ding. Even belangrijk is de volgorde waarop je de producten aanbrengt. Door de juiste volgorde te volgen, optimaliseer je de effectiviteit van elk product en gaan ze elkaar zelfs versterken. En daar heeft je huid enorm veel baat bij!

1. Reinigen van je huid

Het voorwerk: verwijder vuil, overtallig talg en make-up met een gezichtsreiniger. Op een gereinigde huid kunnen gezichtsproducten, zoals hydraterende lotions of oliën, beter hun werk doen. In de ochtend kies je best voor een micellaire reinigingslotion of een milde cleanser, terwijl je ’s avonds beter een reinigingsmelk of reinigingsgel gebruikt. 
 
Belangrijk aandachtspunt bij het reinigen: kies voor een formule die is aangepast aan jouw specifieke huidtype. De zuiverende reinigingsgel voor het gezicht van Vichy is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige. Het schuim verwijdert alle onzuiverheden zonder de huid te beschadigen en is gemakkelijk af te spoelen. Geef de huid na elke reiniging voldoende tijd om de producten op te nemen – minimaal een paar minuten.  

2. Gezichtstoners

Een belangrijk product dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de toner. Een toner herstelt de pH-waarde van de huid na het reinigen. Deze pH-waarde, ook wel zuurgraad genoemd, helpt je huid beschermen tegen externe invloeden. Je kan een toner aanbrengen met je vingers of met een wattenschijfje. Wacht een paar minuten zodat het product kan intrekken. Het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy is zo’n toner met een hoge diversiteit aan mineralen. 

3. Boosters en antioxidant serums

Om specifieke huidproblemen aan te pakken, zijn boosters en serums een belangrijke meerwaarde in je huidverzorgingsroutine. 

Een serum heeft vaak meer dan één functie. Wat een serum precies doet, hangt bovendien af van het serum dat je kiest. Over het algemeen bevatten serums actieve antioxidanten, zoals vitamine A, C en E. Ze bevatten ook actuele retinoïden en ingrediënten die de teint egaliseren. Als onderlaagje voor de vochtinbrengende crème werken serums als gerichte behandeling voor rimpels, pigmentvlekken en roodheid.

Dit is wat een serum voor je huid doet:  

  • het keert zichtbare tekenen van huidveroudering om; 
  • het verbetert de hydratatie en dichtheid van je huid; 
  • het pakt zichtbare tekenen van acne aan; 
  • het helpt de huid te herstellen door actieve ingrediënten te leveren. 

Ook boosters kan je makkelijk toevoegen aan je huidverzorgingsroutine. Met boosters vul je je reserves van essentiële stoffen aan. Je kan ze direct aanbrengen op je huid en mengen met je serum of nachtcrème. Ze komen vaak in kleinere flesjes omdat de formules ook zeer geconcentreerd zijn. Een booster geeft je huid een extra dosis kracht.

Hoewel boosters en serums een mooie aanvulling kunnen zijn op de rest van je huidverzorgingsroutine, vervangen ze niet je dag- of nachtcrème. 

4. Dagcrèmes en nachtcrèmes

Veel dagcrèmes en nachtcrèmes fungeren ook als moisturizers. Ze zitten boordevol antioxidanten en huidherstellende ingrediënten voor een gezonde huid. Kies een crème die speciaal is afgestemd op jouw huidtype. In tegenstelling tot serums zijn deze crèmes vaak wat rijker en romiger van textuur. Vooral de combinatie van een serum en een vochtinbrengende crème werkt extra krachtig.

Tip: Gebruik ’s ochtends een dagcrème met minimale beschermingsfactor van 30 om je huid te beschermen tegen de schadelijke factoren van de zon. 

Maskers: extra hydratatie voor je huid

Het bovenstaande stappenplan vormt de perfecte basis voor een goede huidverzorging. Je kan je dus beperken tot het reinigen, hydrateren en beschermen van de huid. Wil je je routine iets uitgebreider maken? Dat kan met de Mineraal Maskers van Vichy. Deze maskers zijn verrijkt met natuurlijke ingrediënten en Mineraliserend Thermaal Water. Misschien gebruik je in de zomer liever een verfrissend masker, terwijl je in de winter eerder zal kiezen voor extra hydratatie met bijvoorbeeld het Verzachtend Aloë Vera Masker.

Vul aan met producten die bij je huid passen

Gaandeweg kun je erachter komen dat je huid meer nodig heeft om specifieke huidproblemen aan te pakken. Heb je een gevoelige huid, een vette huid of een droge huid? Afhankelijk van je huidtype kun je zelf beslissen welke producten je het beste gebruikt. 
 
Benieuwd naar welk huidtype jij hebt? De SkinConsult van Vichy helpt je om dat te ontdekken. 

De redactie

De oplossing van Vichy

LIFTACTIV

B3 DAGCRÈME TEGEN PIGMENTVLEKKEN SPF50

Dagcrème - Default

Voorkomt pigmentvlekken en vermindert rimpels.

LIFTACTIV

Collagen Specialist Nacht

Nachtcrème - Default

Samengesteld uit verstevigende Peptiden, verhelderende Vitamine Cg + en Resveratrol

MINERAAL MASKERS

Verfrissend Mineraal Masker

Gezichtsreiniging - Masker

Voor vrouwen met een gevoelige huid die onconfortabel aanvoelt (jeuk, roodheid) met gebrek aan hydratatie.

NORMADERM

DUBBELE WERKING
HYDRATERENDE VERZORGING​

Dagcrème - Dagcrème

Oneffenheden + restlittekens.