OK

OKCancel

Thank you

Close

3 tips om uw GEVOELIGE huid te verzorgen met een gezichtsmasker

 • favoriet

U heeft wellicht ook al gehoord over de masker-hype, maar opgepast: als u een gevoelige huid hebt moet u goed opletten wat u op gezicht aanbrengt.

Tip nr.1: Een kleimasker, ja, maar welk is geschikt voor een gevoelige huid?

Het gebruik van kleimaskers dateert al van de oude Egyptenaren, waar een kleimasker een onderdeel van het schoonheidsverzorgingsritueel van de koningin was. Klei is een sedimentair aardgesteente samengesteld uit tal van mineralen (zoals silica, aluminium, magnesium, calcium, ijzer, fosfor, natrium, kalium, koper, zink, selenium, kobalt, mangaan.)

Vandaar dat klei diverse kleuren kan hebben: groen, wit, rood, geel, roze... Van alle types klei is witte klei het mildste en dus het meest geschikt voor een gevoelige huid. Wie een gevoelige huid heeft, zal zeker houden van de crèmige klei textuur van het Poriezuiverend Kleimasker, dat is geformuleerd met 2 soorten witte klein: Kaolien en Bentoniet.

Tip nr.2: Kies een masker dat verrijkt is met mineraliserend water.

Mineralen en spoorelementen zijn van essentieel belang voor een gezond uitziende huid. Het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy staat erom bekend dat het de huid sterker kan maken, en dat de huid beter bestand is tegen externe agressies.

Het Hydraterend Mineraal Masker bevat Mineraliserend Vichy-water en daarnaast ook Niacinamide (Vitamine B3), dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen, om een “dorstige” huid volop te voorzien van vocht en onmiddellijk weer fris en comfortabel te laten aanvoelen.

Tip nr.3: Gebruik het Exfoliërend Masker van Vichy, dat werd getest en wordt verdragen door gevoelige huid

Reden 1: dit masker met dubbele peelingwerking bevat AHA-fruitzuren (Alfahydroxyzuren), om dode huidcellen te verwijderen. De AHA-zuren zijn afkomstig uit 5 plantenextracten: blauwe bes, suikerriet, esdoornsuiker, sinaasappel en citroen.

Reden 2: het masker met dubbele peelingwerking bevat ook vulkanisch gesteente dat vermalen is tot ultrafijn poeder, voor een zachte peeling van een gevoelige huid.

Reden 3: Vichy heeft het masker met dubbele peelingwerking onder dermatologisch toezicht uitgetest bij 54 vrouwen met een gevoelige huid, en 98% van hen vindt het masker aangenaam om te gebruiken. Daarnaast werd ook een patch test uitgevoerd op 105 proefpersonen, en ook het resultaat van deze test bevestigde dat het Vichy-masker niet sensibiliseert en niet irriteert.

4. Minder stress

Een grote hoeveelheid stress is nadelig voor je algemene gezondheid, je hoofdhuid en kan voor haaruitval zorgen. Veel mensen die haaruitval ervaren, vragen zich af of hun partner hem of haar nog aantrekkelijk zal vinden met minder haar en kunnen zelfs sociaal teruggetrokken verdrag vertonen. Laat je zelfvertrouwen niet onder haarverlies leiden, praat erover met je dierbaren of sluit je aan bij een online steungroep over haarverlies.

*Het instituut van Trichologists.

Rhamnose voor verstevigende, liftende, anti-rimpeleigenschappen

Rhamnose is een suiker die wordt geëxtraheerd uit berkenbomen. Het geeft de huid een boost op verschillende niveaus tot aan de buitenste laag van de opperhuid. Het pakt rimpels aan en bevordert de stevigheid van de huid – dus eigenlijk werkt het net als vitamine C? “Niet helemaal,” legt Pascale Mora uit. “Hoewel beide inwerken op verschillende huidlagen, heeft Rhamnose een veel breder effect en werkt het op meer huidmoleculen.”

De oplossing van Vichy

 • 19153Mineraliserend Thermaal Water4.84MINERALISEREND THERMAAL WATERFACE CAREGezichtsreinigingKalmerende verzorging
  Mineraliserend Thermaal Water
 • 19335Verfrissend Mineraal Masker41NewMINERAAL MASKERSFACE CAREGezichtsreinigingZuiverende verzorging

  Nieuw

  Verfrissend Mineraal Masker
 • Meest gelezen

  Expert talk

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

  Lees het artikel

  go to top