OK

OK Cancel

Thank you

Close

JE PROFESSIONELE 
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

START NU

Skin ageing algorithm background

Haal alles uit je gezichtsmasker!

Gezichtsmaskers, in vergelijking met onze andere beauty producten zijn dit echte traktaties voor ons en onze huid. Maar om alle fijne voordelen van deze gezichtsmaskers te benutten moet je wel rekening houden met een aantal dingen. Wanneer kan je een gezichtsmasker het beste gebruiken? En hoe komt een masker het beste tot zijn recht? En dan is het nog maar de vraag welk masker de beste keuze is voor jouw huid. Wij vertellen je er graag meer over en geven je tips om het beste gezichtsmasker voor jou te vinden.

Juiste plaats, juiste tijd

Wanneer heb je tijd om een masker aan te brengen? Eigenlijk altijd wel, maar die tijd moet je wel maken. Neem 10 minuten voor jezelf. Bijvoorbeeld na het eten of voordat je gaat douchen. Daarnaast hoeft je gezichtsverzorging geen verloren tijd te zijn. Je kan je masker ook laten intrekken terwijl je een wasje doet of even de laatste rommel in je huis opruimt. Maar als je er echt een beauty momentje van wilt maken, neem je alle tijd voor jezelf.

Hoe vaak per maand je een gezichtsmasker aanbrengt, hangt af van jouw huidtype en het masker zelf. De ene huid heeft minder baat bij een masker, maar voor andere huidtypes is het een must-have voor de gezichtsverzorging. Het Poriezuiverend Kleimasker en het Exfoliërend Masker van Vichy kan je het beste één of twee keer per week aanbrengen. Het hydraterende Verfrissende Mineraal Masker kan je zelfs drie keer per week aanbrengen. Laat je gezichtsmasker 5 minuten intrekken en spoel het vervolgens af.

Tips voor het aanbrengen van je gezichtsmasker

Om alles uit je producten te halen, moet je weten hoe je een masker goed aanbrengt. Het is belangrijk dat jij je huid goed reinigt, dit is eigenlijk altijd de eerste stap in je gezichtsverzorging. Je brengt je gezichtsmasker aan op de schone huid en vergeet ook je hals en decolleté niet, want als je die vergeet kun je last krijgen van lijntjes en droogheid.

Hoe breng je gezichtsmaskers aan?

Verfrissend Mineraal Masker
Geef je huid een oppepper dankzij de hydraterende ingrediënten in het Verfrissend Mineraal Masker. Smeer een gemiddelde hoeveelheid van het masker met je vingertoppen uit over de huid en klop het zachtjes rond langs je voorhoofd, wangen en kin, zodat het product optimaal kan intrekken.
Nog een paar tips van onze experts:
- Geef je huid wat extra mineralen door het Mineraliserend Thermaal Water of Minéral 89 toe te voegen. Zo geef jij jezelf een beauty spa behandeling vol essentiële mineralen vanuit huis.
- Gebruik het Aqualia Thermal Oogbalsem voordat jij je gezichtsmasker aanbrengt. Zo kan je ook de oogcontouren de juiste verzorging bieden tijdens jouw verwenmomentje.


Exfoliërend Masker
Het exfolierend masker is perfect om je huid te vernieuwen. Met ingrediënten als AHA’s en vulkanisch gesteente heb je het perfecte masker voor de verzorging van de doffe huid. Dit gezichtsmasker met dubbele peelingwerking bevat AHA-fruitzuren (Alfahydroxyzuren) om dode huidcellen van het gezicht te verwijderen. Het vulkanisch gesteente dat vermalen is tot ultrafijn poeder, zorgt voor een zachte peeling van een gevoelige huid.

Om de dode huidcellen weg te scrubben, breng je het masker aan op je gezicht door met je wijsvinger kleine kringetjes te maken. Hierdoor kan jij je gezicht al een eerste scrub geven. Daarna zijn de AHA’s en het vulkanisch gesteente aan de beurt om jouw gezicht in vijf minuten weer een stralende, frisse teint te geven.

Porie zuiverend Kleimasker
Het gebruik van kleimaskers stamt uit de tijd van de oude Egyptenaren, waar een kleimasker een onderdeel van de gezichtsverzorging van de koningin was. Het Poriezuiverend Kleimasker bevat ingrediënten als aloë vera en allantoïne en gebruikt twee soorten witte klei: namelijk Kaolien en Bentoniet. Van alle types klei is witte klei het mildste en dus het meest geschikt als gezichtsmasker voor de gevoelige huid. Breng het aan op je gezicht met de platte kant van je vingers. Werk de klei vanuit het midden van je gezicht naar de buitenkant om deze producten beter in te laten trekken. Let vooral op de T-zone, deze huid staat in de gezichtsverzorging bekend als het meest onzuivere deel van het gezicht. Laat de klei 5 minuten intrekken, voordat jij je gezichtsmasker afspoelt.
Tips van onze experts:
- Laat je kleimasker niet te lang zitten. Laat jij je masker een langere tijd dan 5 minuten zitten? Dan kan je huid uitdrogen door de klei.
- Gebruik de Purete Thermale Tonic op een wattenschijfje om de laatste restjes klei en vuil te verwijderen.

Onze laatste tips

1. Pas op met multi-masking
Je hebt wellicht ook al gehoord over de multi-masking hype in de gezichtsverzorging, maar pas op: als je een gevoelige huid hebt moet je goed opletten wat je op gezicht aanbrengt. Ga dus niet zomaar aan de slag met verschillende producten.

2. Verrijk je maskers met mineralen
Het Mineraliserend Thermaal Water en Mineràl 89 staan erom bekend dat zij de huid sterker maken en beter bestand maken tegen externe factoren. Door deze producten toe te voegen aan je gezichtsverzorging haal je niet alleen alles uit je maskers maar ook alles uit jouw huid.

3. Zet een wekker
Gebruik jij een gezichtsmasker als je in bad gaat of tijdens het bingen op Netflix? Zet dan een wekker op je telefoon, zodat je er zeker van bent dat jij je masker niet te lang op laat zitten. Zo voorkom je dat deze producten je gezicht kunnen uitdrogen of irriteren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top