OK

OK Cancel

Thank you

Close

3 tips voor een gestreste huid

Bent u vaak gestrest en is dit ook te zien aan uw huid? Dan hebben wij 3 top tips voor u! U heeft geen extra tijd nodig en het kost niets, slechts een beetje moeite. En geloof ons, dat zal het waard zijn.

Verzorg uzelf!

U komt tijd tekort? Wij begrijpen het! Dat gezegd zijnde, snel leven hoeft niet slecht leven te betekenen. Vergeet nooit uw make-up van uw gezicht te verwijderen na een lange dag op kantoor. Neem daarnaast een lekkere warme douche of een ontspannend bad. Verwen uw huid met een moisturizer vol met hydraterende bestanddelen. Dit is net zo belangrijk als aandacht besteden aan uw dieet en sporten. U en uw huid verdienen namelijk ook dat beetje extra aandacht.

Leeft u aan een hoog tempo? Rem even af.

Wanneer u merkt dat u elke dag van de week gehaast bent is het tijd om op de rem te trappen. En niet alleen tijdens het weekend. Plan tenminste een avond per week een activiteit waar u naar uit kunt kijken en die er voor zorgt dat u op tijd kantoor zult verlaten. Een bezoek aan een museum, afspreken met vrienden of een avondje alleen naar de film. Leven voor het weekend zorgt er vaak voor dat we nog meer gestrest raken wanneer het zondagavond wordt. Zorg er daarom voor dat u tijd voor uzelf maakt tijdens de werkweek.  

Opgelet voor nekpijn

Zit u iets te vaak op uw smartphone te staren? Ietwat choquerend recent onderzoek wijst uit dat jongvolwassenen wel 85 keer per dag op hun telefoon kijken. Daarnaast blijkt dat we dubbel zoveel op onze telefoon kijken dan we zelf denken. We maken ons er allemaal weleens schuldig aan, maar overmatig smartphonegebruik kan invloed hebben op ons slaapritme en kan onze huid er vermoeid uit laten zien. Daarnaast verergeren de rimpels op onze nek door constant naar beneden te kijken. Wanneer u ook al de hele dag achter de computer zit op uw werk kan het gebruiken van een smartphone wat overweldigend zijn. Overweeg daarom eens om de tijd die u online doorbrengt te verminderen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top