OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 tips om rimpels te helpen voorkomen.

Rimpels ontstaan door een combinatie van factoren. Hier alvast vijf supertips om ze te snel af te zijn...

1. Zonnebescherming

Eén van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering is schade door de UV-stralen van de zon. Zelfs op bewolkte dagen kan de huid nog worden beschadigd. Om te voorkomen dat uw huid op lange termijn wordt beschadigd, gebruikt u buiten altijd een zonnebescherming, blijft u uit de zon tijdens de warmste uren van de dag en draagt u een zonnebril en eventueel een petje. Een zonnebril is onmisbaar om te vermijden dat er zich fijne lijntjes rond de ogen, ook wel kraaienpootjes genoemd, vormen doordat u uw ogen dichtknijpt in de zon.

2. Slaap voldoende

Slaap is essentieel voor een gezond uitziende huid die stevig en stralend oogt. Terwijl u in dromenland vertoeft herstelt uw huid zich. Door slaapgebrek wordt de huid niet alleen dof maar ook minder elastisch, waardoor er zich rimpels kunnen vormen. Vooral de zones rond de ogen en de mond zijn hier gevoelig voor. Idealiter slaapt u 8 uur en op uw rug. Waarom? Ligt u uren met uw gezicht in je kussen, dan ontwaakt u gegarandeerd met zogenaamde "slaaprimpels". Bij jongere huid verdwijnen die onmiddellijk maar door de afname van collageen en elastine met de leeftijd gaat dat bij oudere huid een stuk minder snel.

3. Dehydratie

Zonder voldoende water en hydratatie worden huidcellen minder stevig, wat de huid ongelijkmatig en fragieler maakt. Voldoende water drinken helpt alvast om uw huid te hydrateren, naast een regelmatige huidverzorging met o.a. een dag- en nachtcrème.

4. Vitamines

Uw huid gezond laten ogen begint van binnen. Van alle vitamines en mineralen is vitamine C de belangrijkste voor onze huid. Naast de anti-oxiderende eigenschappen (oxidatie is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige huidveroudering!) draagt die ook bij tot de aanmaak van collageen en biedt ze extra bescherming tegen UV-stralen. Beperk u echter niet tot uitwendig gebruik en kies ook voor gezonde voeding. Vitamine C zit in citrusvruchten en donkere bladgroenten, alsook in tomaten, broccoli, bessen en bonen.

5. Huidverzorgingsroutine

Dagelijkse huidverzorging is een must, maar wist u ook dat de manier waarop u ze aanbrengt even belangrijk is? In plaats van crème en/of serum snel in de huid te wrijven, masseert u die beter met het vlakke deel van uw vingers. Op die manier wordt het product beter door de huid opgenomen en wordt tevens de bloedcirculatie gestimuleerd.

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen rimpels en huidveroudering - Vichy Liftactiv

  LIFTACTIV SUPREME

  Supreme Dagcrème - Normale tot Gemengde Huid

  Dagcrème

  De eerste anti-aging dagcrème voor vrouwen met een anti-rimpel en verstevigend effect.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4