OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 tips om rimpels te helpen voorkomen.

 • favoriet

Rimpels ontstaan door een combinatie van factoren. Hier alvast vijf supertips om ze te snel af te zijn...

1. Zonnebescherming

Eén van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering is schade door de UV-stralen van de zon. Zelfs op bewolkte dagen kan de huid nog worden beschadigd. Om te voorkomen dat uw huid op lange termijn wordt beschadigd, gebruikt u buiten altijd een zonnebescherming, blijft u uit de zon tijdens de warmste uren van de dag en draagt u een zonnebril en eventueel een petje. Een zonnebril is onmisbaar om te vermijden dat er zich fijne lijntjes rond de ogen, ook wel kraaienpootjes genoemd, vormen doordat u uw ogen dichtknijpt in de zon.

2. Slaap voldoende

Slaap is essentieel voor een gezond uitziende huid die stevig en stralend oogt. Terwijl u in dromenland vertoeft herstelt uw huid zich. Door slaapgebrek wordt de huid niet alleen dof maar ook minder elastisch, waardoor er zich rimpels kunnen vormen. Vooral de zones rond de ogen en de mond zijn hier gevoelig voor. Idealiter slaapt u 8 uur en op uw rug. Waarom? Ligt u uren met uw gezicht in je kussen, dan ontwaakt u gegarandeerd met zogenaamde "slaaprimpels". Bij jongere huid verdwijnen die onmiddellijk maar door de afname van collageen en elastine met de leeftijd gaat dat bij oudere huid een stuk minder snel.

3. Dehydratie

Zonder voldoende water en hydratatie worden huidcellen minder stevig, wat de huid ongelijkmatig en fragieler maakt. Voldoende water drinken helpt alvast om uw huid te hydrateren, naast een regelmatige huidverzorging met o.a. een dag- en nachtcrème.

4. Vitamines

Uw huid gezond laten ogen begint van binnen. Van alle vitamines en mineralen is vitamine C de belangrijkste voor onze huid. Naast de anti-oxiderende eigenschappen (oxidatie is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige huidveroudering!) draagt die ook bij tot de aanmaak van collageen en biedt ze extra bescherming tegen UV-stralen. Beperk u echter niet tot uitwendig gebruik en kies ook voor gezonde voeding. Vitamine C zit in citrusvruchten en donkere bladgroenten, alsook in tomaten, broccoli, bessen en bonen.

5. Huidverzorgingsroutine

Dagelijkse huidverzorging is een must, maar wist u ook dat de manier waarop u ze aanbrengt even belangrijk is? In plaats van crème en/of serum snel in de huid te wrijven, masseert u die beter met het vlakke deel van uw vingers. Op die manier wordt het product beter door de huid opgenomen en wordt tevens de bloedcirculatie gestimuleerd.

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen rimpels en huidveroudering - Vichy Liftactiv
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top