OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 tips om rimpels te helpen voorkomen.

Rimpels ontstaan door een combinatie van factoren. Hier alvast vijf supertips om ze te snel af te zijn...

1. Zonnebescherming

Eén van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering is schade door de UV-stralen van de zon. Zelfs op bewolkte dagen kan de huid nog worden beschadigd. Om te voorkomen dat uw huid op lange termijn wordt beschadigd, gebruikt u buiten altijd een zonnebescherming, blijft u uit de zon tijdens de warmste uren van de dag en draagt u een zonnebril en eventueel een petje. Een zonnebril is onmisbaar om te vermijden dat er zich fijne lijntjes rond de ogen, ook wel kraaienpootjes genoemd, vormen doordat u uw ogen dichtknijpt in de zon.

2. Slaap voldoende

Slaap is essentieel voor een gezond uitziende huid die stevig en stralend oogt. Terwijl u in dromenland vertoeft herstelt uw huid zich. Door slaapgebrek wordt de huid niet alleen dof maar ook minder elastisch, waardoor er zich rimpels kunnen vormen. Vooral de zones rond de ogen en de mond zijn hier gevoelig voor. Idealiter slaapt u 8 uur en op uw rug. Waarom? Ligt u uren met uw gezicht in je kussen, dan ontwaakt u gegarandeerd met zogenaamde "slaaprimpels". Bij jongere huid verdwijnen die onmiddellijk maar door de afname van collageen en elastine met de leeftijd gaat dat bij oudere huid een stuk minder snel.

3. Dehydratie

Zonder voldoende water en hydratatie worden huidcellen minder stevig, wat de huid ongelijkmatig en fragieler maakt. Voldoende water drinken helpt alvast om uw huid te hydrateren, naast een regelmatige huidverzorging met o.a. een dag- en nachtcrème.

4. Vitamines

Uw huid gezond laten ogen begint van binnen. Van alle vitamines en mineralen is vitamine C de belangrijkste voor onze huid. Naast de anti-oxiderende eigenschappen (oxidatie is een belangrijke oorzaak van vroegtijdige huidveroudering!) draagt die ook bij tot de aanmaak van collageen en biedt ze extra bescherming tegen UV-stralen. Beperk u echter niet tot uitwendig gebruik en kies ook voor gezonde voeding. Vitamine C zit in citrusvruchten en donkere bladgroenten, alsook in tomaten, broccoli, bessen en bonen.

5. Huidverzorgingsroutine

Dagelijkse huidverzorging is een must, maar wist u ook dat de manier waarop u ze aanbrengt even belangrijk is? In plaats van crème en/of serum snel in de huid te wrijven, masseert u die beter met het vlakke deel van uw vingers. Op die manier wordt het product beter door de huid opgenomen en wordt tevens de bloedcirculatie gestimuleerd.

go to top