OK

OKCancel

Thank you

Close

7 mythes over rimpels en huidveroudering

 • favoriet

Vichy's huidexpert ontkracht of bevestigt 7 mythes over rimpels en zichtbare huidveroudering. Lees snel verder en ontdek de feiten of fabels en wat u kunt doen om veroudering van de huid helpen tegen te gaan.

Feit of fabel? Door in de schaduw te blijven, voorkomt u rimpels en huidveroudering

FABEL: UV straling is het hele jaar aanwezig, ook wanneer het bewolkt is. de schadelijke stralen die van de zon komen kunnen de huid beschadigen en hiermee het ontstaan van rimpels versnellen. Zelfs wanneer u zonlicht probeert te vermijden door in de schaduw te lopen, wordt u blootgesteld aan UVA straling. Dit type straling bedraagt zo’n 80% van uw jaarlijkse UV blootstelling. UV-schade is cumulatief dus gebruik een dagverzorging, zoals Aqualia Thermal, met een dagelijkse UV-bescherming om vervroegde rimpels en zichtbare huidveroudering te helpen voorkomen. Gebruik een zonbeschermingsproduct bij meer blootstelling aan de zon. En verzorg uw huid extra goed op zonnige dagen om het huidverouderingsproces te verminderen.

Feit of fabel? Het huidverouderingsproces verloopt voor iedereen gelijk

FABEL: Met het verstrijken van de jaren wordt het verschil in huidtypen duidelijk zichtbaar door het ontstaan van rimpels. De vette en gecombineerde huidtypen zijn hier in het voordeel omdat de hoge talgproductie de huid een natuurlijke bescherming geeft tegen externe invloeden. Daarnaast functioneert talg als een hydraterende barrière waardoor een teveel aan vochtverlies wordt voorkomen. In vergelijking met de vorige twee huidtypes, vertoont het droge huidtype in een vroeger stadium rimpels door de lagere talgproductie. De oorzaak ligt in het tekort aan lipiden waardoor het droge huidtype een zwakkere barrière functie heeft en sneller vocht verliest.

Feit of fabel? Mijn huid moet 's ochtends gereinigd worden

FEIT: Gedurende de nacht wordt de schade hersteld die overdag is ontstaan in de huid. gedurende de nacht herstelt de huid en dit zorgt voor de uitscheiding van afvalstoffen en talg. Door de huid ’s ochtends te reinigen, maakt u uw huid klaar voor het aanbrengen van de dagelijkse verzorging. Wanneer de huid niet schoon is, kan de dagverzorging niet optimaal werkzaam zijn. Bekijk hier alle reinigingsproducten van Vichy.

Feit of fabel? Dagelijkse gebruik van een scrubcrème

FABEL: Regelmatig scrubben van de huid is een goede manier om de dode huidcellen te verwijderen en zo het celvernieuwingsproces tebevorderen. Maar teveel scrubben brengt de huid meer schade dan dat het goed doet. Huidtypen zoals de droge huid, gevoelige huid of huid met verwijde haarvaatjes doen er goed aan om voorzichtig te zijn met het gebruik van een scrubcrème. Gebruik 1 maal per week of 1 maal in de 2 weken een scrubcrème voor een gevoelige huid, zoals Pureté Thermale. Mensen met een gecombineerde en vette huid kunnen vaker scrubben, 1 tot 3 maal per week. Dit kan bijvoorbeeld met de dagelijkse scrubgel van Normaderm. Gebruik altijd milde exfoliërende producten die speciaal ontwikkeld zijn voor het gezicht.

Feit of fabel? Mijn dieet heeft geen invloed op het ontstaan van rimpels en huidveroudering

FABEL: Onderzoek van de laatste jaren(*1) heeft uitgewezen dat er een directe relatie is tussen het voedingspatroon en de gezondheid van de huid.  Let op met hoog-glycemische voeding, want zij hebben effect op de insulineafgifte in het bloed. Een verhoogd insuline gehalte kan zorgen voormicro-ontstekingsprocessen in het lichaam. Chronisch ontstekingsprocessen kunnen zorgen voor vervroegd ontstaan van rimpels en huidveroudering. Daarnaast heeft uw huid behoefte aan een goed dieet om voldoende elastine en collageen aan te maken. Door vermindering van deze eiwitten wordt de huid slapper en minder elastisch. Profiteer zowel lichamelijk als geestelijk van de 'a la carte-adviezen' van voedingsdeskundige Martine Pellaë en Florence Benech, Directrice van Laboratoires Cosmétique Active. Ontdek welke voedingsmiddelen tegen huidveroudering u kunnen helpen een mooie huid te behouden.

Feit of Fabel? Antioxidanten helpen tegen huidveroudering

FEIT: Vrije radicalen zijn moleculen die ons lichaam aanmaakt. Deze kunnen schadelijkzijn en hebben ook invloed op huidveroudering. Vrije radicalen kunnen het collageen en de elastine in onze huid beschadigen waardoor de huid minder stevig en elastisch wordt. De huid maakt zelf antioxidanten aan om te vrije radicalen te neutraliseren, maar door verschillende factoren kan het zijn dat uw lichaam zelf niet genoeg antioxidanten aanmaakt om alle vrije radicalen in uw lichaam te neutraliseren. Om uw huid gezond te helpen houden en huidveroudering tegen te gaan. Doet u er goed aan om voedsel te eten waar veel antioxidanten in zitten, zoals groentes, fruit en noten.

Feit of fabel? Een goed huidverzorgingsproduct kan rimpels vervagen

FEIT: Een goed huidverzorgingsproduct zorgt voor verbetering van de huiden zichtbare fijne lijntjes en rimpels verminderen. Een goede huidverzorging alleen is echter niet voldoende om de huid er gezond uit te laten zien. Gezonde voeding is essentieel, daarnaast is een goede bloedcirculatie belangrijk om de huid een stralend uiterlijk te geven. Regelmatig bewegen, yoga en het in balans houden van de bloeddruk zijn activiteiten die u kunt ondernemen om de bloedcirculatie te optimaliseren. Een andere belangrijke invloed op de kwaliteit van de huid is de zon. Dagelijkse UV straling veroudert de huid dus gebruik een UV bescherming (in uw dagverzorging) zodat rimpels niet voortijdig verschijnen.


*1 American  Journal of J Clinical Nutionr 2007;86:1225–31

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

Onze expert

Margriet van der Klugt
Haar- en huidexpert

De oplossing van Vichy

 • 13467Supreme Dagcrème - Normale tot Gemengde Huid4.410LIFTACTIVFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Dagcrème tegen rimpels en huidveroudering - Vichy Liftactiv
 • 4781Anti-Rimpel Nachtcrème4.34LIFTACTIVFACE CARENachtcrèmeTegen huidveroudering
  Nachtcrème tegen rimpels en huidveroudering - Vichy Liftactiv
 • 4777Reinigingsgel4.410NORMADERMFACE CAREGezichtsreinigingTegen oneffenheden
  Reinigingsgel die de huid grondig zuivert - Vichy Normaderm
 • Meest gelezen

  Expert talk

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

  Lees het artikel

  go to top