OK

OK Cancel

Thank you

Close

Huidveroudering: Verergerende factoren

Huidveroudering gebeurt niet bij iedereen op precies dezelfde manier. Dat klopt, hoewel het een onvermijdelijk iets is, zullen bij sommige mensen de tekenen van leeftijd voortijdig kunnen worden opgemerkt. Hoe komt het, dat jouw vriendin, die dezelfde leeftijd heeft als jij, een huid heeft die er jonger uitziet dan de jouwe?  In dit artikel zal onze Vichy-expert een onderscheid maken tussen ouderdomsfactoren en mythen. Je vindt er ook tips in terug die je helpen je jeugdigheid langer te onderhouden.

Vijand nummer 1: De zon!

Nee, blootstelling aan de zon zal je niet langer beschermen want de UV stralen van de zon die verantwoordelijk zijn voor de huidveroudering, zijn het hele jaar door aanwezig. Zelfs als je in de schaduw gaat zitten, kunnen de UVA stralen je huid nog bereiken en deze beschadigen. Om deze schade te beperken, raadt onze expert u aan altijd een goede zonnebrandcrème te gebruiken. Vergeet in het dagelijks leven niet om je dagcrème correct en regelmatig aan te brengen.

Vijand nummer 2: Het huidtype!

We stellen vast dat een vette en gemengde huid een voordeel heeft ten opzichte van de andere huidtypes, dankzij hun hogere talgproductie. Dit vormt een barrière die de uitdroging van de huid beperkt en deze beschermt tegen externe verergerende factoren.

Vijand nummer 3: Onvoldoende huidreiniging!

Het volstaat absoluut niet om je gelaat slechts een keer per dag te reinigen. Het is van essentieel belang om dit 's ochtends en 's avonds te doen om alle gifstoffen, overmatige talg en make-upresten te verwijderen. Dit zijn allen factoren die de huidveroudering kunnen versnellen. Zo heb je overdag een frissere teint en blijft je make-up alleen maar beter zitten. ’s Avonds kan je nachtverzorging zo beter in de huid doordringen.

Onze expert benadrukt ook het belang van een regelmatige dieptereiniging, op basis van uw huidtype. We adviseren om voor de gevoelige huid milde producten te gebruiken, zoals één keer per week ons PURETE THERMALE assortiment, dat de huid het best mogelijk respecteert. De vette/gemengde huid kan je vaker scrubben, van één tot drie keer per week. Als je geen tijd hebt, zijn er producten zoals de NORMADERM-gel, die tijdens de dagelijkse reiniging kan worden gebruikt. Deze gel heeft een reinigende en anti-irriterende werking.

Vijand nummer 4: Eten en slapen!

Het is al bewezen dat onze voedingsgewoontes een belangrijke rol spelen voor onze gezondheid, maar ook voor de kwaliteit van de huid. Onze expert legt uit dat de suiker die we binnenkrijgen onze insulinespiegel verhoogt, dit veroorzaakt ontstekingsprocessen die verantwoordelijk kunnen zijn voor het optreden van tekenen van veroudering. Hou je bij voorkeur aan een voedingspatroon dat rijk is aan proteïnen en vetten, zoals eiwitten, vette vis (ook rijk aan antioxidanten), noten, enz. ... Deze voedingsmiddelen bevorderen de aanmaak van collageen en elastine en zorgen zo voor de flexibiliteit en elasticiteit van de huid.

Probeer een stabiel gewicht te houden om het "jojo" -effect te vermijden dat verantwoordelijk is voor een slappe huid. Voeg daar acht uur slaap per nacht aan toe en je zult een veel betere huidkwaliteit hebben.

Vijand nummer 5: De moraal!

Jezelf proberen te aanvaarden zoals je bent is al de sleutel tot een betere huid. Goed oud worden is je in de eerste plaats goed voelen in je vel. Vermijd stress, dit is alleen maar slecht voor je. Focus je niet op je gebreken maar vind je sterke punten. Een positieve houding aannemen, speelt een grote rol voor je huid.

Wees trots op jezelf en wees mooi! Omdat je het bent!

De oplossing van Vichy

 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia

  IDÉALIA

  Serum

  Serum

  Het 1ste 'life proof' serum van Vichy voor een opvallende verbetering van de huidkwaliteit.

 • Gladmakende crème met stralend effect - Vichy Idealia

  IDÉALIA

  Dagcrème - Normale tot Gemengde Huid

  Dagcrème

  Gladmakende crème met stralend effect.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4