OK

OK Cancel

Thank you

Close

Een gevoelige huid heb ik altijd al gehad

Mijn oma smeerde vroeger eens een masker op mijn gelaat - ik was een jaar of 8 en speelde beautysalonnetje met haar. Het was echt geen goedkoop masker met slechte ingrediënten, mijn oma kocht altijd duurdere producten. Maar binnen een uur begon mijn gezicht te gloeien en vreselijk te jeuken. De volgende dag had ik een hoofd als een tomaat en was het op verschillende plaatsen helemaal opgezet. Mijn moeder zei tegen mijn oma: "Wat heeft u gedaan, u weet toch dat Bonnie een hele gevoelige huid heeft?!" Ook in latere jaren moest ik altijd voorzichtig zijn met wat voor gezichtsverzorging ik gebruikte. Ik ben erachter gekomen dat dure producten lang niet altijd betekenen dat ze geschikt zijn voor iedereen. Gebruik ik voor mij verkeerde crèmes, dan uit zich dat direct in jeuk en uitslag.

Rosacea en clownseczeem

"Wat is er met u gebeurd?!" 2 jaar geleden stelde een vriendin me de vraag toen ik haar tegenkwam tijdens het boodschappen doen. Ik was voor het eerst weer buiten na 2 weken binnen te zijn gebleven. Mijn gezicht had namelijk te lijden onder clownseczeem, een aandoening die ik had opgelopen door het veelvuldig gebruik van hormoonzalf. Deze hormoonzalf gebruikte ik te pas en te onpas om mijn Rosacea te onderdrukken. Hieronder zie je er een foto van.

Bonnie met rosacea

Tsja, Rosacea. Wat een onhandige en vervelende aandoening is dat. Niemand weet precies hoe het ontstaat en wat er tegen gedaan kan worden. Gelukkig heb ik het op het moment goed onder controle, dankzij het consistent gebruiken van de juiste producten, het nemen van goede vitamines en mineralen en het eten van de juiste voeding.

Goed eten voor de huid?

Dat bepaalde voedingsproducten goed voor de huid zijn, dat weet de mens al jaren. Denk bijv. aan kruiden (kamille en munt), specerijen (gember en kurkuma) en aan noten en zaden (amandelen, zonnebloempitten). Er zijn verschillende recepturen met ingrediënten direct uit de natuur die een heilzame werking op de huid hebben. Op mijn blog, One Hand in my Pocket, heb ik nog veel meer geschreven over deze ingrediënten en heb ik verschillende, lekkere recepten waar ze in verwerkt zijn. Hieronder zie je mijn favoriete thee van dit moment met gember en kardemom. De thee heeft een heerlijke smaak, is goed voor de huid en ook nog eens heel makkelijk te maken.

Welke ingrediënten heeft u nodig voor deze huidzuiverende thee

  • 5 kardemom peultjes. Deze kunt u bij de toko vinden, biowinkel maar ook gewoon bij het kruidenschap in de supermarkt.
  • 1 cm verse gember, in dunne plakjes gesneden.
  • Een paar blaadjes tijm.
Nu is het een kwestie van heet water opschenken en even laten trekken. Ik vind de smaak heerlijk! U kunt de thee met gemak een paar keer opschenken.

Bent u benieuwd naar meer recepten met voedingsmiddelen die goed zijn voor de huid?

Op mijn blog staat een heerlijk ontbijtrecept met zonnebloempitten en abrikozen. Wist u trouwens dat peterselie heel goed is voor de huid? Op mijn blog kunt u lezen hoe ik zelfgemaakte peterseliethee maak. Verder drink ik heel veel water en ben ik erachter dat teveel suiker een slecht effect heeft op mijn huid. Helaas dus niet meer elke avond een reep chocolade terwijl ik lekker aan het bloggen of Netflixen ben ;-).

De oplossing van Vichy

go to top