OK

OK Cancel

Thank you

Close

Gezwollen en vermoeide ogen bestrijden met een gezichtsmassage

Heeft u regelmatig last van gezwollen en vermoeide ogen? Een gezichtsmassage kan wonderen doen! Lees hier wat u kunt doen om het uiterlijk van de oogcontouren op te frissen en gezwollen oogleden te verminderen. En dat binnen vijf minuten!

Hoe kun je zwellingen en wallen tegengaan dankzij een gezichtsmassage?

Als u last heeft van wallen, gezwollen ogen of rode oogleden, dan kan dat aan verschillende factoren liggen, bijvoorbeeld aan de genen, uw levensstijl of simpelweg de structuur van uw gelaat. Echter betekent dat niet dat u uw eigen oogcontouren geen boost kunt geven.

Net als alle andere soorten gezichtsmassage, kunt u een oogmassage goed gebruiken om de oogcontouren te vormen en stimuleren. Dit gevoelige deel van de huid is erg snel gezwollen, dat komt met name omdat deze huid erg elastisch is, maar ook een stuk dunner dan de rest van het gezicht.

Het doel van een gezichtsmassage is om de microcirculatie rondom de ogen te stimuleren. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, de aderen stromen beter door en vermindert vastzittend vocht, wat de boosdoener wanneer u ‘s ochtends wakker wordt met dikke ogen. De volgende technieken kunt u gebruiken om een meer open en frisse blik te verkrijgen. En dat zonder schoonheidsspecialist!

Breng het juiste product aan op de juiste manier

Goed gereedschap, is het halve werk. En dat geldt ook voor de gezichtsverzorging. De juiste ingrediënten zijn natuurlijk essentieel bij het kiezen voor een geschikte oogcrème. Maar de textuur van het product is minstens zo belangrijk. Als u de ogen een beetje extra aandacht wilt geven, probeer dan een crème met een gel-achtige of vloeibare textuur om te voorkomen dat u aan de oogcontouren gaat trekken. Smeer wat extra oogcrème op uw gelaat dan gewoonlijk, zodat uw massagebewegingen zo vloeiend mogelijk zijn.

Hoe masseer je de oogontouren

Begin door de lymfeklieren op te zoeken, die zijn verantwoordelijk voor het afvoeren van overtollig vocht, aan beide kanten van uw gelaat. Om te beginnen tikt u licht met de vingertoppen vanaf uw kaaklijn naar de slapen. Dit kan er voor zorgen dat vastgehouden water dat opgehoopt is onder de ogen, wegvloeit.

Gebruik vervolgens anderhalf tot twee keer zo veel van het product dat u gewoonlijk op zou smeren, plaats een druppel op allebei de ringvingers. In tegenstelling tot uw wijsvinger, kunt u met de wijsvingers masseren zonder teveel druk uit te oefenen op de oogcontouren. Tik voorzichtig op de onderste oogleden vanaf waar de traanbuis begint tot het uiteinde van uw wenkbrauw en druk de oogcrème voorzichtig in de huid met kleine, cirkelvormige bewegingen.

Door regelmatig deze techniek te gebruiken kunt u uw oogcontouren opfrissen en strak trekken. Het resultaat? Ogen die minder vatbaar zijn voor zwellingen en wallen ‘s ochtends zodat u wakker wordt met een fris gevoel en uiterlijk!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] Dhanalaxmi UR, Pralhad SP. Evaluation of clinical efficacy and safety of under eye cream in the treatment of under eye dark circle and pigmentation. J Indian Med. 2009;103:115–20.

go to top